Виховна година «Усе починається з кохання»

Про матеріал
Презентація для виховної години «Усе починається з кохання» містить цікаві матеріали для сприяння формуванню уявлення про кохання як найвищого людського почуття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Усе починається з кохання Було і буде так у всі часи: Любов, як сонце, світу відкриває Безмежну велич людської краси. Василь Симоненко

Номер слайду 2

Юність — це та чарівна пора життя, коли перед вами відкривається безмежний світ пізнання себе й довкілля. Саме в юності найчастіше до кожного з нас приходить перше кохання, саме в юності ми найболючіше переживаємо зраду друзів, саме в юності кожен із нас задумується над проблемами майбутнього сімейного життя. Сім'я починається з кохання та дружби двох молодих людей, які ще донедавна сиділи за шкільною партою, а сьогодні стоять на порозі самостійного життя. Серце кожного з вас випромінює бурхливий світ почуттів. Ці почуття — невід'ємна сторона взаємин молоді у юнацькому віці і часто вони є основою щасливої сім'ї.

Номер слайду 3

Мета проекту: Як стати щасливою людиною? Пізнання себе і один одного. Сприяння формуванню уявлення про кохання як найвищого людського почуття.

Номер слайду 4

Там за віками, за гірським туманом де трубить вічність у Роландів ріг, любов була єдиним талісманом, а талісман ще звався — оберіг. Ліна Костенко Дружба, любов, кохання... Невичерпною є багатозначність і багатогранність цих понять. Народжуються вони не випадково і розвиваються за своїми законами, але найяскравіше це проявляється у юнацькому віці. Дружба для кожної людини є особливо важливою в юності, і саме з дружби виростає перше кохання, прекрасні й неповторні миті якого залишаються надовго в пам’яті.

Номер слайду 5

Умійте цінувати дружбу У скіфів дружба перевірялася кров'ю і служила військовим справам. Давньогрецький філософ Аристотель вважав, що дружба – це найглибша людська прив'язаність. В епоху середньовіччя дружба вважалася утіленням благородства й вірності. Для людей епохи романтизму дружба – це живе почуття, безпосереднє життєве переживання, вони називають її святою. Хто не шукає дружби з ближнім, той собі заклятий ворог. Шота Руставелі

Номер слайду 6

Ось як вчені-психологи характеризують справжнє кохання: Усі думки і почуття повинні бути спрямовані на об'єкт кохання. Прагнення розділити з коханим усе порівну – і радощі, і горе. Однаковий погляд на світ. Прагнення перевтілитися у свого обранця, відчувати і діяти так, як він. Здатність кохати ще сильніше навіть тоді, коли всі проти. Бажання продовжити рід, мати дітей. Здатність протистояти життєвим труднощам та незгодам. Самопожертва та самозречення заради іншого.

Номер слайду 7

Найпрекрасніше з почуттів Так ніхто не кохав. Через тисячі літ лиш приходить подібне кохання. В день такий розквітає весна на землі і земля убирається зрання. Володимир Сосюра Кохання – найсильніше із почуттів, що атакує відразу голову, розум і тіло. Вольтер Любов – це животворний вогонь в душі людини, і все, створене нею під впливом цього почуття, має знак життя і поезії. Тарас Шевченко Кохання – це найвище досягнення людської культури, найвищий вид близькості людини до людини, найвищий вид розуміння людини людиною, найвищий вид допомоги людини людині.

Номер слайду 8

Кохання-агапе обрушується на підлітка 12-13 років, захоплює всю його сутність, примушує страждати, жити з думкою, що він чи вона — єдина людина, яка переживає таке почуття. Агапе безкорисне, це кохання-самовіддача. Є у ньому елементи ніжності, вірної дружби і перший, поки що несміливий неусвідомлений потяг до фізичної близькості. Страх перед думкою про цю близькість примушує підлітка уникати предмету кохання. У коханні-агапе прагнення володіти об'єктом кохання тісно пов'язане з такою ж потребою віддатися об'єкту кохання. Агапе у зрілому віці може стати основою, на якій можуть тривало існувати міцні й гармонійні стосунки. У калейдоскопі кохання Древні греки виділяли шість видів кохання. Кохання-агапе

Номер слайду 9

У калейдоскопі кохання Древні греки виділяли шість видів кохання. Кохання-агапе Кохання-ерос Ерос — це кохання-пристрасть, яке повністю захоплює людину, обмежує самоконтроль, концентрує на собі всі сили, увагу. Це дуже сильне почуття, прагнення до повного фізичного володіння. Цей вид кохання супроводжують сильні емоції, контроль розуму відсутній, йому притаманні муки переживання. Кохання-ерос нерозривно пов'язане з такими сильними емоціями, як ревнощі, страх утрати.

Номер слайду 10

У калейдоскопі кохання Древні греки виділяли шість видів кохання. Кохання-агапе Кохання-ерос Кохання-людус Цей вид кохання дуже популярний серед молоді. Любов — гра, яка допускає зраду, не вимагає глибоких почуттів. Сьогодні ти зі мною, завтра з ним, післязавтра ми знову разом. Без дорікань, без сліз і стресів. Без претензій. Гасло цього кохання — «ми — сучасні люди!». А чи справді сучасні? Втома від бездуховності змушує молодих повертатися обличчям до кохання моногамного, до кохання для двох.

Номер слайду 11

У калейдоскопі кохання Древні греки виділяли шість видів кохання. Кохання-агапе Кохання-ерос Кохання-людус Кохання-прагма Це кохання розсудливе, під контролем розуму, деколи з розрахунком. Інколи говорять, що це зовсім не кохання, але прагма передбачає прагнення до фізичного оволодіння: посмішка, очі, хода партнера хвилюють. Але тут важлива також кар'єра, матеріальне забезпечення партнера. Це вже не розсудливість еросу і бездумність людусу. Володар прагми, як правило, вже переступив через юність. Сам став володарем, а не полоненим.

Номер слайду 12

У калейдоскопі кохання Древні греки виділяли шість видів кохання. Кохання-агапе Кохання-ерос Кохання-людус Кохання-прагма Кохання-манія На відміну від попереднього типу той, хто охоплений манією, завжди полонений. Манія — це кохання-одержимість. Той, хто кохає, не впевнений у собі, у почуттях залежить від кожного слова, кожного погляду партнера. Кохання-мука — ось що таке манія.

Номер слайду 13

У калейдоскопі кохання Древні греки виділяли шість видів кохання. Кохання-агапе Кохання-ерос Кохання-людус Кохання-прагма Кохання-манія Кохання-сторге Кохання-сторге характеризується сумною добротою. Це тепла, спокійна, ніжна безпристрасна любов-дружба. У ній сексуальний потяг на задньому плані, а на передньому — дружнє ставлення, емоційна близькість, глибоке проникнення в інтереси об'єкта кохання. Сторге вміє розуміти й прощати, вірити й чекати.

Номер слайду 14

У калейдоскопі кохання Древні греки виділяли шість видів кохання. Кохання-агапе Кохання-ерос Кохання-людус Кохання-прагма Кохання-манія Кохання-сторге

Номер слайду 15

Чого являєшся мені У сні? В житті ти мною згордувала, Моє ти серце надірвала, Із нього вирвала одні Оті ридання голосні — Пісні. Іван Франко Якщо немає надії на взаємність: не придумуйте собі того, чого немає; спробуйте звільнитися від залежності від об'єкту кохання; виховуйте характер і силу волі, це відкриє шлях до звільнення; спробуйте змінювати обстановку; піднімайте власну самооцінку, станьте впевненим, пам'ятайте про свій зовнішній вигляд; намагайтеся не «зациклюватися» на власній проблемі, використовуйте будь-який випадок, щоби відволіктися; не накопичуйте у собі злість до того, кого ви любите; не думайте постійно про ваші стосунки — чим більше ви у цьому копирсаєтеся, тим далі ви від душевної рівноваги. Ліки від нерозділеного кохання

ppt
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку