Виховна година "Колегіум,сім'я - родина одна"

Про матеріал

Така виховна година допомагає виховувати повагу до свого навчального закладу, формувати відчуття єдності цілей родини і навчального закладу, у якому вчиться дитина, розвивати знання про шкільні традиції.

Перегляд файлу

 

«Колегіум, сім'я – родина одна»

Виховна година в 6 класі

 

 

 

 

DSC_5369.JPG

Виховна година «Колегіум, сім'я – родина одна»

Мета: виховувати повагу до свого навчального закладу, формувати відчуття єдності цілей родини і навчального закладу, у якому вчиться дитина, розвивати знання про шкільні традиції.

Клас: 6

 

Хід виховної години

Учень

Школа відкрила нам двері свої,
Кличе учитися всіх.
В школі навчаються друзі мої,
Пісня лунає і сміх.

Радість і мудрість у школі живе,
Школа — це рідний наш дім.
Мрія усіх у політ нас зове,
Діти щасливі у нім.

 

Усі ви — школярі, а це багато до чого зобов’язує, бо в кожній школі є свої звичаї, правила, традиції. Як і в кожній школі, тут є свої герої, спортсмени, артисти, переможці шкільних олімпіад, поети, художники, відмінники і т. д. Як і кожна інша школа, наш колегіум славиться чимось особливим, таким, якого нема ніде більше. Це ваша рідна школа і вона найкраща, бо ви тут протягом багатьох років навчаєтеся, проводите свій вільний час, пізнаєте чимало цікавого, стаєте дорослішими.

Наш колегіум працює на засадах музейної педагогіки, тому у приміщення закладено багато музейних куточків. І сьогодні ми з вами здійснимо екскурсію до однієї із музейних стін першого поверху – «Колегіум, сім'я – родина одна».

Учні спускаються на перший поверх

Роль сім'ї у вихованні дітей - велика і відповідальна. Батьки є першими вихователями, які зміцнюють і загартовують організм дитини, розвивають її мову і мислення, волю і почуття, формують її інтереси, прагнення, смаки, здібності, виховують любов до знань, допитливість, спостережливість, працьовитість. А завдання вчителя, у співпраці з батьком і матір'ю, виховати дитину, знайти ключик до її серця. Виховання дітей у сім'ї є першоосновою розвитку дитини як особистості. Духовний вплив батьківського дому на формування її особистості створюється завдяки щирій материнській ласці, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, піклуванню, затишку і захисту, родинній злагоді.
             В. Сухомлинський вважав, що сім'я - "джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави".

З метою пропаганди тісної взаємодії сім'ї та колегіуму у 2010 році була закладена ця стіна, на якій було лише кілька сімейних фото. Потрапляли на цю дошку пошани не всі родини, а лише ті, які виховують своїх дітей з позиції громадянської активності, ціннісного ставлення до себе, до природи, до своїх обов'язків.

З нашого класу на цій стіні ми можемо бачити сім'ю Кирила Гальчука, батьки якого завжди допомагають школі, виховують його мудрою і відповідальною людиною. Кирило відвідує заняття по грі на саксофоні, є активним учасником шкільного оркестру.

Давайте подивимося на інші родини. Як ви вважаєте, чим вони заслужили бути на цій стіні?

А зараз дайте відповідь на те, що ви зрозуміли з цієї бесіди.

  1. Чи потрібно родині і школі мати спільну мету?
  2. Чи хотіли б і ви побачити своє фото на цій стіні?

Підсумок виховної години

Ось і поговорили ми про нашу школу, про найріднішу в світі школу кожного з вас. Ви ж не соромитеся сказати, в якій школі ви навчаєтеся, правда? Вам приємно, коли хвалять вашу школу, тоді здається, що ця слава поширюється і на вас.

А все залежить від кожного з вас, дорогі діти. Буде пишатися вами школа, буде пишатись і Батьківщина, вся наша рідна Україна. Бо хто з дитинства наполегливо трудиться, досягає успіхів, старається, той і в життя доросле піде активним трудівником, який досягне своєї мети у житті і своєю наполегливою працею, активним способом життя прославить рідну Україну. Отож, у добрий час вам, діти! Любіть свою школу, все зробіть для того, щоб вона була найкращою, щоб вам у ній було затишно і добре. Все залежить саме від кожного з вас. Бо школа — це твій рідний дім, будь господарем у нім! А де добрий господар, там і гарний дім, правда?!

docx
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку