Виховний захід на тему: «Я українець - громадянин європейської держави»

Про матеріал

Виховний захід розраховано на цільову аудиторію віком 16-18 років.

Ми — європейці настільки, наскільки ми — українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами починати змінювати себе, свою свідомість.

Перегляд файлу

Виховний захід
на тему: «Я українець - громадянин європейської держави»

Мета:
- розширити та поглибити знання учнів про історичне минуле нашої держави;
- виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, свого роду, розуміння своєї причетності до всіх подій, які відбуваються в Україні;
- берегти та примножувати багатства рідної країни.
Обладнання: мультимедійна дошка, проектор, прикрашений клас.
Хід заходу
Доброго дня шановні учні і гості.
Ми раді вітати вас в приміщенні нашого закладу.
Тема нашого уроку «Я українець - громадянин європейської держави»
Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карати нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину,
І нам твою історію творить.

І я пропоную згадати як наша країна виборювала право на мрію стати членом європейської держави. (Тільки мрію бо на той час це була лише мрією, зараз вже пройшли роки і ми на зустріч до мрії зробили багато кроків)
Нумо перегляньмо відео.№1
Отже, як ви зрозуміли з відео, ми з вами поговоримо сьогодні про України та її місце в Європі. Як ви вважаєте Україна дійсно європейська держава? Спробуйте довести кількома фразами
Я вважаю що Європейська тому що…..(учні доповнюють)
Україна розташована у самому центрі Європи. Україна — найбільша за площею країна з тих, що повністю перебувають у межах Європи. Її територія становить 603,7 тис. квадратних кілометрів. На заході Україна межує з країнами, що об’єднавшись, утворюють Європейський Союз.
Ще у ХІХ столітті вчені довели, що центр Європи знаходиться саме в Україні Закарпатської області.
Отже, за своїм розташуванням Україна є європейською державою.
Ми сьогодні дуже часто чуємо такі слова як Європейський Союз чи скорочено ЄС розберімось що це означає на справді.
Європейський Союз – економічний та політичний союз держав-членів Європейських Спільнот, створений згідно з Договором про Європейський Союз (Маастрихтський Трактат), який підписаний у лютому 1992 року і чинний із листопада 1993 року. Метою ЄС є створення умов вільного пересування в його межах товарів, послуг, капіталів та робочої сили, а сьогодні і туристів.
Далекого 9 Травня 1950 року у Парижі, коли загроза третьої світової війни стала реальною для всієї Європи, Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман проголосив таку декларацію:
«Мир у світі не може бути збережений без докладання творчих зусиль. Об’єднання основних виробничих процесів та створення нової високої інституції об’єднають Францію, Німеччину та інші країни , що приєднаються, наблизить нас до перших конкретних кроків у напрямку створення ЄС, завданням якого є збереження миру».
Все почалося того дня. Отже, 9 травня і було вирішено святкувати як День Європи. У 1951 році, з метою створення спільного ринку вугілля, сталі, було створено першу наднаціональну організацію.
25 березня 1957 року у Римі створено європейський економічний союз. Його утворили 6 країн : Франція, Німеччина, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург. У 1973 році приєдналися Данія, Ірландія, Великобританія. 1981 – Греція. 1986 р. – Іспанія, Португалія. 1995-р. – Австрія, Фінляндія, Швеція. 1 Травня 2004 року відбулося найбільше в історії розширення ЄС. Країни почали розуміти як необхідно мати єдиний простір, єдині думки щоб уберегти нашу землю від війни і всіляких негараздів. До його складу ввійшли Кіпр, Мальта, Угорщина, Польща, Словацька Республіка, Латвія, Естонія, Литва, Чеська Республіка, Словенія. 1 січня 2007 року до ЄС приєдналися Болгарія, Румунія. З приводу цієї події великого обернення країн Євросоюз зробив гімн.
Гімном Європейського Союзу є ода назва її «До радості» з 9 симфонії Бетховена.
Звучить музика ЄС ода «До радості» з 9 симфонії Бетховена.

А зараз ми з вами здійснимо інтернет подорож до країн які входять до складу Євросоюзу і дізнаємось про країни в які ви потрапите. Ваша обрана професія матроса, моториста, кухаря суднового, офіціанта суднового передбачає що ви обов язково побачите ці країни.
(презентація)

З країн Європи ми побачили маленьку частину, а після закінчення нашого закладу ви побачите їх усі.

Кожен житель України повинен відчувати себе європейцем, адже Україна – це частинка Європи. Керівники нашої держави вже зробили крок до європейської спільноти. У березні – червні 2014 року було підписано документ – Асоціацію України з Європейським Союзом. Це означає, що у майбутньому Україна стане членом Європи. Чому так важливо вступити до ЄС? Як ви вважаєте?
Я вважаю що важливо бо рівень життя кращій……(учні доповнюють)
можливість мати авто європейського рівня….
-…………….
Рівень життя європейців вищий, ніж наший. Ми, українці, хочемо жити краще: мати гарне житло, автомобіль, роботу, бути культурно вихованими, такими, якими є європейці сьогодні. Європа змінює своє обличчя, а наша Україна знаходиться в епіцентрі цих змін, доводячи своє прагнення називатися Європейською державою.
Я вам пропоную переглянути відео, в якому діти вашого віку говорять про важливість вступу України в ЄС.
Сьогодні модно захоплюватися європейськими цінностями, але ми пам'ятаємо Шевченківське «І чужому научайтесь - і свого не цурайтеся».
І Наприкінці нашої зустрічі ми підведемо підсумки
Україна це європейська держава то му що
І нам потрібен   того щоб
Ми — європейці настільки, наскільки ми — українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами починати змінювати себе, свою свідомість. .
Тому кожен із нас може з гордістю сказати: «Я – європеєць!» Ви — майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками

docx
Додано
15 липня 2018
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку