Види комп’ютерів. Інформатика 5 клас НУШ.

Про матеріал
Презентація з інформатики 5 клас НУШ. Тема уроку : Види комп’ютерів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

STARTВиди комп’ютерів

Номер слайду 2

Один із перших персональних комп'ютерів був створений у 1965 році в Києві в Інституті кібернетики Академії наук України під керівництвом Віктора Михайловича Глушкова. Першим персональним комп'ютером, який мав вигляд, схожий на сучасний ПК, був комп'ютер Apple II, який створили у США в 1977 році Стів Джобс і Стів Возняк.

Номер слайду 3

Сфери застосування комп'ютера. Загальні сфери застосування. Медицина та освіта. Бізнес. Техніка і наука. Журналістика, живопис, мультимедіа. Побут та дозвілля

Номер слайду 4

Різновиди комп'ютерів. У сучасному світі для виконання інформаційних процесів використовують різноманітні засоби інформаційних технологій. Одним із таких пристроїв є комп'ютер.

Номер слайду 5

Стаціонарний комп'ютер — це комп'ютер, який встановлений у певному приміщені та постійно підключений до електромережі. Стаціонарний — означає непереносний, який стоїть на одному місці. Зазвичай такі комп'ютери більші та потужніші за інші типи персональних комп'ютерів

Номер слайду 6

Офісні ПК призначені для опрацювання та зберігання в першу чергу текстових та числових даних. Домашні комп'ютери використовують не тільки для розв'язування задач, а й для відтворення музики, відеофільмів, створення комп'ютерних фотоальбомів.Ігрові ПК призначені для комп'ютерних ігор. Можуть мати додаткові ігрові пристрої введення та виведення даних: джойстик, руль, педалі тощо. Також одним із сучасних видів стаціонарних комп'ютерів є моноблоки. Моноблоки — вид стаціонарного комп'ютера, у якому системний блок і монітор складає єдине ціле. Усі компоненти та плати поміщаються у відсік, який кріпиться на звороті монітора. Має естетичний вигляд і не займає багато місця.

Номер слайду 7

Портативні ПКНоутбук. Нетбук. Смартфон. Нетбуки як правило, не мають високої швидкодії та не призначені для зберігання великих обсягів даних. Нетбуки орієнтовані на перегляд веб-сторінок, роботу з електронною поштою, офісними програмами. Мобільні портативні пристрої (планшети) зараз заміняють нетбуки і здебільшого використовують для перегляду фільмів, прослуховування музики, читання електронних книг, роботи в Інтернеті. Ноутбук — портативний персональний комп'ютер, корпус якого згортається у вигляді книжки.

Номер слайду 8

Домашнє завдання Підручик : Стр. 33-37 до прочитання

pptx
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку