Урок розв'язування задач на тему "Дії з десятковими дробами" (кейс-метод)

Про матеріал
Мета уроку: за допомогою задач, підібраних до конкретної життєвої ситуації, повторити дії з десятковими дробами, формувати вміння розв’язувати задачі, розвивати мовленнєві і соціальні компетентності, обчислювальні навички, логічне мислення, виховувати уважність, старанність, активність на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Дії з десятковими дробами. “Одного разу …”5 клас

Номер слайду 2

. Павлик і Софійка постійно сперечаються. Софійка веде здоровий спосіб життя , а Павлик зовсім не дбає про своє здоров'я. Через це у нього постійно виникають проблеми. Допоможіть у цьому розібратись!

Номер слайду 3

Лягають спати вони о 22 годині. Софійка спить 7 годин, а Павлик 720 хвилин. Хто з них спить довше і о котрій годині вони прокидаються?

Номер слайду 4

Софійка вважає, що сніданок – це важлива складова гарного самопочуття. Сьогодні вона з`їла більше 2, але менше 3 бананів. Скільки це може бути?

Номер слайду 5

Потім дівчина займається бігом. Софійка бігає в парку по спеціальній доріжці, яка має форму трикутника. Одна сторона цього трикутника має довжину 350,5 м, друга сторона 148 м, третя сторона 211, 6 м. Софійка оббігає цей трикутник 5 разів. Вона хоче похвастатись подрузі Вірі довжиною своєї дистанції, але не має часу її обрахувати. Допоможіть дівчині. Скільки метрів вона пробігає?

Номер слайду 6

Павлик з товаришем сіли обідати. Павлик з`їв 45 вареників, а товариш зміг подужати лише 0,8 цієї кількості. Скільки вареників з`їв товариш?

Номер слайду 7

Також Павлик полюбляє цукерки. Віра сказала, що 2,5 кг цукерок коштують 365 грн . У Павлика є 500 гривень. Чи вистачить йому грошей, щоб купити 3,5 кг цукерок?

Номер слайду 8

Павлик і Софійка вирішили поважитись. Вага обох в сумі дорівнює 180,2 кг, а різниця – 79,8 кг. Скільки важить Софійка, а скільки Павлик?

Номер слайду 9

Такої ваги Павлика не витримав його одяг і порвався. Софійка була змушена купити йому 4 нові футболки і 3 штанів. Штани у 5 разів дорожчі, ніж футболка. Всі речі разом коштували 925,3 грн. Скільки окремо коштувала футболка і скільки штани?

Номер слайду 10

Перед покупкою речей Павлик вирішив виміряти свою талію. Отримав 119 см, а Софійці сказав, що талія в нього приблизно 1,1 м. Перевірте, чи не схитрив хлопець. Для цього запишіть об’єм талії в метрах та округліть до десятих.

Номер слайду 11

Павлику стало важко ходити через зайву вагу і він вирішив сісти на дієту та зайнятися спортом. Він забився з другом об заклад, що за місяць втратить 10 кг. За його графіком він мав кожного дня втрачати по 0,05 кг. Чи виграє Павлик?

Номер слайду 12

Допоможемо Павлику виграти парі. Домашнє завдання: Вдома розрахуйте, скільки кілограмів він повинен втрачати кожного дня, щоб схуднути за місяць на 10 кілограмів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Городнянський Степан Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 вересня 2019
Переглядів
950
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку