Виховний захід "День Боса"

Про матеріал

У 1958 році американська секретарка Патріція Хароскі запропонувала нове свято - День Шефа.

В 1962 році це свято було офіційно затверджено губернатором штату Іллінойс. Цю традицію підтримали багато країн, а святкової датою було вибрано 16 жовтня.

У цей день потрібно згадати, що бос - це не тільки велика зарплата й можливість наказувати, але це і робота без відпочинку, відповідальність за благополуччя підлеглих, це ризик і нервування.

Перегляд файлу


 

Як досягти успіху?

(на слайдах демонструються фото відомих та успішних людей)

Що об’єднує всіх тих людей, яких ви побачили?

(успіх)

- Які асоціації викликає слово «успіх» ? 

- Якщо ви добре заспівали пісню, і вам зааплодували – це успіх ?

- Якщо грали в якусь гру і перемогли – це успіх ?

- Якщо ви чогось прагнули і досягли мети – це успіх ?

- Так що таке успіх?

Успіх - позитивний наслідок роботи, справи, значні досягнення, удача, талант; громадське визнання, схвалення чого - небудь, чиїхось досягнень; визнання кимось чиїх - небудь позитивних якостей, особливостей; захоплення з боку осіб іншої статі.

Тест " Чи здатні ви досягти успіху ? "

1. Успіх у справах, на мій погляд , забезпечується:

А) допомогою друзів;

Б) спільною роботою;

В) моєю цілеспрямованістю.

2. Дружба для мене:

А) підтримка;
Б) співпраця;

В) самоствердження.

3. Потрапивши у несподівану, ризиковану ситуацію, я:

A) шукаю допомоги;

Б) покладаюсь і на себе, і на партнерів;

B) приймаю рішення і вживаю необхідні заходи самостійно.

4. Справжній професіонал, на мою думку, відрізняється:

А) посидючістю і дисциплінованістю;

Б) підготовкою;

В) рішучістю.

5. Яка з геометричних фігур вам найбільше подобається:

А) квадрат;
Б) круг;

В) трикутник.

6. Коли мені сподобалась особа протилежної статі, я :

А) чекаю від неї ініціативи;

Б) поступово входжу в контакт з нею;

В) говорю про це їй (йому) відразу й рішуче.

7. У компанії, де є багато незнайомих, я:

А) відчуваю себе "не у своїй тарілці";

Б) знаходжу спільні теми і контакт;

В) відпочиваю, не звертаючи увагу на присутніх.

8. Під час публічного виступу ( відповіді перед класом) я:

A) соромлюся, хвилююся;

Б) шукаю взаєморозуміння у слухачів;

B) дістаю задоволення від власного голосу.

9. Для вирішення ризикованих складних справ краще брати людей:

A) надійних;

Б) розумних і старанних;

B) самостійних і незалежних.

10. Доля, на мою думку, це:

A) неминучість;

Б) поєднання везіння і невезіння;

B) здібність самому творити своє життя.

А - 1 бал, Б - 3 бали, В - 0 балів

10-15 балів : на жаль, ви не можете самі впоратися із проблемою. Складність вашого етапу у закоренілій настанові, що ви немічні, до того ж не бажаєте змінити ситуацію. Низьке самооцінювання - основна завада на шляху досягнення успіху, його слід позбутися .

16-22 свідчить про ваші завищені амбіції. В окремих випадках ви можете досягти успіху. Але ваші самовпевненість і егоїзм дратують багатьох і стають причиною конфлікту із вами. Вам потрібно орієнтуватися на співпрацю та інколи чинити наступ на власне "Я".

23 - 30 вас можна привітати. Ви знайшли правильний шлях до досягнення успіху. Ваші амбіції виявляються тільки там, де це необхідно. Люди вас розуміють і готові з вами співпрацювати. Так тримати!

Зазвичай успішними вважають людей, які займають керівні посади, є власниками великих компаній, мають у своєму підпорядкуванню багато підлеглих. На нашу сьогоднішню зустріч я запросила успішну людину. Кого?

Здогадайтеся переглянувши презентацію.

Так, нашим сьогоднішнім гостем є директор нашої школи.

(досьє)

Ми раді вітати Вас сьогодні. Дозвольте привітати вас з Вашим професійним святом – Днем Боса, який відзначається 16 жовтня.

Звідки прийшло до нас це свято?

У 1958 році американська секретарка Патріція Хароскі запропонувала нове свято - День Шефа.

В 1962 році це свято було офіційно затверджено губернатором штату Іллінойс. Цю традицію підтримали багато країн, а святкової датою було вибрано 16 жовтня.

У цей день потрібно згадати, що бос - це не тільки велика зарплата й можливість наказувати, але це і робота без відпочинку, відповідальність за благополуччя підлеглих, це ризик і нервування.

До речі……


Коли я роблю роботу довго - я повільний.

 Коли шеф робить роботу довго - він делікатний.

Коли я не роблю роботу - я лінивий.

Коли шеф не працює - він дуже зайнятий.

Коли я роблю щось з власної ініціативи - я вигадую.

Коли шеф щось придумав- він ініціативний.

 Коли я хвалю свого шефа - я підлабузник.

Коли шеф хвалить свого шефа - він співпрацює.

Коли я роблю щось хороше - шеф ніколи не запам'ятовує.

 Коли я роблю щось погане - шеф ніколи не забуває.

Коли мене немає на роботі- я тиняюся десь.

 Коли шефа немає - він на ділових переговорах.

Коли я помиляюся - я – не дуже розумний.

Коли шеф помиляється - він теж людина ...

Жарти в сторону. Давайте відповідати на запитання школярів.

Чи вважаєте ви себе успішною людиною?

Чи уявляли ви колись у дитинстві, що станете шефом?

Чи надавав вам хтось допомогу ?

Як ви вважаєте, від чого залежить ваш успіх ?

Давайте разом складемо карту успіху.

(здоровя, знання, наполегливість, талант, натхнення, інтуїція, бажання)

 У своїй книзі «On Writing» (Як писати книги), Стівен Кінг розповідає про свою роботу, про те, як можна стати професіоналом у своїй справі. Але ці поради підходять не тільки до написання книг - багато з них є універсальними, тому я вирішила ознайомити вас з ними.

1. Робіть те, що ви любите

Можна перефразувати це як «Люби роботу свою», так як під час кризи будь-яка робота - це вже непогано. Але в цю фразу письменник вклав щось більше, ніж просто позитивне ставлення до своєї справи:   Для мене, скоріш робота - це коли я нічого не роблю. Коли я пишу - я відпочиваю, для мене це гра ...
Це правило зустрічається скрізь, але і слідувати йому найскладніше. Тобто поки твоя робота не стане для тебе відпочинком, потрібно рухатися далі. Якщо ви це усвідомлюєте, звичайно. Більшість з нас працює 5-6, а іноді і 7 днів на тиждень і якщо робота перетворюється на каторгу, то життя у вас буде нелегким, каторжним.  

2. Практика, практика, практика

Для того, щоб досягти успіху, потрібно багато практикуватися в тому, що ти робиш. Думаю, що наше стандартне «вчитися, вчитися, вчитися», яке вбивали нам в голову, стає в нагоді не завжди. Теорія - це добре, але практика - основне! А якщо вам подобатися сам процес роботи, то багато практики тільки принесе вам більше задоволення і принесе кращі результати.

3. Будьте серйозними

Тільки в тому випадку, якщо ви серйозно налаштовані на роботу і результати, ви зможете  досягти успіху.  Деякі люди, яким подобається їхня робота, ставляться до неї, як до хобі. В результаті вона так і залишається хобі, не приносячи серйозних результатів. Але успіху досягають лише ті, які підходять до питання роботи серйозно.

4. Не приймайте близько до серця критику інших людей

Завжди знайдуться люди, готові та охочі неконструктивно критикувати інших. «Якщо пишеш (книги, або картини, або ліпиш, або співаєш - все одно), хто-небудь обов'язково спробує тобі вселити почуття сорому за це." Таким людям доводити щось марно. Робіть те, що ви вважаєте правильним і не звертайте увагу на злостивців. Замість того, щоб розпорошувати свою дорогоцінну енергію на них, просто ігноруйте їх.

5. Не витрачайте час на дурниці

Багато людей займають свій час порожніми заняттями, які не призводять ні до чого корисного. Раніше це більшою мірою відносилося до перегляду телевізора, зараз на зміну йому йде комп'ютер. «Якщо хочеш бути письменником, то не найгірший варіант - обдерти шнур телевізора, намотати його на сталеву милицю і ткнути вилку в розетку  – і подивитись, що і де вилетить."

6. Будьте наполегливими

Зазнавши невдачі, не припиняйте робити спроби. Кінг чіпляв на цвях у стіні отримані від видавництв відмови. «Коли мені вже було чотирнадцять, цвях у стіні перестав витримувати вагу листків відмови. Замінивши цвях теслярською палицею, я продовжував писати. "Через роки праці відмови стали м'якшими, деякі надсилали поради щодо поліпшення текстів, а ще через якийсь час видавництва стали приймати його праці до друку. Ну а коли він став відомим, то міг відправляти раніше відкинуті твори - і вже нікому в голову не могло прийти відмовитися від публікації.

7. Підтримуйте і розвивайте свою форму

Автор говорить про те, що потрібно відточувати і удосконалювати необхідні інструменти. «Щоб писати на вищому рівні своїх можливостей, належить зробити собі свій ящик для інструментів і відростити такі м'язи, щоб всюди тягати його з собою." Як письменник він говорить про словниковий запас і знання граматики. Кожен сам може визначити, які інструменти потрібні йому в своїй роботі.

8. Дотримуйтеся розпорядку і дисципліни

Мені подобається писати по 10 сторінок на день, кожна приблизно по 2 000 слів. Тільки за крайніх обставин я можу дозволити собі вимкнути комп'ютер, перш ніж напишу 2000 слів.
 

9. Зберігайте динаміку

Якщо трохи перефразувати, то якщо ви «зловили хвилю» - не зупиняйтеся, поки не закінчите роботу! Вона буде зроблена на одному диханні. Тут важливо пам'ятати, що зупинившись, ви ризикуєте втратити темп і знову увійти в той стан вже буде складно.

10. Вивчайте роботу інших людей

Вивчаючи, як працюють ваші колеги і особливо люди, які домоглися успіху у вашій галузі, ви переймаєте їх позитивний досвід. Сюди ж можна приписати «вчіться на помилках інших».

11. Вивчайте ринок

У доповнення до вивчення роботи колег по цеху, необхідно також бути в курсі подій і новинок, які відбуваються у сфері вашої роботи. Тримайте руку на пульсі.

12. Шукайте нові ідеї

Ваша робота не полягає в самому пошуку. Тут скоріше важливо вчасно розпізнати їх, коли вони з'являться прямо у вас перед носом. Тримайте очі широко розкритими, а свій розум - відкритим всьому новому.

13. Заручіться підтримкою

Кожній людині потрібен хтось, хто буде вірити в успіх справи і буде підтримувати. Коли поруч є хтось, хто вірить у вас більше, ніж ви самі, у вас точно все вийде.

14. Працюйте не заради грошей

Гонитва за грошима може відвести вас від правильного напрямку, не дозволити розкрити ваш потенціал. Гроші можуть змусити вас  ігнорувати голос серця і ви можете прожити чуже життя, замість свого.

(всі учасники отримують памятку успішної людини)

1. Успішна людина шукає можливості, неуспішна — відмовки і все нові перешкоди.

Візьмемо таку ситуацію — брак грошей. Успішна людина буде шукати можливості заробити, знання, як керувати грошима; неуспішний — причини, чому він не може запрацювати в «цій» країні.

2. Успішна людина діє, неуспішна відкладає дію на потім.

Успішний діє, незважаючи на лінь, страх, незнання. Неуспішний постійно накопичує знання, які не застосовує, весь час чекає сприятливого моменту, а він все ніяк не настає. Як влучно підмітив один мудрий чоловік: «Літо — мертвий сезон і пора відпусток, осінь — пора відправляти дітей до школи, зима — новорічні канікули, весна — початок дачного сезону. А краще жити-то коли? »

3. Успішний прагне до більшого, ніж він є зараз, неуспішний воліє, щоб залишався статус кво.

«Тоді не міг, а зараз зміг», — внутрішній діалог успішної людини. «А навіщо? І так зійде », — внутрішній діалог неуспішного людини.

4. Успішний впаде і знову підніметься, неуспішний боїться впасти, зробити помилку, а якщо падає, то вже не прагне піднятися.

У біографіях знаменитих людей часто можна прочитати про моменти поразки, серйозних втрати. Це своєрідний момент істини, поведінка в якому і визначає успішність людини.

5. Успішний — самовмотивований, неуспішним потрібна мотивація ззовні.

Як правило, успішний мотивований азартом, бажанням довести свою силу, щирим інтересом до самої діяльності. Неуспішного треба постійно мотивувати матеріальними благами, схваленням оточуючих.

6. Успішний ризикує, неуспішний боїться ризикувати.

На щастя чи на жаль, життя непередбачуване, і в самий кращий план можуть втрутитися несприятливі обставини. Успішна людина розуміє це і робить крок у невідомість.

7. Успішний терплячий, готовий довго йти до своєї мети, неуспішний хоче все і відразу.

Хтось із великих сказав: «Геній — це 1% везіння і 99% наполегливої ​​праці».

8. Успішний не боїться відмов, неуспішного відмови вибивають з сідла.

«Життєвий успіх людини визначається кількістю« незручних розмов », які він витримав», — Тімоті Ферріс.

9. Успішний вірить в себе, неуспішний вірить словам інших про себе.

Показовим у цьому сенсі психологічний експеримент: за змовою всі учасники називали квадрат колом, і тільки один учасник, який не знав про змову, стверджував зворотне. Більшість людей, що не знали про змову, через деякий час погоджувалися з загальною точкою зору.

10. Успішний слідує поклику великої Мрії, Гідної мети в житті, неуспішний переслідує дрібні цілі.

Історії відомо чимало прикладів, коли справжній успіх приходив до тих, хто обирав недосяжну на перший погляд мета, яка значно перевищувала їх можливості на момент вибору.
Кожна людина може стати успішним, якщо захоче і розвине в собі необхідні якості.

Теорія теорією, давайте перейдемо до практики. Пропонуємо вам «Капелюх правди». Я зачитуватиму запитання, а ви витягуватимете відповіді з капелюха.

Запитання:

 - ви читаєте чужі листи?

 - ви спите спокійно?

 - ви слідкуєте за учнями по відеокамері?

- чи обіцяєте більше, ніж можете?

- чи ведете ви «чорну книжку»?

- ви кричите на вчителів?

- чи б’єте зі злості посуд?

Відповіді:

  • Це моє улюблене заняття
  • Тільки без свідків
  • Це моя давня мрія
  • Ні, я дуже сором’язливий
  • Я ніколи не відмовляюся від такої можливості
  • Зрідка, але хотілося б частіше
  • Тільки першого вересня

 

Сьогодні у нас на занятті присутні вчителі, я думаю, це вдалий привід ще раз згадати «непорушні» правила Великого Боса                     </div>
                </div>
                                                                                                            </div>
                    

                    

                                    </div>

                <div class=

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку