Виховна година "Подорож професіями від А до Я"

Про матеріал

Виховна година "Подорож професіями від А до Я" розроблена щоб ознайомити учнів з поняттям «професія»,розширити знання про професії, виховувати інтерес до світу професій, побудити інтерес до власної особистості.

Перегляд файлу

ПРОЕКТ


Тема: Подорож за професіями від А до Я.

Мета: Ознайомити учнів з поняттям «професія»,розширити знання

про професії, виховувати інтерес до світу професій, побудити інтерес до власної особистості.

Ми прийшли вчитися до школи. А для чого потрібно вчитися? Вірно.

Для того, щоб надалі обрати професію та вчитися на неї. Професія повинна бути вцбрана з душі, повинна цікавити людину і відповідати її здібностям. Професія повинна приносити людині радість і користь.

Професія - це назва людини, яка займається роботою.

*

Професія - це ким ти працюєш.

Професія - вид праці, діяльності, роботи, яка вимагає від людини певної підготовки, знань, умінь, професійності.

Люди, які нас оточують, мають різні професії, працюють у різних галузях: це - лікарі, які нас лікують, коли ми хворіємо; перевізники, які допомагають нам мандрувати; робітники харчової галузі, які нас годують; вчителі, які нас навчають тим знанням, які допоможуть нам у майбутньому обрати професію,та інші. Але сьогодні ми дізнаємося про незвичайні професії, які існують у різних країнах світу.

  1.    Туалетний гід.

Така професія існує в Китаї і вона офіційна, і в трудовій книжці працівника саме такий запис. Люди працюють на вулицях китайських міст, за невелику плату готові підказати,де знайти найближчу громадську вбиральню.

  1.    Рятівник пінгвінів.

Пінгвін, який впав на спину, самотужки перевернутися не зможе, тому в Антарктиді є спеціальні люди, які допомагають цим тваринам і рятують їх.

  1.    Вирівнювач подушок.

* В деяких/леблевих магазинах є вакансія вирівнювача подушок. Така людина повинна ходити по залу і слідкувати, щоб на подушках не було складок.



  1.    Любитель постояти в черзі.

Така робота є у Великобританії. Саме там можна заплатити 40 доларів за годцну людині, яка професійно відстоїть вашу чергу будь-де.

* Перелік професій можна продовжувати нескінченно. У світі нараховується близько 40 000 професій. Та яку професію обереш ти - залежить тільки від тебе.


 

docx
Додано
10 травня 2018
Переглядів
794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку