Виховний захід"Мужність і біль Чорнобиля"

Про матеріал
Поглибити знання учнів про Чорнобиль, про минуле нашого народу, виховувати в учнів шану і повагу до тих, хто ціною свого життя захистив світ від радіації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мужність і біль Чорнобиля.

Номер слайду 2

22 січня 1978 року – перший енергоблок Чорнобильської АЕС виробив перший міліард кіловатгодин електроенергії.21 листопада 1983 року – енергопуск четвертого блока.

Номер слайду 3

Чорнобиль – невеличке українське містечко, що потопає в зелені вишень та яблунь. Його назва походить від назви різно- видності гіркого полину – чорнобилки.

Номер слайду 4

Полин звичайний, або чорнобиль.

Номер слайду 5

Кожен українець повинен знати про те, що сталося в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року. О 1 годині 23 хвилини надчетвертим реактором ЧАЕС пітьму розрізало полум’я. З - під контролю людини вийшов здавалося мирний атом, перетворивши воду в отруту, родючий ґрунт в мертву землю, зелені ліси, багатолюдні міста і села у територію, якій назавжди нести клеймо “МЕРТВА ЗЕМЛЯ” ПАМ’ЯТАЙ!!!

Номер слайду 6

Ті, що згоріли в огніВ перші хвилини двобою, Землю прикрили собою. Як наші батьки на війні. Сержант Ващук Микола Васильович Лейтенант Правик Володимир Павлович Кібенок. Віктор Миколайович Лейтенант

Номер слайду 7

А душа людська Пам'ятатиме вас. А пам’ять людська Повертатиме вас.

Номер слайду 8

25 квітня 1992 року у спеціально реконструйованому будинку пожежної каланчі у Києві, було відкрито музей “Чорнобиль”. “Є межа в печалі, тривога не має межі”.

Номер слайду 9

Чорнобиль закутий колючим парканом. Чорнобиль…згадаємо знову і знову. Це місце окутане темним туманом,Це пустка одвічна – Чорнобильська зона.

Номер слайду 10

Чорнобильська зона – нема там життя,Чорнобильська зона пливе в небуття. Одне в нас завдання – не дати нікому. Створить ще на світі десь прокляту зону!

Номер слайду 11

В пам’ять про тих, хто вже ніколи не побачить блакитного неба, не почує співу пташок, не посміхнеться ранковій зорі, ми запалимо сьогодні свічки. Нехай вони нагадають всім страшні рани Землі, заподіяні нами, про те, що наша планета – наш дім. І саме ми маємо дбати про неї. Вшануймо пам’ять про людей, які загинули в НС хвилиною мовчання!

Номер слайду 12

Із зони вивезено понад 90 тисяч жителів;загублено 48 тисяч гектарів земельних угідь;виведено із ладу 14 підприємств; 15 будівельних організацій;втрачено 10400 приватних будинків. Допоки не сталося біди,Допоки річки були чисті,Не вміли повітря й води. В селі цінувати і в місті. В минуле нема вороття. Чорнобиль в страшній круговертіПідтвердив: ціна їм – життя. Всього, що живе на планеті.

pptx
Додано
1 лютого 2021
Переглядів
615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку