відкрите заняття з розвитку мови. Тема: "Державні символи України"

Про матеріал
Легенда Давно-давно жила колись жінка. І було в неї три сини. Росли вони чесними, сміливими, дуже любили свою матусю. Підросли вони і вирішили піти у світ. Вирушив у дорогу найстарший син. Мати на згадку про себе подарувала йому золоту корону з трьома промінцями. Пішов син між люди. Як його назвали? (Тризуб).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державні символи України

Номер слайду 2

ЗАГАДКАНа землі великій є одна країна: Гарна, неповторна, красна, як калина. І живуть тут люди добрі, працьовиті І скажу, до речі, ще й талановиті. Землю засівають і пісні співають, На бандурі грають і вірші складають. Про ліси і гори, і про синє море,Про людей і квіти, то скажіть же, діти,Що це за країна? — Наша славна Україна!

Номер слайду 3

Що таке Батьківщина? Батьківщина - це найкраще і найдорожче місце у світі.

Номер слайду 4

Легенда Давно-давно жила колись жінка. І було в неї три сини. Росли вони чесними, сміливими, дуже любили свою матусю. Підросли вони і вирішили піти у світ.

Номер слайду 5

Вирушив у дорогу найстарший син. Мати на згадку про себе подарувала йому золоту корону з трьома промінцями. Пішов син між люди. Як його назвали? (Тризуб).

Номер слайду 6

Настала черга середнього сина. Йому мати подарувала в дорогу синьо - жовту тканину. Своїми звитяжними ділами прославляв він свою матір. Яке ім'я одержав середній син? (Прапор).

Номер слайду 7

А там, де був найменший син, завжди лунала дзвінкоголоса пісня. Адже мати своєму наймолодшому синові подарувала красивий солов’їний голос. І одержав син за свій голос і величний спів ім'я Гімн.

Номер слайду 8

Герб – Тризуб. Прапорта Гімн України

Номер слайду 9

Прапор – символ незалежної держави. Прапор України – блакитно-жовтий. Його кольори означають синє небо та золоту ниву. Кольори на прапорі зчитують згори донизу. Прапор – це державний символ, Він є в кожної держави,Це для всіх ознака сили, це для всіх ознака слави. Синьо – жовтий прапор маємо: Синє – небо, жовте – жито,Прапор свій оберігаємо,Він святиня, знаєм всі ми.

Номер слайду 10

Гімн – це головна урочиста пісня нашої держави України. Гімн – це державний символ України. Називається він "Ще не вмерли України ні слава, ні воля..." Слова цієї урочистої пісні прославляють волю, традиції, звичаї українського народу. Гімн був написаний більш ні 100 років тому. Вірші були написані поетом Павлом Чубинським, а музику склав Михайло Вербицький.

Номер слайду 11

Тризуб – це герб України. Він золотий на блакитному тлі. Відображає триєдність життя: батько – мати – дитя, які символізують собою силу, мудрість, любов. На ньому можна прочитати слово Воля.«Тризуб» Тризуб – немов сім’я єдина, де тато, мама і дитина живуть у мирі і любовіНа Україні вольній, новій .

Номер слайду 12

гру «Закінчити речення»Наша Батьківщина – Україна. Прапор Україні – синьо-жовтий, Герб Україні – Тризуб. Гімн України – Урочиста пісня,Столиця України - Київ. Наше рідне місто – Дніпро

pptx
Додано
29 березня
Переглядів
68
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку