Виховна година до Дня Соборності України

Про матеріал
Виховна година до Дня Соборності України. Для класних керівників всіх старший класів
Перегляд файлу

Виховна година до Дня Соборності України

Традиція об'єднуватися в живі ланцюги почала знову відроджуватися у 2000 році. Кілька років поспіль такі ланцюги робили у Києві на мосту Патона, і вони символізували об'єднання Правого і Лівого берега Дніпра.

До святкової події долучилися студенти й співробітники ХНМУ. Так, протягом січня цього року у виші було проведено низку заходів щодо відзначення цієї важливої події.

У ході проведення лекційних та семінарських занять з предмету «Історія та культура України» було висвітлено події української національної революції 1917-1921 рр. та переглянуто документальні фільми.

Крім того, на кафедрі суспільних наук було проведено навчально-меморіальну сесію. присвячену Дню Соборності України, де студенти детально розглянули події, які розгорталися навколо підготовки та підписання Акту об'єднання УНР і ЗУНР в одну державу.

22 січня 1919 року Об'єднання Української народної республіки та Західно-Української народної республіки було скріплене «Актом Злуки». До цього були переговори представників республік і укладення попереднього договору про наміри.

У листопаді 1918 року делегація ЗУНР прибула в Київ до гетьмана Скоропадського в надії отримати допомогу в боротьбі з поляками. Однак до того часу місто було вже оточене військами Директорії УНР, тому представники Західно-Української народної республіки попрямували у Фастів на зустріч з членами Директорії. 1 грудня 1918 року Л. Цегельський, д. ЛЕВИЦЬКИЙ (від ЗУНР), В. Винниченко, С. Петлюра, А. Андрієвський, Ф. Швець та

А. Макаренко (від УНР) на залізничній станції Фастова підписали попередній договір про намір об'єднання двох держав.

 

1.Добрий день, Україно моя!

 

Струмок серед гаю, як стрічечка.

 На квітці метелик, мов свічечка.

Хвилюють, малюють, квітують поля

 Добридень тобі,

Україно моя!  (Павло Тичина)

 

2. Україна

 

Україна - рідний край.

Поле, річка, синій гай.

Любо стежкою іти.

Тут живемо я і ти.

(Автор невідомий)

 

3. Рідний край

 

Красивий, щедрий, рідний край

І мова наша солов'їна

Люби, шануй, оберігай

Усе, що зветься Україна

( Платон Воронько)

 

4. Рідне

 

Україна - рідний край,

Рідне поле, зелен гай,

 Рідне місто й рідна хата,

Рідне небо й рідна мати.

(Ярослав Скидан)

 

(Діти своїми руками малювали карту України, всі області, а потім  область за областю клеїли сино-жовті квадратики тим підкреслили, що Україна одна велика країна під  синьо -жовтим прапором ,,МИ ЄДИНІ")


docx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
195
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку