Виховний захід "Хто зверхи???"

Про матеріал
Виховний захід"Хто зверхи???"до Дня Святого Валентина
Перегляд файлу

Сценарій проекту «Хто зверху»

В–Доброго дня пані та панове! Вас вітає шоу  «Хто зверху?» ,присвячена Дню Святого Валентина. А зараз я пропоную вам короткий екскурс до історії створення цього свята.

День святого Валентина - найромантичніший свято! У всьому світі його відзначають як день любові: хлопці та дівчата, чоловіки і жінки обмінюються валентинками- вітальними листівками у формі сердечок. Ця традиція з'явилася дуже давно, ще в VII столітті. Існує безліч легенд. Валентин, за версією католицької церкви, дійсно зцілив сліпу дівчинку - дочку сановника Астерія. Астерий увірував у Христа і прийняв хрещення. Клавдій після цього наказав стратити Валентина. Тобто Валентин постраждав за віру, а тому і був зарахований до лику святих.Більш романтична інша легенда. У 269 році римський імператор Клавдій II заборонив своїм легіонерам одружуватися, щоб сім'я не відволікала їх від військових справ. Але знайшовся єдиний у всьому Римі християнський проповідник Валентин, який співчував закоханим і намагався їм допомогти. Він мирив посварених коханих, складав для них листи з зізнаннями у коханні, дарував квіти молодому подружжю і таємно вінчав легіонерів - всупереч закону імператора.Клавдій II, дізнавшись про це, наказав схопити священика і кинути його у в'язницю. Але і там Валентин продовжував творити добрі справи. Він закохався в сліпу дочку свого ката і зцілив її. А сталося це так: перед стратою молодий священик написав дівчині прощальну записку з поясненням в любові, підписану: «Від Валентина». Отримавши цю звістку, дочка тюремника прозріла. Валентина стратили 14 лютого 269 року. З цих пір люди відзначають цей день як свято закоханих.Через двісті років Валентина проголосили Святим покровителем всіх закоханих. Всесвітній свято освідчень тепер відзначається повсюдно. А в пам'ять про листі, написаному Валентином своєї коханої, 14 лютого закохані дарують одне одному листівки - валентинки. Згідно традиції, їх не підписують, а почерк намагаються змінити: вважається, що чоловік повинен сам здогадатися, хто надіслав йому валентинку. Крім валентинок у цей день чоловіки дарують своїм коханим квіти, найчастіше червоні троянди.Згідно з закордонним народним казкам, саме в цей день усі птахи вибирають собі пару. А ще існує повір'я, по якому перший чоловік, що зустрів дівчині 14 лютого, повинен стати її «Валентином», навіть якщо він їй не дуже сподобається.Поступово День святого Валентина з католицького свята перетворився на світський. Його люблять чоловіки і жінки, хлопчики і дівчатка. Це свято відзначають із задоволенням, хоча він не значиться в календарі серед офіційних свят.В Україні День святого Валентина почали відзначати порівняно недавно - десь в кінці минулого століття. Причому в цей день всі вітають не тільки своїх коханих, але й друзів. Що ж, чому б і ні? Адже це прекрасний привід побажати друзям любові і щастя! До речі, у Фінляндії цей день святкується дійсно не тільки як День закоханих, але й як День друзів!

Так склалося, що жіноча половина людства доводить,що світом правлять дівчата, а чоловіча завжди хоче спростувати цю думку, хоча ні чоловіки, ні жінки не можуть прожити один без одного своє життя. Але час покаже, хто правий і наші учасники доведуть хто зверху – хлопці чи дівчата. Сьогодні неймовірно пощастило, адже команди такі, що просто як кажуть: «Мама не горюй!». Отож. Зустрічайте!

Вихід хлопців під музику

1) Цей хлопець єдиний у класі представник чоловічої статі.Кумедний, завзятий, любить смачненько поїсти та пограти у футбол. Вітаємо Олександра!

2)Наступний учасник полюбляє комп’ютери, багато розмовляти та грати у футбол, тому в майбутньому напевно буде гарним футболістом. Вітаємо Назара!

3) Справжня мрія будь-якої представниці жіночої статі. Дівчата, цей хлопець ніколи не скаже вам, що кухня це не чоловіча робота, він позамітає і посуд вимиє, і комплімент влучний зробить. До вашої уваги -Ярослав!

4)  Цей хлопець за своєю натурою спокійна особа, яка постійно зібрана, нікуди не поспішає та все виконує вчасно. Зустрічаємо нашого єдиного блондина-Колю!

Вихід дівчат під музику.

1)  Дівчина, яка захоплюється малюванням, полюбляє розвязувати різноматної складності головоломки та слухати музику.Зустрічаємо,Діану!

2) Наступна учасниця, захоплюється танцями та музикою. Бере активну участь в усіх масових заходах. Полюбляє вдало жартувати та є цікавим співрозмовником. Вітаємо, Тетяну!

 3) Ця дівчина відображення символу доброти, ніжності й сором’язливості. Полюбляє фотографуватися, тому в майбутньому можливо стане фотографом.Зустрічаємо, Яну!

 4)Якщо ви думаєте, що тільки хлопці полюбляють грати у футбол, то ви дуже помиляєтесь. Наступна учасниця гарний приклад цьому. Бійтесь її хлопці, бо вона кожному з вас може показати де раки зимують. Вітаємо Вікторію!

В-Звертаюсь до правої половини залу (перед шоу вболівальників розділили – дівчата розмістились в правому секторі, а хлопці – в лівому), чи прагнете ви перемоги наших дівчаток ?(вболівальники кричать: «Дів-ча-та!!!»  – Хто хоче, щоб перемогли хлопці? (вболівальники-хлопці кричать: «Хлоп-ці!!!» .

В- Хочу представити вам Біг Бен нашого проекту – авторитетна __________________                           

В - І, як завжди, вітаємо елемент абсолютної справедливості, панів суддів- _________________________________________________________________________.Пані судді слідкують за ходом гри, та у разі спірних питань оголошує «дивоглядки».

 На шляху до перемоги у кожної команди є 6 конкурсів та фінальне завдання. Кожен конкурс оцінюється у  10 балів. Але команда переможець у кожному конкурсі може поповнити свою скарбничку ще на п’ять  балів, якщо  зможе розв’язати бонусне завдання.Ну що ж можна розпочинати!Але хто ж буде першим?

(Щоб визначити хто буде першим, можна запропонувати учасникам вишикуватись за датами народження. Починає той, хто зробить це швидше та правильно)

1 Раунд«Розумники».

Кожна команда поруч з літерою із алфавіту повинна дописати назву професії, яка починається з даної літери. Наприклад А- агроном. На все про все ви маєте 3 хвилини. Починаємо по моїй команді.

Слово командам, котрі по черзі будуть зачитувати словник професій. Виграє та, у кого буде заповнено більше літер.

Молодці наші учасники, звичайно всі все знати не можуть. А який результат конкурсу, знають пані Судді. Їм слово.

Бонусні питання:

Д-Скільки відсотків хлопців полюбляють дивитися бокс більше, аніж футбол? 35%

Х- Скільки відсотків дівчат дивляться футбол? 59%

Суддя: Рахунок__________ На користь_______.

2. Раунд «Літери»

Я загадую вам загадку, а відповідь до цієї загадки ви повинні побудувати за допомогою тих літер, які ви маєте на собі. Час фіксується Суддею. Переможе та команда, котра складе слова швидше.

Питання дівчатам: М О В А

С А Р У

1. Вона є українська, російська, польська (мова)

2. Морський делікатес. (омар)

3. Її мила мама (рама)

4. Волосся під носом, їх носять чоловіки. (вуса)

5. Нічний птах з великими очима. (сова)

6. Зранку на траві. (роса)

7. Чоловіче ім’я, літературний жанр (рома)

8. Купідон .... (амур)

9. Єврейське жіноче ім’я, яке часто згадується в анекдотах. (Сара)

Питання хлопцям: Н О Р А

К А С І

1. В ній живе лисиця. (нора)

2. Вона буває рослинна, земна та головного мозку. (кора)

3. Його косять на зиму. (сіно)

4. Колір очей, приправа. (карі)

5. Вона буває божою (кара)

6. Символ дружби (арка)

7. Водойма, яка протікає. (ріка)

8. Знаряддя праці, її заплітають дівчата. (коса)

9. Місце розрахунку в супермаркеті. (каса)

Слово пана судді ............

Бонусні запитання:

Д- Назвіть будь ласка відсоток людей у світі, які пишуть лівою рукою. (18 %)

Х- Скільки із 100 гривен дівчата витратять на солодощі? (36 грн.)

Слово пана судді ............

3. Раунд «Хто я»

Учасникам пропонують за 90с вгадати хто вони. Один із учасників просовує голову в отвір, заздалегідь намальованої картини та задає питання, на які можна відповідати лише так або ні.

Слово панів суддів ............

Бонусні запитання:

Д- Скільки відсотків хлопців соромляться першими підійти до дівчини? 39%

Х- Скільки відсотків дівчат слухають реп? 41%

 Слово панів суддів............

4.Раунд « Бліц опитування»

Учасникам пропонуються питання, на які треба відповідати лише чоловік або жінка. Кожен учасник по черзі відповідає. Виграє той, хто швидше це зробить.

Питання хлопцям:

1. Людина, яка придумала силікон (жін)

2. Пеніцилін випадково був винайдений... (чол.)

3. Хто був директором нашого табору в 2003 році (ІІІ зміна)? (жін.)

4. Володар найдовших нігтів в світі (чол)

5. Людина, яка винайшла стікери (чол.)

6. Якої статі собака, якій належить рекорд «Найшвидша собака на самокаті»? (чол.)

7. Людина, яка змогла випити 22 чашки кефіру (жін.)

8. Людина, яка винайшла гумовий виріб контрацепції (жін)

9. Хто із сміливців для того, щоб подолати страх висоти, пройшовся по канату на висоті 185м ?(чол)

10. Якої статі 87-літній папуга, який став легендою Голівуда? (чол.)

Питання дівчатам:

1. Хто був третім із чотирьох людей, які виносили прапор України 28 липня на відкритті ІІІ табірної зміни? (жін)

2. Хто підкорив Еверест за 11 днів двічі? (жін)

3. Хто отримав сертифікат, який підтверджує категорію «Найбільша кількість відведений ролей для 1-го фільму? (чол)

4. Хто склав найбільший пазл в світі? (жін)

5. Хто являється рекордсменом в категорії «Людина, яка наділа найбільшу кількість нижньої білизни»? (чол)

6. Якої статі найстаріший карлик в світі? (жін)

7. Людина, яка не потребує послуг авіації (чол)

8. Хто був признаний у всьому світі майстром декоративно-прикладного мистецтва при відсутності належної освіти. (жін)

9. Людина, яка отримала найбільшу кількість лайків за перегляд відео на youtube (чол)

10. Хто першим почав носити перуку. (чол)

Слово панів суддів ............

Бонусне запитання:

Д- Скільки відсотків хлопців в майбутньому хочуть бути схожими на Фізрука з однойменного фільму? 22%

Х- Скільки відсотків дівчат надають перевагу світлим хлопцям? 41%

Слово панів суддів ............

5 Раунд «Збери команду»

Час розім’ятися та попрацювати із глядачами. На листку ви отримаєте написане слово. Вам потрібно за першими літерами імен глядачів побудувати відповідну команду на сцені. Хто буде спритніший, той і виграв.Слово 1 «Літо» Слово 2 «Мода»

Суддя: Свою команду у відповідності із словом швидше вишикували ___.

6 Раунд «Дивоглядки»

-Ну а зараз у нас дивоглядки між капітанами команд.

Суддя: Перемога за ______________.

7 Раунд

Настав час фіналу і саме фінал визначить хто переможе. У фіналі є можливість подвоїти бали вдвічі. Саме зараз фінал істини.  Отже, розумники  - за одну хвилину, кожна команда повинна дати якомога більше правильних відповідей. Та команда, яка дасть більшу кількість відповідей і переможе у фіналі. Ну що готові? То ж починаймо. Три, два, один – час пішов.

ЗАПИТАННЯ ДО  ЧОЛОВІКІВ

1.      У  якій  місцевості  спостерігаються “сухі”  дощі? (Пустеля  Сахара.)

2.      Чи можна з Місяця побачити метеоритні потоки? (Ні.)

3.      Якого кольору небо з поверхні Місяця? (Чорного.)

4.      Чи виконується закон Паскаля  у стані невагомості? (Так.)

5.      Чи працюватиме електронна лампа в космосі? (Так.)

6.      Чи можна на Місяці спостерігати комети? (Так.)

7.      Чи працюватиме медичний термометр у штучному супутнику  Землі? (Так.)

8.      Конвекційні потоки в атмосфері Землі. (Вітри.)

9.      Термоізолююча посудина дл

я зберігання рідини. (Термос.)

10.    Як  зміниться  температура  в  кухні,  якщо  відкрити  дверцята ввімкненого холодильника з терморегулятором? (Підвищиться.)

11.    Що означає слово “акваланг”? (Підводні легені: лат. “аква” – вода, “ланг” – легені.)

12.    Хто автор планетарної моделі атома? (Ернест Резерфорд.)

13.    Яка  вода  відбиває  радіохвилі  краще:  річкова  чи  морська?  (Морська, вона має кращу електропровідність.)

14.    Яка цегляна стіна краще захищає від холоду: суха чи волога? (Суха, вона має меншу теплопровідність.)

15.    Якою  водою  краще  поливати   квіти:  сирою  чи  кип`яченою? (Сирою – в ній більше розчиненого кисню.)

16. Чи можна бачити світло зорі, яка давно згасла? (Так.)

17. Чи  замерзає  морська  вода  при  нулю  градусів  по  Цельсію? (Ні.)

18.  Чому  в  мороз   сніг  рипить  під  ногами? (Руйнуються кристалики – сніжинки.)

-Тепер Ваша черга, жіноцтво, блиснути своїм інтелектом. Час пішов.

ЗАПИТАННЯ ДО ДІВЧАТ

1. Коли  швидше  висихає  білизна:  в  морозну  погоду  чи  у відлигу? (В морозну)

2. Вітри — це конвекційні потоки величезного масштабу, так чи ні? (Так)

3. Рідина,  якою  заповнюють  вузенькі  трубочки  термометрів. (Ртуть, спирт)

4. Тривалість одного оберту земної кулі. (Доба)

5. Головне джерело світла на Землі. (Сонце)

6. Назвіть прилад для розгляду дрібних  предметів. (Лупа)

7.Найбільш поширена в природі рідина. (Вода)

8.Лінзи в оправі для корекції зору. (Окуляри)

9. Орган сприймання світла живими істотами. (Око)

10. Скільки  важить  тіло,  яке  вільно  падає? (0,  воно  перебуває  в стані невагомості)

11.Чому аромат квітів відчувається на відстані? (Дифузія)

12. Якою  ложкою  краще  їсти  гарячу  страву:  дерев'яною  чи  металевою? (Дерев'яною)

13. Чому  в  холодному  приміщенні  найпершими  мерзнуть  ноги? (Знизу холодніше повітря)

14. Широкі  плечові  ремені  рюкзака  менше  чи  більше  тиснуть  на плечі? (Менше. Із збільшенням площі опори тиск зменшується)

15. Як називали Ернеста Резерфорда його учні? (Слово означає єдину тварину, що не задкує назад). (Крокодил)

16. Надзвичайно  широко  вживаний  прилад,  у  якому використане явище магнетизму. (Компас).

17.  Що є прикладом іскрового газового розряду. (Блискавка).

18. Назвіть тварину, що орієнтується в середовищі за допомогою ультразвуку. ( Кажан, дельфін)

Суддя. У фіналі перемогли ________, отже їхня попередня кількість балів подвоюється і заробили вони ________ балів. Вітаємо!

Ведуча. Дякуємо командам за чудову гру! Поки шановне журі готується винести свій вердикт: хто ж сьогодні зверху? Хлопці чи дівчата?

docx
Додано
12 серпня 2019
Переглядів
771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку