Презентація до єдиного уроку доброти до відзначення 100-річчя В.О.Сухомлинського "Все починається з добра"

Про матеріал

Презентація до єдиного уроку доброти до відзначення 100-річчя В.О.Сухомлинського "Все починається з добра". Презентація містить 18 слайдів. Включені біографічні відомості та відомості про творчий шлях педагога. Залучені різні види робіт та вивчено з учнями Заповіт добра.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Єдиний урок доброти“Людина починається з добра”

Номер слайду 2

Епіграф до уроку Врятує світ краса – Завжди так говорили. Тепер врятує світ лиш доброта. Бо однієї вже краси занадто мало Бо стільки всюди зла – людина вже не та. Тож люди на землі! Спішіть добро творити, Щоб нам не згинути у морі зла Щоб кожен міг серед краси прожити У царстві справедливості й добра.

Номер слайду 3

Є люди, як свічки. Згорають, відходять в небуття.Є люди, як зірки, - Горять і світять все життя. Та ні, це не зірки, холодні, мертві. Вони – серця, засвічені у небі,Які горять, обігрівають все і не згаснуть.

Номер слайду 4

Василь Олександрович Сухомлинський(1918–1970)

Номер слайду 5

Великий педагог, мудрий учитель, чудова людина. В його палкому серці жила велика доброта і любов до всього світу. Він не лише навчав дітей, а й прищеплював кожному з них найкращі людські якості, виховував у них доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

Номер слайду 6

Мудрий учитель писав для дітей чудові твори: коротенькі повчальні і дуже змістовні. Його любов до дітей була такою великою, як сонце.

Номер слайду 7

Народився Василь Сухомлинський 28 вересня 1918 року в селі Василівці Василівської волості Олександрійського повіту Херсонської губернії (тепер Онуфріївський район Кіровоградської області) в бідній селянській сім'ї. Тут пройшли його дитинство і юність. Як і всі селянські діти, він вчився в рідному селі у школі і в 1933 році закінчив семирічку

Номер слайду 8

В. О. Сухомлинський — автор 48 монографії і брошури, більше 600 статей, 1500 оповідань і казок. Твори В. Сухомлинського видані 59-а мовами світу, загальним тиражем майже 15 млн. примірників.

Номер слайду 9

Книга «Серце віддаю дітям» перекладена на 32 мови світу і витримала 55 видань.

Номер слайду 10

Твори В. Сухомлинського видавались в таких країнах: Азербайджан, Вірменія, Білорусія,Грузія, Естонія, Казахстан,Киргизія, Латвія, Литва, Молдавія,Таджикистан, Татарстан, Узбекистан, Чувашія. А також: Англія, Болгарія, Іспанія,Китай, Монголія, Німеччина, Польща, Румунія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехословаччина, Югославія, Японія.

Номер слайду 11

2 вересня 1970 року – В. О. Сухомлинський помер.

Номер слайду 12

Василь Сухомлинський. Оповідання«БІЛКА І ДОБРА ЛЮДИНА»

Номер слайду 13

Мультфільм про добро«Просто так»

Номер слайду 14

Василь Сухомлинський. Оповідання«Метелик і квітка»

Номер слайду 15

Пісня «Промінчик доброти»

Номер слайду 16

Гра «Якщо ти добра людина, то зможеш…»

Номер слайду 17

Стався до людей так, як хочеш щоб вони ставилися до тебе. Допомагати слабким, маленьким, старим, хворим. Не будь жадібним. Вибачай іншим їх помилки. Ніколи не заздри. Жалій інших, а не себе. Заповіт добра

Номер слайду 18

Дякую!Завжди будьте добрими!

pptx
Додано
27 вересня 2018
Переглядів
2918
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку