Виховна година "Поетичне слово"

Про матеріал
виховний захід розрахований для дітей старших класів( 7-9).Через поетичне слово ввести дітей у світ високої поезії українських поетїв,виховувати любов до краси поетичного слова, викликати бажання читати, вивчати поезію, виховувати через поезію любов до Батьківщини, свого народу, рідної природи, української мови.
Перегляд файлу

           Літературний вернісаж *Поетичне слово*

Анотація: виховний захід розрахований для дітей старших класів(  7-9).Через поетичне слово ввести дітей у світ високої поезії українських поетїв,виховувати любов до краси поетичного слова, викликати бажання читати, вивчати поезію, виховувати через поезію любов до Батьківщини, свого народу, рідної природи, української мови.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Літературний вернісаж «Поетичне слово»

Звучить лірична музика .                                                                                                                                        Вихователь. Шановні учні! Запрошую вас на літературний вернісаж «Поетичне слово»

Що таке поезія? Поезія-це думки, враження пережиті поетом. Кожен поет у своїх віршах розкриває свою душу,почуття, серцем пережиті дні, події.

Талановита поетеса  Л.Костенко говорила так:                                                                                                                  «Віддай людині крихітку себе.                                                                                                                                                     За це душа наповнюється світлом»

Учень.Читання вірша  Л.Костенко  «Я в людей не проситиму сили»

Поет – людина ,що  вміє  влучно  висловити свої думки, зачарувати пронизливим словом  читача.

Учень. Читання вірша «Поезія»(Г.Бідняка).

Вихователь. Поетичне слово виникло дуже давно і ніхто не знає  хто був першим засновником чоловік  чи жінка.

Вихователь.  Пропоную вам послухати вірші у виконанні авторів:

М.Рильський  «Як  явір простягає  віти» (запис голосу)                                                                            В.Симоненко «Лебеды материнства»( запис голосу)

Вихователь. Читаючи вірші  з поетичної  збірки поета, відчуваєш  ту  глибину  думок, мрій, сподівань, переживань.

Читання учнями поезій

«І як тепер тебе забути…»(Л.Костенко)                                                                                                                                                         «Пишіть  листи…»(Л.Костенко)

Звучить мелодія фронтової пісні

Вихователь. Не можна забути фронтові  дороги  1941-1945р.р. Багато письменників  ,                               поетів, журналістів  пройшли це пекло війни.  Все побачене та пережите вони передали в своїх віршах.                                                                                                                                                             

Учень. «Солдатський обеліск»(Г.Бойка)                                                                                             «Солдатки»(Г.Тараненка)

Вихователь. Пропоную також послухати  поетів- фронтовиків  О.Гончара та А.Малишка                  (читають автори в записі)                                                                                                                                                         О.Гончар «Лист із фронту»,  «Танкіст»                                                                                                             А.Малишко  «Зашуми весною, зелен луже»

Вихователь. Шановні учні! Сьогодны на виховному заході мені хочеться згадати і про нашого земляка-фронтовика  Г.Бідняка.                                                                                                                                                     Г.Бідняк-член  Національної  спілки письменників  України, автор багатьох поетичних збірок. Поет своїм ліричним словом, філософською думкою, синівською любовю до народу, до землі, до матері  проймає серця кожної людини.

Учень. Читання вірша «Краю мій»

Учень.Читання вірша «Славлю землю»                                                                                                                                      

Вихователь.Невичерпне багатство поета- у його творчій уявы ,яка витає  серед  річок, степів, ланів рідної землі .У поета багато віршів  із  яких покладено на музику композитором І .Тищенком.

-Звучить пісня на слова Г.Бідняка (уривок)

Вихователь.  Своєю повагою, добротою поет допомагає друкувати творчі  надбання відомих і маловідомих  поетів.

Учень. Читання вірша Г.Бідняка  «Достойно житии»

Вихователь. Багато творів  поет написав і на гумористичну тематику.Подивіться інсценівку у виконанні  учнів класу на гумореску  «Марфіозі»

Вихователь. Поетичне слово, лірична мелодія , живопис  існуватимуть вічно , допомагаючи кожній людині  знаходити  вихід  з різних життєвих ситуацій.

Запис голосу В.Симоненка  «Ти знаєш, що ти людина…»

Вихователь. Дорогі діти! Я хочу , щоб ви захоплювалися поезією видатних поетів, відчували  її, бачили красу і неповторність художнього слова, щоб ваша мова збагатилася новою лексикою і стала прикладом для інших.

Звучить пісня на слова Г.Бідняка

Вихователь. Сьогодні  ми з вами познайомилися лише з одним поетом нашого краю, а їх багато. Розгляньте , будь ласка,збірки книжок на нашій виставці відомих поетів і ми неодмінно будемо знайомитися з ними. До зустрічі на нашому літернатурному вернісажі.

docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, 8 клас, Сценарії
Інкл
Додано
22 листопада 2019
Переглядів
812
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку