Урок "Птахи і тварини взимку"

Про матеріал
Презентація до конспекту уроку з предмету "Я досліджую світ" 2 клас, на тему "Птахи та тварини взимку"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимова казка Птахи та тварини взимку

Номер слайду 2

Пролунав уже дзвінок, Починається урок. Щоб урок минув цікаво, Всі беремося до справи.

Номер слайду 3

Хвилинка спостережень - Яка температура повітря сьогодні? Що можна сказати про стан неба? Чи є сьогодні вітер? Який він за силою? Чи були сьогодні опади? Які? Які інші явища природи ви сьогодні спостерігали? Які зміни відбулися в природі з настанням зими?

Номер слайду 4

Мозковий штурм - Які дерева називають хвойними? Які дерева називають листяними? Чи гинуть листяні дерева взимку? Чи ростуть дерева взимку? Як ви гадаєте, чи скидають свої хвоїнки ялинки та сосни?

Номер слайду 5

Діти,сьогодні у нас з вами незвичайний урок. Сьогодні, не покидаючи класу, ми відправимося в зимовий ліс, на нашу лісову поляну. А по дорозі я вам розкажу казку

Номер слайду 6

Як зимують птахи

Номер слайду 7

На які групи можна поділити птахів?

Номер слайду 8

Чиї звуки ми чуємо? Дятел В теплий край не відлітає: Він роботу й взимку має! В лісі чути дятла стук, По корі він дзьобом «тук»!

Номер слайду 9

Смачного синички Пухнастим килимом зима Усе подвір'я вкрила. Пташки, сумуючи, сидять, Померзли, зголодніли. Відніс я сала, хлібних крихт Пташкам у годівничку, Тепер з вікна дивлюсь на них, Смачного вам, синички.

Номер слайду 10

«Чому у снігурів червоні груди» Жила собі пташка маленька, Така неяскрава, сіренька. Та серце палке вона мала І сонечко дуже кохала. А що вже смілива була Ця сіра пташина мала! От якось спекотного літа Надумала пташка злетіти До сонця у небо високе, Таке недосяжне й глибоке. Так, справді, смілива була Й завзята ця пташка мала.

Номер слайду 11

Знялася вона й полетіла, До сонця несли її крила. Чим вище вона підіймалась, Тим сонце все більш дивувалось: Занадто хоробра була Ця крихітна пташка мала! І сонце палкі свої стріли В сміливого птаха пустило, І груди вогнем запалали,- Криваво-червоними стали… Відважна пташина мала Тепер вже не сіра була.

Номер слайду 12

Спустилась на землю невдаха… Відтоді ображена птаха Не мріє до сонця злетіти, Не любить спекотного літа. Тепер вона любить сніги… Ти взимку поглянь навкруги Й побачиш на тлі білосніжнім- Птахи, як троянди розкішні, В червонеє пір'ячко вбрані. Поглянь лиш, які вони гарні! Їх груди – немов ліхтарі. Цих красенів звуть снігурі.

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

ЯК ЗИМУЮТЬ ЗВІРІ

Номер слайду 15

Яких звірів ми не зустрінемо взимку

Номер слайду 16

Відгадайте загадку Засвітились серед ночі В темній хащі жовті очі. Наче лісу грізний дух – Гострі ікла, сірий смух. Полювати йде хижак. На весь ліс наводить жах.

Номер слайду 17

У лісі проживає, Білу шубку має, А взимку склад горішків Завжди в дуплі тримає.

Номер слайду 18

Хвостата, носата, руда і зубата. Уміє хвостата нечутно ступати, В курник залізати, тягнути курчата. Як злодійку звати?

Номер слайду 19

Не олень, хоча й рогатий, В нього роги – як лопати, Хто ж це? Здогадався хтось? Це великий, дужий …

Номер слайду 20

В полі в лісі проживають, А хатиночки не мають. Довговухі стрибунці, Сірі й білі є …

Номер слайду 21

- Що нового дізналися на уроці? - Які птахи зимують у нас? Чим вони живляться? - Які птахи прилітають до нас з півночі? Чому? - Як ви допомагаєте птахам? Що найбільше вразило вас на уроці? Вдома усно складіть лист зимуючій пташці чи тваринці.

Номер слайду 22

Молодці!

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
5 жовтня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку