Виховне заняття на тему: "Наші домашні улюбленці"

Про матеріал

Виховне заняття на тему: "Наші домашні улюбленці". Мета: сприяти засвоєнню учнями правил догляду за домашніми улюбленцями; розвивати любов до тварин, увагу, пам'ять; виховувати відповідальність за виховання тварин, які живуть удома.

Перегляд файлу

Тема: «Наші домашні улюбленці»

Мета: сприяти засвоєнню учнями правил догляду за домашніми улюбленцями; розвивати любов до тварин, увагу, пам'ять; виховувати відповідальність за виховання тварин, які живуть удома.

Обладнання: презентація, мелодії звуків домашніх тварин, план-конспект.

                                                   Хід заняття

1.Вступна частина

1.1. Організаційний момент

2.Основна частина

2.1. Бесіда про тварин.

- От у кого з вас є домашні тварини? (Кішка,собака,хом’ячок, тощо)  

- Тож ті тварини, що живуть поруч, доставляють нам багато радісних хвилин. Вони  прив’язані до нас як і ми до їх. То, що потрібно робити, щоб вони нас любили?

- Так, правильно, потрібно годувати їх, прибирати після них, купати і проявляти до них увагу, гладити чи грати з ними.

2.2 Звуки тварини.

- Ось ми з вами поговорили про домашніх улюбленців, а скажіть мені будь-ласка , які є у вас свійські тварини , або можливо у ваших бабусь? Це добре!

- Тож давайте перевіримо, як ви їх добре знаєте! Зараз ви прослухаєте звуки тварини і повинні назвати кому вони належать.

Звуки

1.Корова

2.Коза

3.Кіт

4.Миша

5.Собачка

6.Кінь

7.Свиня

- Ви всі молодці!

2.3 Цікаві факти про надзвичайних тварин.

- Діти, я для вас підготувала інформацію про цікаві надзвичайні домашні тварини, які проживають разом із людьми в їхніх оселях.

- Дивіться уважно тваринка.

1) Бенгальська кішка. Це порода є результатом схрещування домашнього кота і азіатської леопардової кішки. Ці коти мають досить спокійний характер. Зовнішній вигляд – це щось особливе.

2) Королівський пітон. Вони є одними, якщо не найпопулярнішими екзотичними вихованцями. Річ у тому, що вони є одними з найлегшими у відході тварин і мають велику тривалість життя. Найважчим завданням, швидше за все, стане годування – вам доведеться вибирати між замороженими або живими гризунами.

3) Гіацинтовий ара. Гіацинтовий ара – це південноамериканська папуга, може досягати в довжини майже до одного метра, що робить його одним з найбільших на планеті. Він може прожити більше 50 років, що робить його «довічним» вихованцем.

4) Лисичка фенек. Цей вид мешкає в Північній Африці, має великі вуха. Фенек є найменшим видом в сімействі псових, дорослі особини важать до 1,5 кг. Насправді, це єдиний вид лисячих, яких можна містити в якості вихованців.

5) Лінивець. Лінивець – лінивці є досить нешкідливими. Важко бути загрозою, коли ви рухаєтесь повільніше за равлика. Якщо ви узяли собі таку тваринку додому, то йому знадобиться час, щоб звикнути, але незабаром вони втілюються у ваш людський світ. Вони не видають багато шуму.

6) Цукровий поссум.  Ці австралійські поссу ми літають як білки летяги і є всеїдними. Вони люблять комах, сік рослин, маленьких птахів, яйця, фрукти і багато чого ще. Не дивлячись на те, що вони це все їдять. Ці тварини дуже доброзичливі.

7) Біляча мавпа. Саймири (біляча мавпа) – ця тварина також є всеїдною. Їх вага може досягати 1,2 кг, але зазвичай зберігається не більше за один кілограм. У природі у них багато ворогів, тому вони мешкають зграями до 50 особин. Вони дуже розумні тому стають відмінними вихованцями.

8) Копібара. Вони схожі на морських свинок і, з вагою від 35 до 60 кг, є найбільшими гризунами на планеті. Вони на пів водні тварини, тому їм знадобиться місце для плавання. Вони можуть кусатися – мають великі зуби. Для їжі їм вистачить трава і вода. Але вони добре піддаються дресируванню, якщо розпочати з молодого віку.

9) Карликовий ослик. Карликовий ослик – ці тварини стануть відмінними вихованцями. Але слово карликовий не означає, що вони дійсно мініатюрні – їх вага може досягти 160 кг. Їм для їжі потрібно сіно, зерно, вода і пасовище з навісом. Вони також потребують регулярного обрізання копит.

10) Скунс. Скунсів вже впродовж багатьох років містять як домашніх тварин.  І якщо вам цікаво, як біти з їх неприємним запахом, то можна заспокоїтися, вони його не залишають. Скунсам в маленькому віці роблять операцію по видаленню залоз. Як і багато інших тварин, вони люблять спілкування, і якщо з ними займатися з молодого віку, вони стануть хорошими компаньйонами. Вони їдять овочі. Скунси дуже розумні!

2.4. Загадки.

- Діти, ми з вами будемо відгадувати загадки. А загадки будуть про наших домашніх улюбленців, які живуть з нами у домівках.

- Тож розпочнемо!

1. Свинка, але не з хліва,

До смаку їй і трава.

Любить на руках сидіти.

І смаколики просити. (Морська свинка)

2. Тільки гості на поріг –

Зразу лащиться до ніг.

Буду ніжно муркотати

І увагу вимагати. (Кіт)

3. Панцир тіло закриває,

Лапи й голову ховає.

Поки трішечки пройде,

В небі зіронька зійде. (Черепаха)

4. Без бананів нікуди:

Ні туди, і ні сюди.

Все у домі шкереберть.

Бо тваринка, ця круть-верть. (Мавпочка)

5. Наче іграшка м’яка.

Щічки, мов у хом’ячка.

Стрибає, наче білочка,

Ніжно кличуть «шилочка». (Шиншила)

3. Заключна частина.

3.1. Підсумок заняття.

- Діти, то про що ми сьогодні говорили?

- А про яких цікавих тваринок ви дізналися?

- Які тваринки ви запам’ятали?

- Молодці! Ви сьогодні були активні. Мені було приємно з вами працювати. Дякую за роботу! До побачення!

docx
Додано
9 січня 2019
Переглядів
6710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку