Відгук на науково-дослідницьку роботу "Шляхи підвищення урожайності картоплі на своїй присадибній ділянці"

Про матеріал
Відгук на науково-дослідницьку роботу "Шляхи підвищення урожайності картоплі на своїй присадибній ділянці"
Перегляд файлу

                   Відгук

 на науково-дослідну роботу «Шляхи підвищення урожайності картоплі на своїй присадибній ділянці»

Здобувачки освіти 11 класу Новопокровського ліцею          

       Стручаєвої Анастасії Вікторівни.

 Картопля – важлива продуктова культура, один із основних продуктів харчування населення України. Потреби в ній щороку зростають, так як вона є сировиною для крохмале-патокової та спиртової промисловості, виробництва напівфабрикатів і відгодівлі худоби.

 Перспектива виробництва картоплі в Україні досить високі, але не завжди прийоми вирощування цієї культури, які використовуються фермерськими господарствами та населенням, забезпечують одержання сталих урожаїв високоякісної продукції. Тому питання, які пов’язані зі з’ясуванням особливостей прогресивних технологій вирощування картоплі на своїх присадибних ділянках, є актуальними на сьогоднішній день.

 Наукова робота Стручаєвої Анастасії присвячена цій темі.

 Практичній роботі, метою якої було встановлення залежності урожайності картоплі від розміру посадкового матеріалу (бульби і вічка) і від використання біостимулятора росту рослин – «Хелатину», передує агробіологічна характеристика картоплі, дається детальний опис агротехнічних заходів вирощування цієї культури.

 Учениця докладно аналізує фази росту і розвитку картоплі, характорезує кліматичні умови та грунти досліджуваної території.

 Працюючи над практичною частиною наукової роботи, Анастасія Стручаєва виявила знання технології вирощування картоплі на своїй присадибній ділянці, висвітлила вплив факторів (способів розмноження культури, використання стимуляторів росту рослин) на кількість і якість одержаної продукції.

 Використовуючи статистичний метод дослідження, Анастасія проводила точні підрахунки кількості бульб картоплі, одержаних з різних дослідних ділянок, вимірювала ії вагу, що дало їй змогу зробити відповідні висновки.

 У своєму дослідженні дівчина довела, що шляхами підвищення урожайності картоплі є спосіб вирощування її вічками та використання біостимулятору росту рослин у фазі появи двох листків (першого разу) і з повторенням через 2 тижні. Стручаєва Анастасія опрацювала значну кількість наукової літератури з агротехніки вирощування сільськогосподарських культур, біології та морфології картоплі, що дало змогу їй установити, що розмір насіннєвого матеріалу не впливає на урожайність цієї культури.

 Дівчина логічно пов’язує прогресивні технології вирощування картоплі з одержанням сталих урожаїв цієї продовольчої культури. Даний матеріал яскраво відображено у таблицях роботи.

 У своєму дослідженні учениця виявляє високий рівень володіння знаннями з біології та морфології рослин і сформованості навичок вирощування картоплі на своїй присадибній ділянці.

 Чітко продумана структура роботи дає змогу повно й вичерпано висвітлити тему.

 Науково-дослідна робота виконана згідно вимог до проведення конкурсу та відповідає віковим особливостям виконавця.

                                                                                                                           

                                                                            Науковий керівник:  учителька біології Рижих Світлана Миколаївна

 

 

doc
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку