види організмів презентація

Про матеріал
матеріал для роботи з дітьми на уроках природознавства з теми : "різноманітність живих організмів."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види організмів

Номер слайду 2

Організми - це тіла живої природи, які живляться, дихають, розмножуються, реагують на зовнішні подразнення. Організми поділяються на царства, основні з яких : Тварини;Рослини;Гриби;Віруси;Бактерії.

Номер слайду 3

Тварини. У залежності від будови, зовнішнього вигляду, способу розмноження, умов життя, усіх тварин поділяють на групи:комахи;птахи;ссавці (звірі);риби;земноводні;плазуни.

Номер слайду 4

Птахи   Птахи - це теплокровні істоти, які дихають повітрям. Нині у світі є понад 9 тисяч видів птахів, що поділяються на 28 рядів, їхнє тіло покрито пір'ям, голова маленька, має дзьоб, кістки порожнисті, є додаткові повітряні мішки, що забезпечують їм так зване подвійне дихання; їхні передні кінцівки перетворилися на крила.

Номер слайду 5

Рослини. Рослини на земній кулі ростуть повсюди. Вони мають різну форму, роміри і тривалість життя. Кількість клітин у складі організму зумовила поділ рослин на одноклітинні і багатоклітинні. За різноманітністю стебел виділяють дерева, кущі і трав’янисті рослини. За тривалістю життя – однорічні, дворічні та багаторічні рослини.

Номер слайду 6

Кімнатні рослини, що очищують повітря. Кімнатні рослини не тільки прикрашають будинки, але й очищують повітря від токсинів. АлоєСпатифілум. Кактус. Драцена. Пеларгонія Фікус

Номер слайду 7

Гриби. Царство грибів — одна з найбільших і процвітаючих груп організмів. На теперішній час відомо близько 100 тис. видів грибів. Гриби мешкають всюди, де є органічні речовини: у ґрунті, у воді, в помешканнях, на харчових продуктах, на тілі людини і тварин. Серед грибів є одноклітинні і багатоклітинні організми. Групи грибів: Шапинкові;Гриби-паразити;Цвілеві;Дріжджі

Номер слайду 8

НЕЇСТІВНІ ГРИБИ – це гриби, які людина не вживає у їжу через малі розміри, тверді плодові тіла (гриби-трутовики), гіркий смак (жовчний гриб) та через те, що можна отруїтися. ЇСТІВНІ ГРИБИ: Представники: білий гриб, польський гриб, сироїжка світло-жовта, підосичник, білий гриб, опеньок лучний (на луках, пасовищах, лісових галявинах), дощовик, печериця звичайна (на відкритих місцях – луках, пасовищах, лісових галявинах), лисичка справжня (у хвойних та мішаних лісах із червня по жовтень), сироїжка ароматна, маслюк звичайний (на піщаних ґрунтах хвойних лісів). Відомо понад 200 видів їстівних грибів.

Номер слайду 9

БактеріїБактерії-це одна з основних групп живих організмів. Усі організми складаються з клітин. Основні частини клітини: Клітинна мембрана;Цитоплазма;Ядро.

Номер слайду 10

Бактерії як живі організми. Бактерії — це найпростіша група одноклітинних мікроорганізмів, які відносяться до надцарства прокаріотів. Назва «бактерія» походить від грецького слова «бактеріон», що означає «паличка». Бактерії найчастіше є поодинокими клітинами. Але вони здатні формувати пари, ланцюжки різної довжини, скупчення у вигляді пакетів по 4, 8 і більше клітин (наприклад, сарціни), розетки, мережі. Для кожного виду бактерій характерний свій тип угруповання. У природі існують також багатоклітинні форми, з яких утворюються мікроколонії - трихоми. Бактерії можуть бути рухомими або нерухомими. Багато бактерій шкідливі. Вони провокують небезпечні захворювання тварин, людини. Деякі з них можуть викликати псування продуктів. Існує багато корисних бактерій, зокрема, грунтові бактерії, які підвищують родючість грунту, бульбочкові бактерії, що продукують азотовмісні органічні сполуки у симбіотичному зв’язку з вищими рослинами, тощо.

pptx
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
3678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку