Відеоурок "Чому важливо знати про рухи Землі, глобус і карти"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь, як рухається наша планета Земля у космосі, чому бувають зміни пір року, дня і ночі. А ще розберемося, що таке карти і які вони бувають. Буде весело і цікаво. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 5 клас НУШ (2022).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу5 клас. Чому важливо знати прорухи Землі, глобус і карти. Урок 30rrrrr

Номер слайду 2

За допомогою малюнка розкажи, із чого складається глобус і длячого його використовують. Екватор. Північний полюс. Південний полюс

Номер слайду 3

Повне обертання Землі навколо власної осі триває 24 години й називаєть-ся земною добою, або просто добою. Ми не відчуваємо цього руху, тому що рухаємося разом із планетою. З добовим обертанням Землі пов’язана зміна дня і ночі

Номер слайду 4

Земна вісь завжди нахилена в один бік. І кут нахилу не змінюється упро-довж руху Землі орбітою. Тому сонячні промені падають на різні півкулі Землі в різних точках орбіти під різними кутами. Отже, Північна і Півден-на півкулі освітлюються і нагріваються Сонцем нерівномірно.

Номер слайду 5

Обертання Землі навколо Сонця має два наслідки: 1) на більшості терито-рій планети відбувається зміна пір року; 2) змінюється тривалість дня і ночі. На екваторі таких змін немає.

Номер слайду 6

ЗАВДАННЯ 1. Біля екватора не відбувається зміна пір року, а тривалість дня і ночі однакова. Спробуй пояснити чому.

Номер слайду 7

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
25 грудня 2023
Переглядів
215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку