Виховна година "Особливості німецької, української, англійської та французької кухонь" (презентація)

Про матеріал

Для української кухні характерним є :

•Значне вживання борошняних виробів, зокрема виробів із кислого житнього й пшеничного борошна, пирогів, короваїв, калачів, а також із прісного тіста: вареників, галушок, млинців, киселів, каш, а також хліба з маком і медом, куті.
•переважання варіння і тушкування над смаженням, соління — над коптінням.
• Складна теплова обробка продуктів для приготування других страв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Deutsche Küche

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Die Soße (-n)

Номер слайду 5

Verschiedene Brotsorte

Номер слайду 6

Verschiedene Käsesorte

Номер слайду 7

Das Gericht (-e)

Номер слайду 8

Das Weißbrot

Номер слайду 9

Das Roggenbrot

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Своєрідність української національної кухні виражається: по-перше у використанні таких продуктів, як свинина, сало, буряк, пшеничне борошно; по-друге у технології приготування їжі. Це теплова обробка великої кількості продуктів на фоні одного основного і визначального.

Номер слайду 12

Українська кухня, як і багато відомих кухонь світу, відрізняється своєю самобутність і своєрідністю. У рецептах української кухні, яких налічується більше 5 тисяч, з легкістю поєднуються такі продукти, як буряк, свиняче сало, пшеничне борошно.

Номер слайду 13

Fleischgerichteund. Kartoffelgerichte

Номер слайду 14

Основою перших страв на Україні здавна були рибні та м'ясні бульйони з додаванням овочів під загальною назвою «юха», що пізніше трансформувалося в слово «уха».

Номер слайду 15

Харчувалися українці продуктами, отриманими із власного господарства. Селяни вирощували злаки: жито, пшеницю, ячмінь, овес, гречку. Важливу галузь селянського господарства складало тваринництво — доглядання корів, овець, кіз та свиней.

Номер слайду 16

Адже важливим харчовим продуктом було молоко, в той час як і м'ясо його вживали лише у свята.

Номер слайду 17

Кожному з етнографічних районів України властиві свої особливості кухні, зумовлені історичними особливостями та традиціями.

Номер слайду 18

Гостей ми радо зустрічаєм. Пахучим пишним короваєм,Вклоняємося до земліТа зичим щастя від душі.

Номер слайду 19

Пироги відігравали велику роль у традиційному народному харчуванні. Виготовляли пироги двох видів: печені (з кислого тіста)смажені (з прісного)Пироги

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Одного разу Іван Грозний влаштував розкішний бенкет для своєї братії в 700 опричників. Слуги царя в оксамитових каптанах підносили одні страви за іншими. Відомо, що після численних закусок на столі була величезна безліч випічки, серед яких - пироги з м'ясом і сиром, млинці всіх можливих видів, пиріжки та оладки.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Juscka-Fischsuppe. Karpfen. Barsch

Номер слайду 25

Уха

Номер слайду 26

Уха — традиційна українська національна рідка страва, різновид юшки (супу), основний інгредієнт ухи — риба.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Чим далі на південь України — тим частіше в рецептах рибної юшки присутні томати. Українці полюбляють рибний кіжок — юшку без будь-яких добавок. Її розливають по тарілках, і вже кожен їдець за бажанням розбовтує в бульйоні приправу — суміш із потолчених з сіллю і перцем помідорів, часнику, зелені.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Borschtsch

Номер слайду 31

Борщ

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Основні інгредієнти капустакартоплясвинина (яловичина, курятина)столовий бурякморквакорінь петрушкицибулинатомат-пюре

Номер слайду 34

Бульйонгрибний бульйонм'ясо-кістковий бульйонбульйон з птиціовочевий бульйон

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Haluschky. Mit Speckmit Käse

Номер слайду 37

Vinaigrette. Zwiebeln. Pilzen. Bohnen. Erbsen

Номер слайду 38

Вінегрет. Вінегрет — давня популярна в Україні страва із суміші різноманітних сирих та відварених овочів; картоплі, буряка, квашеної капусти, солених огірків, моркви, квасолі, цибулі, приправ, яка заправляється оцтом, олією.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Всупереч поширеній думці, вінегрети ніколи не були властивими тільки російській і українській кухням, і з'явились в Росії вже в XIX столітті як запозичення з Заходу.

Номер слайду 42

Одного разу це блюдо подали Катерині II і вона вигукнула: «Фе, не гріти!» Так і виникла назва ...

Номер слайду 43

Warenikimit Kirschenmit Pilzenmit Fleisch

Номер слайду 44

Вареники. Вареники — одна із найбільш специфічних українських національних страв. Невеликі, трикутні чи заокруглені у формі півмісяця вироби з пшеничного бездріжджового тіста. В яке загортається найрізноманітніша начинка: варена картопля, тушкована, свіжа чи квашена капуста, відварені гриби, квасоля, домашній солодкий чи солоний сир, пшоняна чи гречана. Ягоди (яблука, чорнослив, свіжі сливи. вишня, черешня, чорниця, суниця, полуниця, малина), повидло.

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Начинки для вареників — вишні, сир, картопля, капуста. Страви з тіста, з різноманітною начинкою, готують в цілому світі. в Італії – це равіолі, в Росії – пельмені, на півдні і сході Росії – манти і пози, в Польщі – пироги, в Чехії – кнедлики, в Литві – цеппеліни, а в Україні – це вареники.

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Мабуть, самий незвичайний рецепт приготування вареників це вареники з начинкою з папороті. Для їх приготування потрібно: папороть 300 грам, картопля 4-5 штук, одна головка ріпчастої цибулі і 2 ложки рослинної олії. Замісити круте тісто з 3 склянок борошна, 2 яєць, півсклянки води чи кефіру і чайної ложки солі і дати постояти приблизно півгодини. Для начинки дрібно порізати папороть і цибулю і трохи обсмажити їх на маслі, а потім змішати з вареним і розім'ятим картоплею. Ліпити вареники як зазвичай і подавати зі сметаною або смаженим луком.

Номер слайду 50

На Полтавщині та півдні Чернігівщини була поширена начинка для вареників з борошна! Для того що б її приготувати, сало підсмажують до сухої жовтої шкварки, в киплячій смалець поступово додавалася борошно і розмішують до однорідної маси. Після чого зажарка охолоджувалася і використовувалася як начинка для вареників. Називалися такі вареники – «вареники з піском».

Номер слайду 51

ГолубціНазвана ця чудова страва на честь голубів, птахів, які символізують творчу силу вогню та здавна вважаються символами народження світу. Загальновизнаною основою голубців є м’ясний фарш з рисом листі капусти. Але на півночі України можна зустріти навіть гречані голубці! А на півдні часто листя капусти замінюють виноградним листям. Голубці в одеській кулінарній традиції зазнали деяких змін, їх найбільший розмір «з мізинець».

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Salo

Номер слайду 58

Сало. Сало їдять сирим, копченим, смаженим. Достаток сала вважається в народі ознакою справжнього добробуту. Сало також використовують для засмажування чи затовкування рідких страв: борщів, капусняків, юшок.

Номер слайду 59

В Україні та багатьох інших країнах сало є частиною традиційної національної кухні. У минулому сало було дуже важливим елементом харчування завдяки своїй дуже високій харчовій цінності, а також здатності зберігати свої властивості протягом тривалого часу без спеціального охолодження. Для цього сало для тривалого зберігання засолюють; виготовляють шпик. З сала витоплюють смалець та виробляють шкварки.

Номер слайду 60

Кілька років тому з'явилися анекдоти про сало в шоколаді, і всі подумали, що це смішний і колоритний прикол. Але, як виявилося, сало в шоколаді дійсно існує, причому в різних видах. І зараз його можна спробувати в деяких українських ресторанах, та й цукерки з такою назвою - не міф, а смачна реальність.

Номер слайду 61

Для приготування вам знадобиться приблизно сто грам шпику, плитка темного шоколаду, трохи вершкового масла, імбир у порошку, запашний перець, перець чилі, мускатний горіх на кінчику ножа і кардамон.

Номер слайду 62

Кров'янка. Кров'янка — одна з небагатьох страв, яка витримала віковий тиск релігійної заборони і виграла у досить нерівній боротьбі. Однак заборона споживання крові в Україні ігнорувалася і традиційна національна поживна й корисна страва — кров'янка дійшла до наших днів.

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Номер слайду 65

У різних областях України, кров'янку готують по різному. Наприклад, крім звичних продуктів для приготування ковбаси, кишки начиняють сирою тертою картоплею із сіллю і шкварками (Полісся), пшоняною або кукурудзяною кашею із шкварками з підчеревини (Полтавщина, Чернігівщина, Поділля). У цьому вигляді страву називали просто кишками, в деяких регіонах (Сумська область) бабкою.

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Картопля по-селянськіУ 18 столітті в Україні з'являється картопля, яка дуже сильно поширилася і значно вплинула на українську кухню в цілому. Картоплю варять, печуть, смажать, додають в супи і борщі. З неї ж готують і самостійні страви, а також начинку до пирогів і вареників.

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Найважливіше в рецепті «Картопля по селянські» – горщики. По-перше в них зберігається аромат до останньої крихти, не так, як у тарілці, по-друге, від такої вечері покращується настрій, виглядає все дуже колоритно, по-українськи. Картопля по-селянськи може знайти своє місце на вашому обідньому столі в будній день чи бути урочистим гарніром на будь-якому святі. Картопля виходить із спокусливою скоринкою.

Номер слайду 70

Номер слайду 71

Номер слайду 72

Deruny Деруни Вони ж тертюхи (Зх. Україна), дранікі (Білорусія), брамборакі (Чехія). Простіше кажучи — картопляні млинці, власне, від способу приготування яких (тертої, а в деяких регіонах кажуть — дертої, картоплі) й походить назва деруни. Деруни зі сметаною є традиційною частиною святкового столу на Благовіщення. У традиційній українській кухні деруни споживали найчастіше у неділю — на сніданок або вечерю. До столу ми подаємо деруни з цибулькою та золотавими шкварочками. До дерунів пасує сметана чи ряжанка.

Номер слайду 73

НапоїЗ напоїв для української кухні характерні молочні, особливо користується популярністю пряжене молоко, кисляк та ряжанка. Одним з улюблених напоїв є також узвар — відвар із сухофруктів, який влітку часто заміняють компотом.

Номер слайду 74

Кисіль. Кисіль — густий напій зварений на молоці чи на воді з додаванням фруктів, крохмалю, цукру, який подають на десерт. Це одна з найдавніших слов'янських страв.

Номер слайду 75

Номер слайду 76

Номер слайду 77

Узвар. Узва́р — солодкий відвар із сушених фруктів, що готувався напередодні церковних свят — Різдва і Хрещення. Він є найпоширенішою солодкою стравою в українській кухні. узвари готують з сушених фруктів — яблук, груш, вишень, родзинок, а також із свіжих фруктів і ягід.

Номер слайду 78

Номер слайду 79

Номер слайду 80

Номер слайду 81

Для української кухні характерним є : Значне вживання борошняних виробів, зокрема виробів із кислого житнього й пшеничного борошна, пирогів, короваїв, калачів, а також із прісного тіста: вареників, галушок, млинців, киселів, каш, а також хліба з маком і медом, куті. переважання варіння і тушкування над смаженням, соління — над коптінням. Складна теплова обробка продуктів для приготування других страв.

Номер слайду 82

Українська народна кухня - це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна і варто пишатися, який не слід забувати. Українська кухня створювалась протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, його звичаї, традиції та культуру.

Номер слайду 83

Англійська кухня

Номер слайду 84

Traditional British Meals

Номер слайду 85

The usual meals in England are: Breakfast - between 7 a.m. and 9 a.m. Lunch (dinner) - between 12:00 and 1:30 p.m. Afternoon tea – between 3 p.m. and 5 p.m. High tea (supper) - between 6 p.m. and 8 p.m.

Номер слайду 86

Bacon and eggs

Номер слайду 87

Номер слайду 88

A typical British meal for dinner is "meat and two vegs"

Номер слайду 89

PUDDING

Номер слайду 90

STEWED FRUIT

Номер слайду 91

AFTERNOON TEA

Номер слайду 92

“HIGH TEA”

Номер слайду 93

Festival Food: Christmas. Turkey. Stuffing. Christmas pudding. Mince pie

Номер слайду 94

Номер слайду 95

Французька кухня

Номер слайду 96

Французький багет

Номер слайду 97

Номер слайду 98

Номер слайду 99

Номер слайду 100

Номер слайду 101

Номер слайду 102

Номер слайду 103

Печінка кролика

Номер слайду 104

Номер слайду 105

Номер слайду 106

Номер слайду 107

Номер слайду 108

Номер слайду 109

Номер слайду 110

Фуа-гра — паштет з печінки гуски

Номер слайду 111

Номер слайду 112

Номер слайду 113

Номер слайду 114

Номер слайду 115

Номер слайду 116

Номер слайду 117

Номер слайду 118

Крепи — тонкі млинці

Номер слайду 119

Номер слайду 120

Номер слайду 121

Номер слайду 122

Номер слайду 123

Номер слайду 124

Номер слайду 125

Номер слайду 126

Номер слайду 127

Бешамель

Номер слайду 128

Номер слайду 129

Номер слайду 130

Номер слайду 131

Буйабез — рибний суп

Номер слайду 132

Номер слайду 133

Номер слайду 134

Номер слайду 135

Номер слайду 136

Номер слайду 137

Номер слайду 138

Фрикасе з курки

Номер слайду 139

Номер слайду 140

Номер слайду 141

Номер слайду 142

Номер слайду 143

Номер слайду 144

Номер слайду 145

Соус валуаз

Номер слайду 146

Крем-брюле — запечені вершки

Номер слайду 147

Номер слайду 148

Номер слайду 149

Номер слайду 150

Номер слайду 151

Суфле

Номер слайду 152

Номер слайду 153

Номер слайду 154

Номер слайду 155

Номер слайду 156

Номер слайду 157

Номер слайду 158

Номер слайду 159

Номер слайду 160

Номер слайду 161

Номер слайду 162

Тарт Татен

Номер слайду 163

Номер слайду 164

Номер слайду 165

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
20 лютого 2018
Переглядів
1967
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку