Урок-свято "Займайся фізкультурою" або "Тато, мама і я- спортивна сім я"

Про матеріал

Урок-свято "Займайся фізкультурою" або "Тато, мама і я- спортивна сім я" допоможе провести серед дітей та їх батьків цікаві змагання для здруження колективу, виявлення лідерів серед школярів і дорослих, а ще подарує багато радісних моментів, кумедних фото і незабутніх вражень

Перегляд файлу

       Урок-свято 

       Тема: Займайся фізкультурою! (Тато, мама і я–спортивна сімя )

Мета: викликати в учнів інтерес до занять фізичними вправами і спортом; підсумувати і узагальнити вивчені  спортивні конкурси; формувати почуття колективізму; вчити чесно змагатися, грати дружно.

       Обладнання: круги, кеглі, кубики, ворота, відерця, мішки, таблички з

       номерами, м’ячі, м’які іграшки, бахили, свисток, магнітофон,

       записи    «Спортивного маршу» Ісаака Дунаєвського та «Пісні про зарядку»

      Ольги  Янушкевич, дипломи, шоколадні медалі, цукерки, скарбнички.

      Місце проведення: спортзал, тривалість: 35 хвилин.

      Лунає «Спортивний марш». До залу   заходять учасники свята, команди вітаються.

            1 уч.:- Увага! Увага!
Спішіть, поспішайте!!!

Спортивного свята ви не минайте!!!

 

Учитель: -Сьогодні ми зібралися на спортивне свято «Мама, тато, я -спортивна сімя», щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості і просто відпочити.  Раді бачити вас завжди здоровими, готовими до фізичних  випробувань.

 

2уч.:-Хто дружить із спортом буде,

Всі незгоди той забуде,
Виросте міцним, здоровим,
Переможе всі хвороби!
 

Вчитель: -Спорт-

Діти: -Здоров'я!

Вчитель :- Спорт-

 Діти:- Наш друг!

Вчитель: -Спорт-

Діти: -Це гра і радість, рух!

Вчитель: -Спорт-

Діти: -Це дружба!

Вчитель: -Спорт-

Діти: -Це сила!

 Всі разом діти: -Спорт дає всім дітям крила!.
Розминка під пісню «Пісня про зарядку» Ольги  Янушкевич.
 

       1уч.:-Ми прийшли сюди сьогодні,

2 уч.:-Щоб вести спортивний бій,
Тільки ні, не кулаками.

1 уч.: -А в веселій дружній грі!!!

2 уч.:Чемпіон - це кожен з вас.

 

1 уч.: Друзі, спорт- це просто клас!

Звісно, що за перемогу

Дружба наша краще всього.

 

Вчитель:- Представляємо учасників сьогоднішнього свята. Татусі. Їх стійкості та витримці позаздрять усі! Не кожен витримає перевантаження традиційного чоловічого багатоборства: футбол, диван, кіно та доміно, робота, політика ,  а тепер ще й війна.Але вони не здаються. Ось вони перед нами - злегка жваві, місцями підтягнуті, де-не-де зібрані, але непереможні. Ми аплодуємо нашим сміливим, відважним чоловікам, які завжди готові відгукнутися на поклик жінки, совісті, Вітчизни і побажати їм у майбутньому зберігати таку ж готовність до участі у шкільних справах.

 

    А ось і мами!!! Завжди у формі. Дають про себе знати постійні тренування у жіночому багатоборстві: плита, біг по крамницях, прання, прасування, чоловік, діти і знову ж таки робота , політика, громадська діяльність! І ми впевненні, що сьогодні саме вони будуть надавати натхнення своїм командам. Тому, що відомо, що родина тримається на трьох китах -жінка, жінка і ще раз жінка!!!

 

 І, нарешті, діти. Саме вони ще з пелюшок довгі роки загартовували свою сім ю тренуваннями і об'єднували у дружну команду, ставлячи перед нею нові цілі та завдання, постійно ускладнюючи навантаження. Але недарма кажуть:  «Важко у навчанні - легко у бою».

 

 Оцінювати майстерність наших учасників будуть судді (представити). Після кожного конкурсу слово надається жюрі.Команда, яка швидше виконає завдання, отримує 2 бали, пізніше – 1 бал. Ці бали у вигляді цукерок будуть опускатись у командні скарбнички.

 Тож почнемо наші змагання.Запрошуємо першими взяти участь у них наші дружні сім ї. Зустрічайте. (Називається ім’я дитини) та її команда:татко (представити) та мама (представити). А також ( ім’я дитини) та його команда: батько (представити) і мама(представити) .

1конкурс.«Лижники» (інв.:2 обручі, 2 кеглі,одноразові тапці). Перший учасник (татко) одягає одноразові тапці,доходить в них до поворотної точки (кеглі) і назад. Передає наступному. Виграє команда, яка прийде першою.

2 конкурс.  «Наша дружна сім’ я» ( інв.: 2 обручі). Дитина стає в обруч, біжить, оббігає кеглю, повертається назад, бере в обруч одного з батьків, біжать разом, повертаються назад, беруть другого з батьків і біжать разом до кеглі, оббігаютьїї та повертаються на старт.

3конкурс. «Хто кого перестрибає» . Змагання проводиться в три етапи.

І.Діти стають на лінію старту і виконують стрибок у довжину з місця.

ІІ.На місце приземлення дитини стає мама і робить стрибок у довжину з місця.

ІІІ.На місце приземлення мами стає тато і теж виконує стрибок.

4конкурс. « Посади картоплю» ( інв.: 2 обручі , 6 кубиків (картоплин)  і

2 відерця ). Кожна команда повинна висаджувати і збирати картоплю: перший біжить і висаджує, повертається назад, передає відерце наступному, той збирає. Те ж виконують і наступні учасники . Хто швидше?

 

Слово жюрі.

 

 Запрошуємо до змагань наступні команди. (Називається ім’я дитини) та її команда: татко (представити) та мама (представити). А також ( ім’я дитини) та його команда: батько (представити) і мама(представити).

 1конкурс. «Стрибки в мішку» (інв.: 2 мішки). Першими  естафету біжать мами, без мішків. Діти ж по черзі в мішку стрибками переміщаються по залу на відстань 5м і назад. Далі у мішках стрибають тата. Котра команда швидше виконає.

2конкурс. «Цікавий футбол» (інв.: ворота та кеглі з номерами).На відстані 9м від стартової лінії команд розміщені ворота, на лінії яких виставлені кеглі. На  них написані цифри, які означають кількість очок. Завдання:  по черзі попаданням м’яча збити кеглі. Перемогла команда, яка більше набере очок.

3конкурс. «Зайчата»(інв.:  номери з цифрами, шпильки).Членам  команд прикріплюють  по черзі до спини папірці з номерами. Пара гравців, стрибаючи, має побачити номер суперника.Далі наступна пара.

4 конкурс. «Жабки». Всім гравцям команди потрібно присісти, міцно взятись за талію і так прострибати шлях від початку до обруча. І тим же шляхом назад. Виграє та команда, яка не втратить учасників і швидше виконає завдання.

 

Конкурс для вболівальників. Поки журі підбиває підсумки, ми пограємося угру яка називається «Фанати». Уявіть, що ви на стадіоні, де грають у футбол ваші улюблені команди. Одна команда - це болільники «Динамо», а інша - команди «Шахтар». Ваше завдання уважно слідкувати за моїми руками. Коли я підніму праву руку вверх, команди кричать: «Гол!». Коли ліву:  «Мимо!». Коли руки навхрест:«Штанга!». Потренуємося. Так, добре. Виграє та команда, яка буде уважнішою і голоснішою.

 

Слово жюрі.

 

Вчитель:-А тепер запрошуємо до змагань ще дві команди. (Називається ім’я дитини) та її команда: татко (представити) та мама (представити). А також (ім’я дитини) та його команда: батько (представити) і мама (представити).              

1конкурс. « Кенгуру» ( інв.:2 м’ячі).М яч стискаємо двома ногами. Учасники стрибками переміщуються по залу на відстань 5м і назад. Котра команда швидше виконає.

2 конкурс. «Цікавий футбол» (інв.: ворота та кеглі з номерами). На відстані 9м від стартової лінії команд розміщені ворота, на лінії яких виставлені кеглі. На них написані цифри, які означають кількість очок. Завдання  по черзі попаданням м’яча збити кеглі. Перемогла команда, яка більше набере очок.

3конкурс.«Змійка » ( інв.: 2 обручі). Мама тримає у руках обруч. За сигналом мама має котити обруч до кінця дистанції і назад, а дитина повинна проскакувати у нього з одного та іншого боку. Аналогічно з татом. Яка команда швидше виконає завдання.

4конкурс. «Стоніжка». Всім гравцям команди потрібно присісти, міцно взятись за талію і так пройти шлях від початку до обруча і тим же шляхом назад. Виграє та команда, яка не втратить учасників і швидше виконає завдання.

 

Слово жюрі.

 

Вчитель:-Ну а тепер ми вітаємо дві наші дружні і непереможні команди дітей. (Виходять діти, які прийшли на змагання без батьків). Непереможні, бо як би вони не змагалися, завжди перемагає дружба.

 І команда: (назвати дітей).

 ІІ команда: (назвати дітей).

1конкурс . Естафета «Прокотити мяч» (між ногами команди)

(інв.:2 мячі). Команда шикується в колону, ноги на ширину плечей. Перший гравець котить між ноги м’ яча, кожен наступний підштовхує м’ яча руками до кінця колони. Останній ловить м’яча,стає попереду колони і гра продовжується, аж поки перший гравець (капітан) знову не опиниться попереду.

2конкурс. «Хто швидше». Капітани команд стають за 5м попереду обличчям до команди, ноги на ширину плечей. Кожен з граців по черзі добігає до до капітана, пролазить міх ногами і повертається на місце. Виграє та команда, яка зробить це швидше.

3конкурс. «Улюблена іграшка» (інв.: 2 обручі і 10 іграшок).В кругах навпроти команд на відстані 5 метрів лежать іграшки.Гравці по черзі біжать до круга, беруть іграшку і повертаються на місце. Виграє та команда , яка зробить це швидше.             

4конкурс. «Вивести з рівноваги» ( інв.: обруч). В круг стає «силач» (тато), розводить руки в сторони. Всім гравцям кожної команди потрібно міцно взятись за талію, а першим за руку «силача». По команді починаємо перетягувати його на свій бік .Переможе команда, яка хоча б виведе його з рівноваги.

 

Учитель (звертається до болільників):

-Ви можете додати бали своїй команді,відгадавши загадки.

1.По снігу не йдуть як слід

До вподоби тільки лід.( Ковзани)

2.У зимовий студений час
Люблять всі малята нас.

З гірки рушаємо у путь

А на гірку нас везуть. ( Санчата)

 

Слово для оголошення результатів і нагородження переможців надається жюрі.

 

         1 уч.:-Хочеш бути силачем –

Подружи зі спортом:

З ковзанами і м'ячем ,

Стадіоном, кортом.

2уч.:-Чемпіон - це кожен з вас!

Друзі, спорт- це просто клас!

Звісно, що за перемогу

Дружба наша краще всього!!!

На цьому наше свято закінчене.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
4 квітня 2018
Переглядів
776
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку