Виховний захід "Майбутнє в наших руках"

Про матеріал

Профорієнтаційна робота

Тема:Майбутнє в наших руках

Мета: допомогти учневі визначитися у своїй професійній спрямованості; визначити схильність до професій кожного учня; розповісти про ДВНЗ КНУ “КПІ”, як перспективу для тих учнів, які схильні до роботи з людьми; вселити віру у власні сили та бачення перспективи кращого розвитку свого майбутнього.

Місце проведення:

Форма проведення: виховна година

Обладнання і оформлення: проектор, екран, презентація, анкети учнів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майбутнє в наших руках

Номер слайду 2

«Щастя – це коли вранці відчуваєш бажання йти на роботу, а ввечері хочеться йти додому»

Номер слайду 3

Схильність до дослідницької діяльностіПрофесії, пов'язані з науковою роботою. Окрім хорошої теоретичної підготовки в певних галузях науки, людям, що займаються дослідницькою діяльністю, необхідні такі якості, якраціональність, незалежність оригінальність думок аналітичний склад розуму. Як правило, їм більше подобається роздумувати про проблему, чим займатися її реалізацією

Номер слайду 4

Схильність до роботи на виробництві Коло цих професій дуже широке: виробництво і обробка металу; збирання, монтаж приладів і механізмів; ремонт, наладка, обслуговування електронного і механічного обладнання; монтаж, ремонт будівель, конструкцій; обробка і використання різних матеріалів; управління транспортом.

Номер слайду 5

Схильність до естетичних видів діяльності Професії творчого характеру, пов'язані з образотворчою, музичною, літературно-художньою, акторсько-сценічною діяльністю. Людей творчих професій, крім наявності спеціальних здібностей музичних, літературних, акторських, відрізняє оригінальність мислення і незалежність характеру, прагнення до досконалості.

Номер слайду 6

Схильність до екстремальних видів діяльностіПрофесії, пов'язані із заняттями спортом, подорожами, експедиційною роботою, охоронною і оперативно-розшуковою діяльністю, службою в армії. Всі вони пред'являють особливі вимоги до фізичної підготовки, здоров'я і морально-вольових якостей.

Номер слайду 7

Схильність до планово-економічних видів діяльностіПрофесії, пов'язані з розрахунками і плануванням бухгалтер, економіст; діловодством, аналізом і перетворенням текстів (редактор, перекладач, лінгвіст); схематичним зображенням об'єктів (кресляр, топограф). Ці професії вимагають від людини зібраності і акуратності.

Номер слайду 8

Схильність до роботи з людьми. Професії, пов'язані з обслуговуванням (побутовим, медичним, довідково-інформаційним),управлінням, вихованням і навчанням. Люди, успішні в професіях цієї групи, повинні уміти і любити спілкуватися, знаходити спільну мову з різними людьми, розуміти їх настрій, наміри і особливості.

Номер слайду 9

Результати тесту “ Схильність до професій ” в 11 класі КЗШ №75

Номер слайду 10

ДВНЗ КНУ “КПІ”

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Зробіть свій вибір обдумано!

pptx
Додано
26 вересня 2018
Переглядів
1423
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку