Виховна година на тему “Тарас Шевченко – України син”

Про матеріал
Тарас Григорович Шевченко народився 25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 р. у с. Моринцях Звенигородського повіту Київської губернії (нині Звенигородський район Черкаської області) у родині Григорія Івановича Шевченка і Катерини Якимівни Бойко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година на тему “Тарас Шевченко – України син”

Номер слайду 2

Тарас Григорович Шевченко народився 25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 р. у с. Моринцях Звенигородського повіту Київської губернії (нині Звенигородський район Черкаської області) у родині Григорія Івановича Шевченка і Катерини Якимівни Бойко. Батьки Шевченка були кріпаками магната генерал-лейтенанта Василя Васильовича Енгельгарда - поміщика, що володів 50 тис. кріпаків і був власником близько 160 тис. десятин землі.

Номер слайду 3

Великий поет,поборник правди і свободи, голосом якого говорила ціла нація, своїми художніми творами виразив не тільки існуюче становище свого народу, а й передбачив його світле майбутнє. Те майбутнє, до якого український народ повинен прийти через горнило національно-визвольної боротьби, напруженої праці. 

Номер слайду 4

Безконечно відданий своїй землі, Тарас Шевченко довгі роки був позбавлений можливості повернутися на Батьківщину, і тільки смертю, звільнений від царського нагляду, він повернувся... Тарас Шевченко став не тільки національною гордістю України — слава про нього поширилася далеко за її межами.

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку