Уведення та вставлення текстів на слайдах. Редагування і форматування текстів на слайдах

Про матеріал
Для зручності виступу з презентацією та її сприйняття слухачами на слайдах комп’ютерної презентації розміщують короткі текстові повідомлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УВЕДЕННЯ ТА ВСТАВЛЕННЯ ТЕКСТІВ НА СЛАЙДАХ. РЕДАГУВАННЯ І ФОРМАТУВАННЯ ТЕКСТІВ НА СЛАЙДАХ

Номер слайду 2

Поміркуйте. Чому на слайдах комп’ютерної презентації не рекомендуютьрозміщувати багато тексту? Для чого можуть бути використані текстові об’єкти на слайдах презентації?

Номер слайду 3

Для зручності виступу з презентацією та її сприйняття слухачами на слайдах комп’ютерної презентації розміщують короткі текстові повідомлення.

Номер слайду 4

У макеті слайда зазвичай є текстові поля, призначені для введення заголовка, підзаголовка та тексту слайда. Крім цього, на слайди можуть бути вставлені й інші текстові об’єкти: текстове поле та об’єкт Word. Art

Номер слайду 5

Для створення текстового поля потрібно: 1. Вибрати кнопку Текстове поле у групі Текст на вкладці Вставлення. 2. Накреслити поле потрібної ширини в довільному місці на слайді, утримуючи натиснутою ліву кнопку миші. 3. Увести текст. 4. Вибрати точку за межами поля.

Номер слайду 6

Об’єкт Word. Art (англ. Word – слово, art – мистецтво)— це текстовий об’єкт, для якого застосованохудожнє оформлення. Його використовують, щоб виділити деяке основне поняття на слайді.

Номер слайду 7

Для вставлення об’єкта Word. Art на слайд комп’ютерної презентації потрібно: 1. Вибрати кнопку Word. Art у групі Текст на вкладці Вставлення. 2. Вибрати стиль оформлення текстового об’єкта зі списку кнопки Word. Art. 3. Увести потрібний текст. 4. Вибрати точку за межами об’єкта.

Номер слайду 8

Текстові об’єкти слайда можна редагувати — переміщувати, змінювати розмір і вміст, повертати, видаляти та інше. На межі та в кутах вибраного об’єкта є маркери, призначені для змінення розмірів об’єкта та його повороту.

Номер слайду 9

Для переміщення об’єкта потрібно його вибрати, навести вказівник на межу об’єкта, щоб вказівник набув вигляду та перетягнути об’єкт у потрібне місце слайда, утримуючи натиснутою ліву кнопку миші.

Номер слайду 10

КОЛИ НА СЛАЙДІ ВИБРАНО БУДЬ-ЯКИЙ ТЕКСТОВИЙ ОБ’ЄКТ, НА СТРІЧЦІ З’ЯВЛЯЄТЬСЯ ТИМЧАСОВА ВКЛАДКА ФОРМАТ ФІГУРИ. ВИКОРИСТОВУЮЧИ ЕЛЕМЕНТИ КЕРУВАННЯ ГРУП УПОРЯДКУВАННЯ ТА РОЗМІР, МОЖНА ЗМІНЮВАТИ ВЗАЄМНЕ РОЗТАШУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ НА СЛАЙДІ, ВИРІВНЮВАТИ ТА ПОВЕРТАТИ ЇХ, УСТАНОВЛЮВАТИ ТОЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ШИРИНИ ТА ВИСОТИ.

Номер слайду 11

КОЛИ НА СЛАЙДІ ВИБРАНО БУДЬ-ЯКИЙ ТЕКСТОВИЙ ОБ’ЄКТ, НА СТРІЧЦІ З’ЯВЛЯЄТЬСЯ ТИМЧАСОВА ВКЛАДКА ФОРМАТ ФІГУРИ. ВИКОРИСТОВУЮЧИ ЕЛЕМЕНТИ КЕРУВАННЯ ГРУП УПОРЯДКУВАННЯ ТА РОЗМІР, МОЖНА ЗМІНЮВАТИ ВЗАЄМНЕ РОЗТАШУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ НА СЛАЙДІ, ВИРІВНЮВАТИ ТА ПОВЕРТАТИ ЇХ, УСТАНОВЛЮВАТИ ТОЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ШИРИНИ ТА ВИСОТИ. СПИСОК СТИЛІВ ОФОРМЛЕННЯ ТЕКСТОВИХ ОБ’ЄКТІВ

Номер слайду 12

НА МАЛЮНКУ НАВЕДЕНО ВИГЛЯД ТЕКСТОВОГО ОБ’ЄКТА ДО ЯКОГО ЗАСТОСОВАНО ФОРМАТУВАННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ СТИЛІВ ФІГУР. ЗАСТОСУВАННЯ ЕФЕКТУ ОБ’ЄМНЕ ОБЕРТАННЯ ДО ТЕКСТОВОГО ОБ’ЄКТА

Номер слайду 13

ТАКОЖ МОЖНА ВИКОРИСТАТИ ЕЛЕМЕНТИ КЕРУВАННЯ ГРУПИ СТИЛІ ФІГУР ДЛЯ СТВОРЕННЯ ВЛАСНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТЕКСТОВИХ ОБ’ЄКТІВ

Номер слайду 14

ГІМНАСТИКА ДЛЯ ОЧЕЙ

Номер слайду 15

Також можна виконувати форматування символів, використовуючи елементи керування групи Стилі Word. Art:

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
1757
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку