Виховний захід "День Святого Валентина"

Про матеріал

Знайомити дітей з цікавими святами. Розвивати допитливість, уміння висловлювати свої почуття. Виховувати повагу і любов до ближніх.

За легендою, День закоханих бере свій початок ще з сивої давнини, відтоді, коли тільки-но почали будувати Рим. Спочатку в цей день люди відзначали свято римської богині шлюбу, материнстваі жінок богині Юнони і бога Пана. Головною забавою цього свята була гра «Вибери милу». Римські дівчата писали на маленькому клаптикові паперу свої імена і кидали ці папірці в посудину. Потім їх ретельно перемішували і посудину пускали по колу. Юнаки мали витягнути папірці. Дівчина, що її ім'я було написано там, ставала його милою до наступного свята. Так і виник День закоханих.

Перегляд файлу

Снігурівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4

Снігурівської районної ради

Миколаївської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала:

класний керівник 6-А класу

Соколовська Тетяна Вікторівна

 

 

 

 

 

 

2016-2017 н.р.

Мета: знайомити дітей з цікавими святами. Розвивати допитливість, уміння висловлювати свої почуття. Виховувати повагу і любов до ближніх.

 

Ведучий 1. День святого Валентина — це свято усіх закоханих. Сьогодні ми познайомимося з цікавими легендами про те, як, де і коли виникло це свято і як його відзначали. Як ви гадаєте, що таке любов?

 

Ведучий 2. За легендою, День закоханих бере свій початок ще з сивої давнини, відтоді, коли тільки-но почали будувати Рим. Спочатку в цей день люди відзначали свято римської богині шлюбу, материнстваі жінок богині Юнони і бога Пана. Головною забавою цього свята була гра «Вибери милу». Римські дівчата писали на маленькому клаптикові паперу свої імена і кидали ці папірці в посудину. Потім їх ретельно перемішували і посудину пускали по колу. Юнаки мали витягнути папірці. Дівчина, що її ім’я було написано там, ставала його милою до наступного свята. Так і виник День закоханих.

Ведучий 1. А давайте і ми так пограємося!. У мішечках є малесенькі листівки. Ви дістаєте листівки, хлопці з синього мішечка, дівчата – з червоного, і дивитесь на послання. Зберігайте ці листівки до кінця заходу, за ними будуть розіграні подарунки.

Амур

Любов — найкраще в світі почуття,
Вона не має меж — безкрая.
З любові починається життя,
Вона усе найкраще починає!
Це ж від любові сонечко встає
І промінцями землю зігріває.
Зозуля навесні в гаю кує
І соловейко пісеньку співає.

Ведучий 1. Рим тоді був ще зовсім молодим містом. Навколо нього росли вікові дрімучі ліси. І люди помітили, що якраз у цей день з лісів доноситься голосний крик і спів пташок. Річ у тому, що саме в цей день птахи обирають собі пару, і ліси наповнюються голосним щебетанням. Тому це свято люди назвали ще й «Пташиним весіллям».

Ведучий 2. Але цей святковий і радісний день не мав свого заступника. Та згодом він з’явився. У Римі в III столітті нашої ери правив суворий імператор Клавдій. Він видав наказ, згідно з яким воїнам було заборонено одружуватися, щоб ті не залишали військової служби. Але серцю не накажеш, воїни закохувались. Їм на допомогу прийшов молодий священик Валентин. Він став таємно вінчати молодих людей. Дізнавшись про це, Клавдій наказав кинути його у в’язницю.

 

Амур

Стріли Амура серця пронизали,
Й відразу чарівні акорди заграли.
Світ веселково й чудово заграв,
Світлим, щасливим і радісним став.
Все неможливе можливим ставало,
Бо у душі світле сонечко грало.
І не було ні страху, ні вагання.
Гріло серця їм безмежне кохання.

Ведучий 1. Але крім того, що Валентин був глибоко релігійною людиною, священиком, він ще був і лікарем, котрий лікував людей травами, медом, молоком, вином. Слава про нього розходилася дуже швидко. Одного разу до славетного лікаря тюремник привів свою дорослу сліпу доньку. Він благав Валентина допомогти їй. Валентин з першого погляду закохався у дівчину, почав її лікувати, але нічого не допомагало. Та батько і донька щиро вірили в лікаря. І от коли тюремник дізнався про ув’язнення Валентина і його близьку страту, то хотів покінчити з собою, отруїтися, адже його донька залишалася сліпою.

Ведучий 2 Валентин був стійкою та мужньою людиною і сміливо дивився смерті в очі. Він попросив у тюремника папір і написав останнього листа своїй коханій дівчині. Навіть близька смерть не злякала його, бо він був закоханий. 14 лютого він передав через батька дівчини останнього трепетного і ніжного листа своїй коханій. Цього дня, 14 лютого 270 року, його стратили.

Ведучий 1. Сумний батько повертався додому, а на порозі з нетерпінням його чекала донька. Тюремник мовчки дав листа дівчині. Вона розгорнула його і всередині знайшла жовтий шафран (крокус), а в записці була ще фраза «Від твого Валентина». Дівчина взяла шафран на долоню і... раптом побачила його прекрасні кольори. Вона стала зрячою! Відбулося велике диво!

Ведучий 2. А зараз подивіться на свої листівки, у кого є зображення купідона вийдіть вперед і займіть місця за гральним столом. Учасниками другої команди будуть, хто отримав листівку з зображенням лебедів. Просимо зайняти ваші місця.

 

Конкурс І «Чоловік або жінка»

Швидко дати відповідь на запитання – чоловік чи жінка. Для кожної команди  по 15 запитань, час 60 секунд. Правильна відповідь один бал.

 

Запитання для команд:

  1. Хто вперше сказав, що планета Земля за формою куля? (чоловік, Піфагор)
  2. Секунди та хвилини придумав       (чоловік)
  3. Кому належать слова... у математиків існує своя мова - це формули.

                                                                                    (жінці С. Ковалевській)

  1. Вчений математик Феано (Теано), який жив у  6 ст. до нашої ери чоловік чи жінка    ( жінка)
  2. Лікарі заборонили йому працювати, але він продовжував писати, в ре­зультаті чого втратив зір.       ( чоловік - Ейлер Л.)
  3. Найбільша сторона прямокутного трикутника?  (Жінка - гіпотенуза)
  4. Назва якої держави ховається в математичному виразі а³ ( а в третьому степені)?  (Жінка – Куба)
  5. Обманний фінансовий багатогранник – це …(Жінка – піраміда)
  6. Назвіть «геометричний» вид тополі.  ( чоловік – конус)
  7. Пів-пряма, яка  має початок, але не має кінця  (чоловік – промінь)
  8. Результат дії додавання   ( жінка - сума)
  9. Як називається сума одночленів?    ( чоловік – многочлен)

 

  1. Кого у світі більше, чоловіків чи жінок? (чоловіків)
  2. Кому належать слова «Знання – сила»? (чоловіку, Франс Беко’н)
  3. Кому належать слова « Математики - свого роду французи: коли говориш з ними, вони перекладають твої слова на свою мову, і от зразу виходить щось зовсім інше»       ( чоловік - Й. Гете)
  4. Ця людина вперше почала вивчати математику за... шпалерами. Стіни дитячої кімнати були обклеєні фрагментами лекцій з математики.      

                                               ( жінка - Ковалевська С.В.)

  1. Багатогранник з Єгипту – це …( жінка – піраміда)
  2. Яка геометрична фігура потрібна для покарання дітей? ( чоловік -кут)
  3. Що є  спільного у  словах,  рослинах  і рівняннях? (чоловік- корінь)
  4. Яку математичну фігуру носять на голові чоловіка? (чоловік- циліндр)
  5. Чотирикутник, в якого лише дві сторони паралельні (жінка–трапеція)
  6. Результат дії  множення  (чоловік-добуток)
  7. Відрізок, що сполучає вершину і середину протилежної сторони трикутника? (жінка - медіана)
  8. Графіком квадратичної функції є (жінка- парабола)

Додаткові питання

-   Кухар на судні (чоловік.Кок)

- Найкоротша назва тварини (чоловік . Як)

- Священна тварина Індії (жінка. Корова)

 

Конкурс ІІ «Хто я?»

Один учасник команди повинен відгадати, хто зображений на фото за його спиною( повертатися заборонено), для цього учасник ставить до членів команди запитання, на які вони можуть відповідати лише «так» або «ні». За правильно відгадане фото команда отримує – 5 балів.

 

На фото зображені:Шрек, Білосніжка, Кличко В., Джамала і т.п.

 

Конкурс ІІІ «Збери слова»

Правила наступні:  я зачитую питання, дівчата їх відгадують і вибудовують слово з літер, які  в них на футболках. Слово складаємо зліва направо. На це їм дається 1 хвилина. Команда, яка склала більшу кількість слів отримує 10 балів, команда, яка  склала меншу кількість слів – 0 балів.

 

  1. Око автомобіля. (фара)
  2. В електриків є нуль і є …. (фаза)
  3. Як називають воду в газоподібному стані? (пара)
  4. М'ясо, після механічної обробки? (фарш)
  5. В жінок - це прикраса та помітний аксесуар, у чоловіків – засіб  захисту унікального інструменту людини, який  відповідає за утворення звуку?  (шарф)
  6. Найкраще місце відпочинку в спекотну пору року, де зелені насадження  забезпечують зниження температури повітря через  випаровування вологи та захищають від  шуму? (парк)

 

  1. Як називають звук, що чутно в небі після блискавки? (Грім)
  2. Дрібні краплі води, що утворились на поверхні Землі і предметах в результаті конденсації. (Роса).
  3. З нього ліплять бабу. (сніг)
  4. В ньому шукають голку магнітом. (сіно)
  5. Урочиста пісня, яка вихваляє та прославляє кого-небудь або що-небудь (первісно божество)? (гімн)
  6. І літературний твір, і чоловіче ім'я. (Рома)

 

 

Конкурс IV «Відгадай пісню»

Представник команди за допомогою пантоміми демонструє пісню, а команда відгадує.

 

Конкурс V «Розташуй у порядку зростання»

 

 

Конкурс VI «Обмін ролями»

 

Завдання дівчатам

Завдання хлопцям

  1. Забити цвях
  2. Розібрати прилад
  3. Зробити 5 віджимань
  1. Випрасувати спідницю
  2. Начистити овочі
  3. Відіпрати пляму

 

Ведучий . Минули роки. Але загибель молодого священика і лікаря, що його всі так любили і поважали, але який так і не зазнав щастя на своєму віку, залишилася у пам’яті людей назавжди. Рим став християнським, і Валентина за його добрі справи і за чудеса, що їх він здійснив, зарахували до лику святих. Тепер це свято має свого покровителя — Валентина. І святкують його нині не лише в Італії, але й по всьому світі: в Америці, в Англії, Франції, Німеччині... Не так давно це свято прийшло і до нас, в Україну. Адже воно освітлює людей любов’ю і щастям, робить їх романтичними і добрими. В цей день люди стараються подарувати один одному гарні листівки з найкращими побажаннями, сердечка, «амурчиків», квіти, подаруночки, щоб засвідчити свою любов.

Давайте і ми вручимо невеличкі подарунки тим, кого любимо. (Вручення подарунків. Грає музика, всі розглядають свої подарунки.)

Дівчинка

Любов людська велику силу має,
Вона вогнем запалює серця.
Людей на дужих крилах піднімає
І робить диво-дивне без кінця.
Вона весь світ кладе тобі під ноги,
Щоб ти творив, вершив, летів, співав.
І щоб усі, колись важкі дороги.
Ти з легкістю і радістю долав.

Завантаження...
docx
Додано
20 квітня 2018
Переглядів
813
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку