Урок-подорож "Математичний експрес" (Подорож Херсонщиною)

Про матеріал
За допомогою презентації про історичні пам'ятки Херсонщини та математичних завдань удосконалювати та розвивати логічне мислення; вміння швидко орієнтуватися в конкретній ситуації та знаходити правильну відповідь, виховувати уважність, старанність, наполегливість. любов до свого рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

“Математичний експрес” крокує Херсонщиною

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Херсон запозичив свою назву в давньогрецького міста Херсонеса Таврійського (грецьке Χερσόνησος, Херсонесос означає півострів). На карті імперії з'явилося нове місто — Херсон, указ про заснування якого 18 червня 1778 року підписала Катерина II. У Херсоні розпочиналося будівництво Чорноморського флоту. Вересневого дня 1783 року зі стапелів адміралтейської верфі було спущено на воду перший 66-гарматний великий корабель «Слава Екатерины».

Номер слайду 5

Скадовськ є популярним курортним містом, яке знаходиться у Джарилгацькій затоці. Сьогодні це один з кращих дитячих лікувальних центрів в Україні. Особливість міста як дитячої лікувальниці полягає у тому, що тут і повітря, і вода насичені корисними елементами, в тому числі сполуками йоду. Всі ці корисні якості допомагають позитивно впливати на дитячий організм. Скадовськ – молоде місто, яке було засноване у 1894.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Джарилга́ч  — острів у Каркінітській затоці Чорного моря. Найбільший острів України та Чорного моря. Адміністративно належить до Скадовського району Херсонської області. Вся територія острова та частина прилеглої акваторії входить у Національний природний парк «Джарилгацький».

Номер слайду 9

Розв`язавши рівняння, дізнаєтесь цікаві факти про острів Джарилгач. Найбільша глибина:28 – t + 35= 56. Площа озера: 3х+5х+468=1268.

Номер слайду 10

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна — науково-дослідна установа в системі Національної академії аграрних наук України, державний заповідник, заснований в 1898 році Фрідріхом Фальц-Фейном. Розташований біля смт Асканія-Нова Чаплинського району Херсонської області (звідки й колишня назва заповідника — «Чаплі»). Назву місцевості дав один з її попередніх власників — герцог Фрідріх Фердинанд Ангальт-Кетен-Плесський у 1841році на честь маєтку Асканії в Німеччині.  

Номер слайду 11

Розминка1. Варить чудово твоя голова: п’ять плюс один отримаєм…2. Один, два, три, чотири, п’ять - вийшов зайчик погулять, лап у зайця рівно… 3. Ходить між нами розмова така: шість мінус три вийде... 4. Говорив учитель Ірі, що два більше, ніж... 5. Менше в десять раз, ніж метр, всім відомо… 6. Ти на пташку подивись: лап у птаха рівно … 7. У мене є собачка в хаті, у неї хвостів аж 8. Біля дошки говорив, що кінців у палки… 9. На уроках будешь спать, у щоденник буде. 10. Ось п'ять ягідок в траві. З'їв одну, лишилось -… 11. Ми рахуєм дірки в сирі: три плюс дві – всього …

Номер слайду 12

Зелені хутори Таврії - це надзвичайно цікавий, захоплюючий розважальний комплекс. У своєму роді він є єдиним у всій Європі. Комплекс розташований на лоні незайманої природи Таврійської лісостепової зони. Можна сміливо сказати, що це своєрідне відображення України в її культурній та історичній мініатюрі. Загальна територія хуторів становить більш ніж сто гектарів. Для максимальної зручності відвідувачів маршрути розділені по тематиках - Вільховий, Квітковий, а також експериментально-природний маршрут під назвою «Розважайся-Розвивайся». Дані маршрути зв'язуються між собою дорогами, стежками, містками. Це дає можливість, перебуваючи на лоні природи вивчати історичне минуле України на прикладі майстер-класів.

Номер слайду 13

Гаряче джерело, що знаходиться в селі Бехтери є прекрасною пам'яткою, яка щорічно допомагає позбутися від багатьох недуг тисячам відвідувачів. Це гаряче джерело відоме також як цілющий гейзер. Він був відкритий для відвідування і оздоровчих процедур влітку 2005 року. Утворилося це диво природи ще в 70-х роках минулого століття під час буріння свердловин на глибині понад 1572 метрів, при проведенні геологічних пошуків родовища природного газу. На сьогодні на основі джерела облаштували басейн, в якому і приймаються цілющі ванни.

Номер слайду 14

Завдання: розставити знаки дій та дужки (за потребою), щоб отримати задану відповідь: 7 7 7 7 7 7 7 = 6 7 7 7 7 7 7 7 = 7 7 7 7 7 7 7 7 = 8 7 7 7 7 7 7 7 = 10 7 7 7 7 7 7 7 = 49

Номер слайду 15

Відповіді:(7 + 7 + 7 + 7 + 7 + 7) : 7 = 6 (7·7 – 7·7 + 7·7) : 7 = 7 777 : 777 + 7 = 8 7:7 + 7:7 + 7:7 + 7 = 10 7 + 7 + 7 + 7 + 7 + 7 + 7 = 49  

Номер слайду 16

Палац Фальц-Фейнів — маєток родини Фальц-Фейнів на правому березі Дніпра поблизу села Новоолександрівка, що на півночі Херсонської області (раніше маєток географічно належав до села Гаврилівка, але з утворенням Каховського водосховища його було відмежовано штучною затокою Дніпра, через що нині найближчим населеним пунктом є Новоолександрівка).

Номер слайду 17

Математика в прислів’ях і приказках1. Одна голова – добре, а ... краще 2. ... – за всіх, усі – за ... 3. ... чоботи пара 4. ... в полі не воїн 5.... одного не чекають 6. Старий друг краще нових ... 7. ... ластівка весни не робить 8. За … зайцями поженешся – ні … не спіймаєш 9. ... разів відміряй, ... раз одріж 10. У ... няньок дитя без ока 11. Краще раз побачить, ніж … разів почути 12. Влітку … тиждень рік годує    

Номер слайду 18

До нових зустрічей на Херсонщині!

pptx
Додано
16 липня 2019
Переглядів
606
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку