Урок презентація на тему " Лікарські засоби"

Про матеріал
Ускладнення з боку нирок, шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи та інших систем організму. Інколи люди лікуються від наслідків тяжких отруєнь роками. Якщо доза отруйної речовини занадто висока, лікарі не змогли вчасно встановити яка саме речовини викликала отруєння чи допомога була надана із запізненням, людина може залишитись на все життя інвалідом – з грубими рубцями у шлунку, видаленими внутрішніми органами, тяжкими ушкодженнями шкіри, які спотворюють зовнішній вигляд і потребують пересадки і таке інше. Найтяжчим наслідком отруєння є смерть. Тому так важливо знати речовину, яка викликала отруєння, перші правила надання допомоги при отруєннях та вміти надати першу допомогу постраждалому від отрути.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лікарські засоби, препарати і способи для надання першої допомоги при отруєннях

Номер слайду 2

План Поняття про отруту і отруєння; Ознаки отруєння; Перша допомога при отруєннях хімічними речовинами; Наслідки отруєння

Номер слайду 3

Поняття про отруту і отруєння Отрута-це речовина, здатна викликати отруєння живого організму. Отруйні речовини поділяють на: Хімічні (кислоти, луги, чадний газ…) Рослинного походження (гриби, наркотикти, дурман…) Тваринного походження (отруйні змії, комахи) Отруєння- це хімічна травма організму, спричинена його інтоксикацією. Найчастіше спостерігаємо випадки із харчовими отруєннями.

Номер слайду 4

Ознаки отруєння різке падіння  температури тіла до 32-34С чи навпаки різке її збільшення до 38-40С; наявність специфічного неприємного запаху з рота, а також нудоти та блювоти; зміна кольору шкіри та сечі; свербіж та сильні болі в різних місцях, в залежності від шляхів потраплянні отрути до організму; сильний набряк, сип, наявність виразок на шкірі та слизових оболонках на ділянках потрапляння отрути; судоми та головний біль навіть до втрати свідомості; розширення зіниць;

Номер слайду 5

Перша допомога при отруєннях хімічними речовинами СО Симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, шум у вухах, блювота, знепритомлення. Перша допомога: вивести потерпілого із загазованої зони, розстебнути одяг, зробити штучне дихання. Кислоти і луги Симптоми: опіки губ, слизової оболонки ротової порожнини, шлунку, спрага, підвищене слиновиділення, біль у животі. Перша допомога: випити багато води, викликати блювання, згодом молоко, яєчний білок, крохмаль. У крайньому разі вводити знеболювальний засіб шприц-тюбиком, При знепритомленні транспортувати до лікарні в напівсидячому положенні.

Номер слайду 6

Які наслідки отруєння ? Ускладнення з боку нирок, шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи та інших систем організму. Інколи люди лікуються від наслідків тяжких отруєнь роками. Якщо доза отруйної речовини занадто висока, лікарі не змогли вчасно встановити яка саме речовини викликала отруєння чи допомога була надана із запізненням, людина може залишитись на все життя інвалідом – з грубими рубцями у шлунку, видаленими внутрішніми органами, тяжкими ушкодженнями шкіри, які спотворюють зовнішній вигляд і потребують пересадки і таке інше. Найтяжчим наслідком отруєння є смерть. Тому так важливо знати речовину, яка викликала отруєння, перші правила надання допомоги при отруєннях та вміти надати першу допомогу постраждалому від отрути.

ppt
Додано
15 березня 2020
Переглядів
2186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку