Виховна "Герої небесної сотні"

Про матеріал
Тема: «ГЕРОЇ НАШОГО ЧАСУ» Мета: вшанувати пам’ять героїв Небеної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України, боротися за мирне небо над головою та щасливе майбутнє українського народу.
Перегляд файлу

                         ВИХОВНА ГОДИНА

Дата: 3.03.2020

Клас: 5

Тема: «ГЕРОЇ НАШОГО ЧАСУ»

Мета:  вшанувати пам’ять героїв Небеної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України, боротися за мирне небо над головою та щасливе майбутнє українського народу.

Обладнання: ілюстрації і надписи до теми, ікона Божої матері, вишитий рушник, свічка, фотографії героїв Небесної сотні, малюнки «Ми – за мир», ноутбук, відеоматеріал, проектор, екран.

Хід заняття

І. Організаційна частина.

1. Привітання з учнями.

 

ІІ. Основна частина.

1.Бесіда.

     Учитель.  Кожна  людина  найбільше  любить  той  край,  де  народилась  і живе.  Кожен  пишається  своєю  рідною  країною.У нас шепоче замріяний вітер слова кохання річці синьоокій, а день стоїть у шелестах золота та яскравих кольорах осінніх квітів. Обнялися голубе небо і пожовкле колосся безкраїх степів. Такою ми хочемо бачити під мирним небом нашу неньку – Україну.Ми гордимося і пращурами, і сучасниками. Наша країна має найкращу природу, а українці –найпрацьовитіша, найщиріша і найспівочіша нація. Україна не раз піднімалася з колін. Побита і ціла в ранах, та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів. Здавалось все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій. Та не так здавалось, як вже сталось. Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та  не  залишають  байдужими  жодного  громадянина  країни. Наша Україна горда  від того, що  зуміла  виховати  людей,  здатних  об’єднатися  на  Майдані,  здобути  волю, вибороти  справедливість.  Ми  заявили  про  себе,  як  про  велику  націю,  гідну зайняти достойне місце у світовій спільноті. Кожному  з  нас необхідно  усвідомити,  за  що  боролися  учасники  Євромайдану  і  заради  чого пожертвувала своїм життям «Небесна сотня».

Учень 1. Вони були першими … (Називають перших загиблих на Майдані, на ноутбуці появляються фото)

Учитель. Та зовсім скоро їх стане вже біля соті – патріотів, які віддали життя за щасливе майбутнє незалежної України.Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі(малюнок)

Учень 2.

Небесна Сотня –

То в серцях вогонь.

Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой

Ти, земле рідная,

Свою дитину.

Учень 3.

Пташиним співом,

Шелестом трави.

Блакитним небом,

Золотим колоссям.

Останній раз,

Як мати, пригорни

Чоло високе

В обрамку волосся . . .

Учитель. Сьогодні від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема, залежить чи звучатиме гордо і могутньо ім’я Україна і Український народ в третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті.

Учень 4. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі, яку розв’язала російська влада, взявши курс на знищення української державності. Ця ціна показує нам, що ми здобуваємо щось безцінне, що не вимірюється безвізовим режимом чи зоною вільної торгівлі. Ми відвойовуємо власну розтоптану гідність, Богом нам дану і свідчимо про неї світові.

Учень 5.

Вас пам’ятати будемо завжди,

І з вами боримось за рідную країну.

За ту країну, де нема війни,

За нашу й вашу вільну Україну!

( Учні дивляться відео про Героїв Небесної Сотні)

ІІІ. Підсумок заняття

 

 Учитель.  Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони згасли як зорі, але повинні жити в нашій пам’яті!У жалобі схилимо голови. Хвилиною мовчання вшануймо тих українців, які під час Революції Гідності та під час подій на Сході країни віддали своє життя за свободу та європейський вибір своєї країни. (хвилина мовчання)

 

 

docx
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
72
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку