Відеоурок "Як влаштовані штучні екосистеми поля і саду"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь про екосистеми поля і саду, про корисних і шкідливих комах, тварин і рослин, які там мешкають та ростуть. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 49 Як влаштовані штучні екосистеми поля і садуrrrrr

Номер слайду 2

Чи була в тебе змога милуватися квітучим садом навесні й ласувати його плодами восени?

Номер слайду 3

Поле – це штучна екосистема, створена людиною для вирощування культурних рослин. В Україні завдяки родючим чорноземам великі ділянки землі відведено під поля.

Номер слайду 4

Найбільші площі в Україні займають посіви зернових культурних рослин: пшениці, жита, вівса, кукурудзи та інших. Пшениця. Овес. Жито

Номер слайду 5

В екосистемі поля крім культурної рослини всі інші – шкідники. Їхня загальна назва – бур’яни. На будь якому полі разом з культурними рослинами росте багато бур’янів. Вони перешкоджають нормальному живленню культурних рослин, затінюють посіви, спричиняють заляганню культурних рослин, заважають збиранню врожаю.

Номер слайду 6

Вона виїдає м’якуш яблука. Доки гусениця не прогризе назовні отвір, ніхто й не здогадується, що гарне зовні яблуко всередині пошкодже­не («червиве»). За літо одна гусениця здатна зіпсувати кілька яблук.

Номер слайду 7

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
27 лютого
Переглядів
519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку