Узагальнення знань з теми «Атмосфера»

Про матеріал
Презентація уроку :узагальнення знань з теми "Атмосфера" 6 клас. Форма проведення уроку : урок - подорож на повітряних кулях
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель : Пелін Юлія Василівна

Номер слайду 2

узагальнити знання отримані підчас вивчення теми «Атмосфера» перевірити ступінь засвоєння знань з теми; вдосконалити практичні навички та вміння використовувати набуті знання; сприяти розвитку соціальної компетентності учнів. виховувати переконання в необхідності дбайливого ставлення до природи, відповідальність, самостійність.

Номер слайду 3

Соціальна Комунікативна Інформаційна Полікультурна Продуктивна творча діяльність Самостійний пошук відповідей, самооцінка, взаємооцінка Стимулювання умінь учнів, взаємоперевірки вислову власної точки зору Використання додаткової інформації, таблиць схем, опорних конспектів Зв’язок з іншими предметами, життєвими ситуаціями, моделювання Використання творчих завдань, складання завдань, питань алгоритмів

Номер слайду 4

Тип уроку: урок узагальнення та систематизації знань

Номер слайду 5

Структура уроку: Організаційний момент 1хв. Мотивація навчальної та пізнавальної діяльності учнів 2хв. Актуалізація опорних знань і умінь учнів 5хв. Перевірка знань 24хв. Підбиття підсумків уроку. Рефлексія 3хв. Інформація про домашнє завдання 1хв.

Номер слайду 6

Хід уроку Організаційний момент Я рада бачити вас на уроці. А зараз подивіться на сусіда, посміхніться один одному та подумки побажайте нових знань та гарних оцінок. Для того щоб кожен з вас перевірив свої знання та отримав гарну оцінку на уроці треба: уважно слухати та активно працювати.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Прийом „Групове інтерв’ю” Чому Ви прийшли на урок?

Номер слайду 9

Колір Мої знання Червоний своїми знаннями задоволений Синій могло б бути краще Жовтий своїми знаннями не задоволений,

Номер слайду 10

Протягом останніх уроків ми ознайомились з будовою повітряної оболонки Землі, їЇ газовим складом основними властивостями, наголосили на необхідності її охорони. Сьогодні, як результат закінчення вивчення атмосфери, підведемо підсумки, зробимо висновки та узагальнення з .

Номер слайду 11

Тема: Узагальнення знань з теми «Атмосфера» Тема Тема уроку: Узагальнення знань з теми «Атмосфера»

Номер слайду 12

ЕПІГРАФ УРОКУ «Або ми врятуємося всі, або ніхто не врятується» Станіслав Лем   Чому саме такий вислів ?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

  БОРТОВИЙ БІЛЕТ ПОДОРОЖІ АТМОСФЕРОЮ   Мета подорожі: Узагальнити знання з теми Атмосфера. Визначити значення повітряної оболонки для життя на Землі.   Назва етапу подорожі Висота Зароблена кількість балів Особливі відмітки 2. ____________ 3. ____________ 4._____________ Підсумок Екіпаж 6-_______класу Капітан_________________________________ «___» лютого 2017 року

Номер слайду 15

Працюй наполегливо, Швидко, старанно, Щоб кожна хвилина Не втратилась марно.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

І ком.   ІІ ком.   ІІІ ком.   Атмосфера 1 12 6 Вітер 2 11 5 Погода 3 10 4 Клімат 4 9 3 Бриз 5 8 2 Барометр 6 7 1 Мусон 7 6 12 Тропосфера 8 5 11 Термометр 9 4 10 Атмосферні опади 10 3 9 Повітряна маса 11 2 8 Випаровування 12 1 7

Номер слайду 19

І команда 12, 7, 1, 3, 6, 4, 2, 8, 11, 9, 10, 5. ІІ команда 1, 6, 12, 10, 7, 9, 11, 5, 2, 4, 3, 8. ІІІ команда 7,12 ,6, 4, 1, 3, 5, 11, 8, 10, 9, 2.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Нижній шар атмосфери називають … Озоновий шар розміщений в… Найпотужніший шар тропосфери є над … Куди ступиш – всюди маєш, хоч не бачиш, а вживаєш. 3 яких шарів складається атмосфера? Яка основна функція озонового шару?  

Номер слайду 22

Температура повітря Яким приладом вимірюється температура повітря? Від чого залежить температура повітря? Як змінюється температура з висотою? Як обчислити середньодобову температуру? Поясніть як нагрівається повітря? Що таке амплітуда коливань температури повітря?

Номер слайду 23

Атмосферний тиск Прилад для вимірювання тиску Лінії, які з’єднують точки з однаковим тиском, називаються Чому дорівнює нормальний атмосферний тиск на рівні моря? Як змінюється тиск з висотою? Як розподіляються пояси атмосферного тиску на Земній кулі? Від чого залежить атмосферний тиск?  

Номер слайду 24

Вітер Прилад, яким визначають напрямок вітру? Дайте визначення поняття „вітер« Назвіть постійні вітри Як утворюється вітер Як рухаються пасати Розкажіть про рух мусонів

Номер слайду 25

Повітряні маси Що таке повітряні маси? Як розподіляються повітряні маси за температурою? Що таке циклон?) Що таке антициклон? Узимку з приходом антициклону погода встановлюється… Що таке атмосферний фронт?

Номер слайду 26

Вологість Прилад для визначення вологості повітря Що таке випаровування? Що таке абсолютна вологість? В чому виражається відносна волость? Від чого залежить кількість водяної пари в повітрі? До чого призведе зниження температури водяної пари?

Номер слайду 27

Хмарність Що таке хмари? За якої температури хмара складається з кришталиків льоду? Назвіть, які є види хмар. Які хмари зображено на малюнку?   ) Які хмари приносять зливу?   Про які хмари йдеться? ,, В засніженому лісі по світлу стало зрозуміло, що сонце змагається з сірими непрозорими хмарами"

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Опади Прилад яким вимірюється кількість опадів Що такс атмосферні опади? Які опади конденсуються безпосередньо з повітря? Де на землі випадає найбільша кількість опадів? Як називаються лінії, що з'єднують точки з однаковим рівнем зволоження? В яких хмарах утворюється град і чому?

Номер слайду 30

Погода Погода – це Перерахуйте елементи погоди Що визначає погоду на планеті Земля? Яка наука займається вивченням погоди та складанням прогнозів? Типи погоди Опишіть погоду в даний момент.

Номер слайду 31

Клімат Що таке клімат? Яка наука займається вивченням клімату? Назвіть основний кліматотворний чинник. Що таке кліматотворні фактори? Які кліматотворні чинники впливають на клімат, На прикладі холодної течії опишіть, як впливає океан на формування клімату?

Номер слайду 32

Кліматичні пояси Назвіть основні кліматичні пояси Землі Де утворюються основні кліматичні пояси? Де утворюються перехідні кліматичні пояси? Який кліматичний пояс має чітко виражені чотири пори року? У міру просування вглиб материка континентальність клімату Для морського типу клімату характерні:

Номер слайду 33

ІІІ етап Знання метеорологічних приладів

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

ІV етап «Розв’яжи задачу»   1. Яка температура за бортом літака, на висоті – 5 км, якщо на земній поверхні температура 12*С?

Номер слайду 43

2012\\ Задача. 2. На скільки зміниться атмосферний тиск на вершині гори Говерла, якщо у підніжжя атм.тиск 760 мм рт. ст..?  

Номер слайду 44

Задача. 3. Вирахуйте відносну вологість повітря, якщо вологість повітря становить 12г/м, а вологість насичення за даної температури – 23г/м  

Номер слайду 45

Номер слайду 46

V етап «В І Д Г А Д А Й З А Г А Д К У»

Номер слайду 47

Відкрийте будь ласка підручники на сторіночці 161

Номер слайду 48

1.А? 2.Г 3.В 4.А 5.А 6. 1 - Б 2 - В 3 -А 4 – Д 7. 1 - В 2 - Д 3 - Г 4 – Б 8. 1 - Б 2 - А 3 - Г 4 - В Відповіді до тестів

Номер слайду 49

Номер слайду 50

« Атмосфера – це величезна цінність нашої планети, вона потребує охорони від забруднення».  

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Номер слайду 60

ІV. Підсумки уроку. Рефлексія - Ми виконали задачі уроку? - Вам цікаво було працювати? - Як на вашу думку працював клас? Оцініть свою роботу на уроці за допомогою кольорових карток. . – своїми знаннями задоволений – могло б бути краще – своїми знаннями не задоволений

Номер слайду 61

V. Домашнє завдання Прийом «власний вибір» 1. Скласти кросворд на тему «Атмосфера» 2. Знайти та записати народні прикмети про погоду.

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Успіх – тільки 10% таланту, 90% - щоденної наполегливої праці!

Номер слайду 64

ppt
Додано
22 березня 2021
Переглядів
1098
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку