Виховна година "Здоровим бути модно"

Про матеріал

активізація поняття здоровий спосіб життя; визначити умови збереження здоров'я; формувати в учнів переконання про користь здорового способу життя та здоров'я як найголовнішої цінності. Спрямувати учнів на здоровий спосіб життя, на стійке бажання бути здоровими, на виховання в учнів культури здоров'я - складової загальної культури людини.

Перегляд файлу

Розробка виховної години

«Здоровим бути модно»

Автор: Сидоренко І.В.

Мета: активізація поняття здоровий спосіб життя; визначити умови збереження здоров'я; формувати в учнів переконання про користь здорового способу життя та здоров'я як найголовнішої цінності. Спрямувати учнів на здоровий спосіб життя, на стійке бажання бути здоровими, на виховання в учнів культури здоров'я - складової загальної культури людини.

Ведуча. Добрий день шановна спільнота!

Сьогодні, хлопчики й дівчатка,

В нас буде здоров'я свята

Щоб рости і гартуватись,

І міцніти, як броня.

Треба, друзі, піклуватись

Про здоров'я нам щодня.

Ведуча. Хочу провести інтерв'ю з глядачами і учасниками. Дайте відповіді на запитання.

- Що, на вашу думку, включає в себе поняття здоровий спосіб життя?

- Як ви стежите за своїм здоров'ям?

- Що потрібно робити, щоб бути здоровим?

Ведуча. Сьогодні незвичайна зустріч, тому що разом з учнями будуть приймати участь і їх батьки. Отже, у нашому конкурсі будуть брати участь самі швидкі, спритні і кмітливі хлопці. Давайте з ними познайомимося.

(представлення учасників конкурсної програми і поділ їх на команди).

Ведуча. Перше завдання: придумати назву команди і девіз. D:\ФОТОГРАФИИ\ФОТО козацькі забави\DSCF4664.JPG

Капітани представляють свої команди: кажуть назву, девіз

Ведуча. З нашими учасниками ми вже познайомилися. А от оцінювати їх спортивну підготовку, спритність, винахідливість та артистизм будуть позитивні, закохані у спорт і життя професіонали своєї справи і досвідчені експерти.

Представлення журі

ІІ конкурс «Ми завжди на сторожі»

Ведуча. Головне у спорті – це дисципліна, тренування і точність виконання вправ і команд. Наступний конкурс нашої програми – «Ми завжди на сторожі», або, простіше кажучи, стройова підготовка. Я буду давати команди, а ви їх будете виконувати всією командою. Оцінюється синхронність і точність виконання завдання. Команді, яка краще впорається із завданнями, журі вручить лот (ведущий дает команды: «Равняйсь!», «Смирно!», «Наліво!», «Направо!», «Кругом!», «На місці шагом марш!», «Стій, один-два!»; оцінки журі).

ІІІ конкурс «Спорт – наш найкращий друг»

Ведуча. Здоров'я у кожної людини має бути не тільки фізичним, а й розумовим, тому завданням наступного конкурсу буде відповісти на мої запитання, які задаються одночасно всім учасникам. Тематика питань – спорт. Право відповідати надається тому, хто першим підняв руку. За правильну відповідь команда отримує лот.

1. Назвіть вид спорту, в якому використовується цей предмет:

а) воланчик (бадмінтон);

б) ключка (хокей);

в) обруч (гімнастика);

г) ковзани (фігурне катання);

д) ракетка (теніс, бадмінтон);

е) штанга (важка атлетика);

ж) ворота (футбол, хокей);

з) скакалка (гімнастика).

2. Що означає термін «Аут» у футболі? (м'яч поза полем)

3. До якого виду спорту належить термін «Подвійний тулуп? (фігурне катання)

4. До якого виду спорту відноситься терміни «Шах» і «Мат»? (шахи)

IV конкурс «Колискова пісня»

Ведуча. Здоров'я – це повноцінний відпочинок і, звичайно ж, здоровий сон. А щоб міцно заснути, що для цього потрібно? Звичайно, колискова пісня. Наступний конкурс нашої програми так і називається «Колискова пісня». Нашим командам дається 2 хвилини для підготовки, після закінчення яких вам, шановні учасники, потрібно буде разом, всією командою, проспівати колискову. Оцінюються не тільки вокальні дані, але і синхронність, оригінальність виконання. Команді, яка краще впорається із завданнями, журі вручить лот.

VII конкурс «Передай градусник сусідові - я більше не хворію» D:\ФОТОГРАФИИ\ФОТО козацькі забави\DSCF4716.JPG

Ведуча. Бути здоровим – це значить не хворіти.

- Хлопці, скажіть, будь ласка, для чого нам мами або медсестри ставлять термометри? Правильно, щоб виміряти температуру.

- А яка температура вважається нормальною для людини? Правильно 36,6 градусів.

- У всіх зараз така температура? Значить, ми всі здорові і градусники нам не потрібні! Наступний конкурс нашої програми називається «Передай градусник сусідові – я більше не хворію» Завданням наших учасників є передати саморобний градусник без допомоги рук, щоб градусник був під лівою пахвою наступного учасника. Капітан починає конкурс, який передає градусник наступному учаснику, той – наступному, таким чином, градусник повинен виявитися у останнього учасника команди. Тоді завдання вважається виконаним. Всі команди виконують завдання під музику одночасно. Команді, яка впорається із завданням швидше інших, правильно виконуючи всі умови конкурсу, журі вручить лот.

(команди під музику виконують завдання; оцінки журі).

VIII конкурс «Запропонуй мені продовження»

Ведучий. Хлопці, послухайте, будь ласка, розповідь.

- Жив на світі хлопчик Вовочка. Він не любив читати, та й взагалі навчання його не цікавило. Мало того, він не дотримувався режиму, не займався спортом і цілими днями грав у комп'ютерні ігри. Але одного разу до них у клас прийшла дівчинка Даша – красуня, відмінниця, спортсменка. Вовочці Даша відразу сподобалася.

Отже, наступний конкурс нашої програми називається «Запропонуй мені продовження». Завданням наших учасників є протягом 5 хвилин придумати продовження і закінчення прочитаного мною початку розповіді.

Оцінюється не тільки оригінальність авторської ідеї та сюжету, але і акторського виконання вашого варіанту історії Вовочки і Даші. Команді, яка, на думку журі, краще за інших впорається з завданням, наші експерти вручать лот (команди готуються до виступу).

Гра з глядачами «Корисне – некорисне»

Ведуча. Ну а поки наші учасники готуються, ми з вами, шановні глядачі, пограємо. Всім відомо, що здоров'я – це раціональне харчування. Що означає раціональне? Це не тільки смачно, але і з користю для організму, а значить, і для здоров'я. Наша гра називається «Корисне – некорисне». Зараз я буду називати продукти харчування. Якщо ви вважаєте, що цей продукт корисний для здоров'я, ви ляскаєте в долоньки, а якщо названий продукт, на вашу думку, не корисний для здоров'я, то ви кричите:«У-У!»

Молоко, малина, чіпси, калина, жуйка, брусниця, кока-кола, суниця, льодяники, шоколад, яблуко, мармелад, сир, печиво, капуста, варення.

ІХ конкурс «Чистота запорука здоров′я» D:\ФОТОГРАФИИ\ФОТО козацькі забави\DSCF4757.JPG

Ведуча. Наступне завдання: потрібно випрати білизну і вивісити її сушитися.

Конкурс Х «Затанцуйся»

Ведуча. Здоров'я, як ми вже говорили раніше, - це рух. А рух – це не тільки швидкість і вправність, але й пластику, бажання рухатися під музику, дотримуючись такту і ритму. Отже, заключний конкурс нашої програми називається «Затанцюйся». Завданням наших учасників є танцювати всією командою, повторюючи рухи, які показує їм капітан. Команди-учасниці всі танцюють одночасно. Оцінюється синхронність рухів і точність виконання, а також оригінальність композиції танцю. Команді, яка, на думку журі, краще за інших впорається з завданням, наші експерти вручать лот. D:\ФОТОГРАФИИ\ФОТО козацькі забави\DSCF4763.JPG

(звучить нарізка мелодій і пісень різних жанрів і напрямів; команди виконують завдання конкурсу; оцінки журі).

Ведуча: Американські вчені з'ясували, що коли людина сміється, в її легені надходить майже втричі більше повітря. Крім того, сміх чудово тренує голосові зв'язки. І нарешті, хвилину сміху благотворність дії можна прирівняти до 45 хвилинам пасивного відпочинку. Ось і зараз ми трохи посміємося. Наш останній конкурс «РЕКЛАМА». Придумати і обіграти рекламу нового спортивного інвентарю:

  • Стілець
  • Праска
  • Ґудзик
  • Пояс
  • Пляшка
  • Яблуко
  • Відро

Учасники показують свою рекламу

Ведуча. Підведення підсумків конкурсної програми, нагородження

(переможницею є та команда, яка набрала більше лотів).

Здоров'я – неоціненне щастя в житті будь-якої людини. Кожному з нас притаманне бажання бути сильним і здоровим, зберегти як можна довше рухливість, бадьорість, енергію і досягти довголіття. Сподіваюся, що сьогоднішня гра не пройшла даремно, і ви багато чого почерпнули з неї. Адже «ЗДОРОВИМ БУДЕШ – ВСЕ ЗДОБУДЕШ».

Так будьте здорові! Бо бути здоровим – модно!

 

docx
Додано
23 липня 2018
Переглядів
3893
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку