В єдності-сила. До Дня Соборності України.

Про матеріал
22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ЦЕ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Номер слайду 3

СОБОРНІСТЬ- ЦЕ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Номер слайду 4

ДЕРЖАВУ. Гасла до відзначення Дня Соборності: “Україна соборна. Разом до перемоги!”;“Вертаємо своє. Соборність – мета перемоги”

Номер слайду 5

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, створюємо знакове і важливе, боремося із окупантами, відстоюємо свою соборність і волю заради власної держави.

Номер слайду 6

Перше офіційне відзначення свята Соборності на державному рівні відбулося 22 січня 1939 року в столиці Карпатської України м. Хусті.

Номер слайду 7

1990 – символічний ланцюг злуки «Українська хвиля» від Києва до Львова

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ЦИТАТИ ПРО СОБОРНІСТЬ«Ми мусимо навчитися чути себе українцями - не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів...». ІВАН ФРАНКО

Номер слайду 10

ЦИТАТИ ПРО СОБОРНІСТЬ«Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!». Василь Симоненко  

Номер слайду 11

ЦИТАТИ ПРО СОБОРНІСТЬ«До тебе, Україно, наша бездольная мати,Струна моя перша озветься.І буде струна урочисто і тихо лунати,І пісня від серця поллється». ЛЕСЯ УКРАЇНКА

Номер слайду 12

ЦИТАТИ ПРО СОБОРНІСТЬ«Не чіпатися того, що ділить і роз’єднує поодинокі частини української землі, а пильнувати того, що лучить і єднає їх до купи, і се зміцнювати і розвивати мусимо… Єднатися, концентруватися, а не ділитися, не розбігатися — се повинно бути у всім нашим гаслом». МИХАЙЛО ГРУШЕВСЬКИЙ

Номер слайду 13

Я співаю про тебе, прекрасна країно,Де хлібами духмяними вкриті поля,І про шлях твій до волі, моя Україно,Незалежна та славна слов'янська земля!

Номер слайду 14

Нехай Україна буде гордим птахом у зграї світових країн, нехай щодня дарує українцям свободу думки, відчуття щастя, мир та світлу надію.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гаврищук Ольга Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 січня
Переглядів
193
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку