узагалюнення до теми "Організм людини"

Про матеріал
Презентація до уроку з природознавства у 3 класі "Організм людини" Завдання уроку:систематизувати й розширити знання учнів про організм людини як єдине ціле; розвивати інтерес до пізнання власного організму; виховувати ціннісне ставлення до власного здоров'я і прагнення до здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаю всіх на уроці природознавства

Номер слайду 2

Відгадайте загадку Хто ранком ходить на чотирьох ногах,удень на двох, а ввечері на трьох.

Номер слайду 3

Стоять два стовпи, а на стовпах бочки, а на бочці макітра, а на макітрі ліс.

Номер слайду 4

Людина

Номер слайду 5

Як і всі організми, людина народжується, живиться, дихає, рухається, росте, розмножується. Від тварин людина відрізняється тим, що вона ходить на двох ногах. Її руки виконують різну роботу. У неї добре розвинений головний мозок, завдяки цьому вона розмовляє, уявляє, мислить, здатна свідомо відповідати за свої вчинки.

Номер слайду 6

Тіло людини складається з багатьох частин - органів

Номер слайду 7

Кожен орган надзвичайно важливий для організму людини і виконує певну функцію. Наприклад, за допомогою легенів людина дихає, шлунка і кишечника – перетравлює їжу, м'язів і кісток рухається. Усі органи залежать один від одного. У тілі здорової людини вони діють злагоджено, узгоджено.

Номер слайду 8

Органи,які виконують спільну роботу,утворюють системи органів Наприклад, носова порожнина, глотка, гортань, трахея, бронхи, легені утворюють дихальну систему.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Злагодженою роботою всього організму керує нервова система. До всіх органів тіла від головного і спинного мозку відходять нерви, схожі на нитки. По них у мозок надходять різні сигнали, а від мозку йдуть зворотні сигнали всім органам тіла.

Номер слайду 14

Головний мозок – "командний пункт" усього нашого організму. Він складається з мільярдів особливих нервових клітин. Їх там більше,ніж людей на земній кулі. Кожна група нервових клітин виконує свою роботу. Так,одні клітини допомагають нам співати, інші – танцювати, ще одні - малювати. А ще в нас в голові "справжній комп'ютер". Клітини мозку пам'ятають те, що ми колись вивчили, побачили, почули.

Номер слайду 15

Висновки Організм людини складається з органів, які працюють злагоджено, узгоджено. Органи, які виконують спільну роботу, складають системи органів.Злагодженою роботою всього організму керує нервова система.

ppt
Додано
12 травня 2020
Переглядів
701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку