виховний захід "Найбільше багатство-здоровя"

Про матеріал

З допомогою даної презентації можно провести виховний захід щодо збереження здоровя.Ця презентація допоможе дітям зрозуміти , що здоровий спосіб життя, без шкідливих звичок, це модно і потрібно.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина в долонях Всесвіту

Номер слайду 2

ЗДОРОВ’Я - ЦЕ НЕ ВСЕ, АЛЕ Й УСЕ БЕЗ ЗДОРОВ ’ Я – НІЩО Сократ

Номер слайду 3

У КОГО Є ЗДОРОВ ’ Я, У ТОГО Є НАДІЯ, У КОГО Є НАДІЯ, У ТОГО Є ВСЕ. Східна мудрість

Номер слайду 4

Сучасний стан здоров’я та суспільної свідомості населення України свідчить, що існує реальна загроза нації. Майже 90% дітей, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї, понад 50% - незадовільну фізичну підготовку. Впродовж останніх років на 41% збільшилася кількість учнівської та студентської молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальної медичної групи.

Номер слайду 5

Моніторинг МОЗ України У 6млн.підлітків 15 -17 років короткозорість зареєстровано у 94,5 %. Далі йдуть захворювання опорно – рухового апарату, органів дихання, кровообігу, травлення, нервової системи. Кількість захворювань, що обмежують вибір професії досягає 30%.

Номер слайду 6

Майбутнє кожної держави – це її молодь Здорова молодь – запорука майбутнього успіху України, її благополуччя і процвітання. Впевнені в собі, цілеспрямовані, рішучі, непохитні у своїх намірах молоді люди, мають скласти основу української держави. Привернути увагу, щодо необхідності збереження та зміцнення здоров’я, профілактики шкідливих звичок, формування здорового способу життя.

Номер слайду 7

Мета та завдання: Дослідження шляхів формування здорового способу життя та виховання культури здоров’я, які сприяють збереженню та зміцненню здоров’я, формування уявлень про здоров’я як цінність, посилення мотивації на ведення здорового способу життя, підвищення відповідальності за особисте здоров’я.

Номер слайду 8

Основою життєвого успіху для кожної людини є її здоров’ я, яке закладається і формується з моменту планування народження дитини, з раннього її дитинства й до старості. Позитивні емоції Відмова від шкідливих пристрастей Особиста гігієна Раціональне харчування Загартовування організму Оптимальний руховий режим Духовно – моральне благополуччя Сприятливе соціальне оточення Здоровий спосіб життя Здоровий спосіб життя – спосіб життєдіяльності, спрямований на збереження і зміцнення здоров’я людини

Номер слайду 9

Індивідуальне здоров’я людини Спосіб життя - 50- 55% Спадкові фактори - 20 % Екологічні фактори - 20- 25 % Рівень медичних обстежень – 10%

Номер слайду 10

Калькулятор довголіття Узагальнивши результати багатьох досліджень, науковці з’ясували фактори, які скорочують життя людини: Зловживання алкоголем – на 15,5 року; Стреси двічі на тиждень – на 12 років; Куріння більше 25 років – на 7,1 року; Розлучення для чоловіків – на 6 років; Щоденні сварки з дружиною – на 4 роки; Розлучення для жінок – на 3 роки; 100 г алкоголю на день – на 2,3 року; Щоденні зустрічі з друзями в барі з грою в карти до ранку – на 16 місяців; Відвідання рентгенкабінету – на 6,2 дні; Столова ложка масла – на 1 день; Бути власником розкішного автомобіля – на 12 годин за рік; Регулярне вживання хлорованої водопровідної води – на 12 годин за рік; Поломка автомобіля – на 4 години; Смажений на відкритому вогні шматок м’яса – на 3 години; Укус комара – на 60 секунд.

Номер слайду 11

Здоровий спосіб життя - це спосіб життєдіяльності, спрямований на збереження і зміцнення здоровя людей

Номер слайду 12

Здоровий спосіб життя Здоровий спосіб життя забезпечує досягнення рівень психічного і фізичного розвитку, високу працездатність і реалізацію генетичного запрограмованого довголіття.

Номер слайду 13

Сприятливі чинники здорового способу життя Режим дня Це раціональний розподіл часу на всі види діяльності і відпочинку протягом доби. Будується режим на основі біологічного ритму функціонування організму: навчальні заняття в технікумі і вдома, активний відпочинок з максимальним перебуванням на свіжому повітрі, регулярне та достатнє харчування, фізіологічно повноцінний сон, вільна діяльність щодо індивідуального вибору.

Номер слайду 14

Достатня рухова активність 20 – хвилинна прогулянка спалює близько 100 калорій; ранкова гімнастика (поліпшує функції м’язів, дихальної, серцево – судинної , нервової та травної систем); рухливі ігри, спорт (плавання,велоспорт, боулінг, теніс…); танці

Номер слайду 15

Хочеш бути здоровим – бігай, хочеш бути сильним – бігай, хочеш бути красивим – бігай, хочеш бути розумним – бігай! Гіподинамія – це атеросклероз ожиріння остеохондроз гіпертонія інфаркт невроз.

Номер слайду 16

Збалансоване харчування Вважається, що людина має потенційні можливості жити до 115 років, проте середня тривалість життя – 74 роки. Людина народжується здоровою. Всі хвороби приходять з їжею. Гіппократ

Номер слайду 17

Резерви здоров’я. Культура харчування Повноцінність Різноманітність Помірність. Якщо ти встав із –за столу з легким відчуттям голоду – ти зробив благо своєму здоровю; якщо ти наївся досита ти відкрив дорогу хворобі; а коли ти наївся донесхочу – ти отруївся Східна народна мудрість

Номер слайду 18

Найшкідливіші продукти харчування Жувальна гумка “Орбіт” містить 11Е, з яких 2 – 171і 320 – шкідливі для печінки й нирок. “Хуба-буба” – 4Е: Е129 небезпечна, Е-320 – шкідлива для печінки й нирок. Чіпси “Люкс” – 4Е: небезпеку для ШКТ становлять Е637, 631. Сухарики “Флінт” – 2Е: Е270 – небезпечна. Гарячий шоколад – 3Е: усі вони становлять небезпеку для ШКТ. Ікра лососева – 9Е: Е211 – спричинює онкозахворювання, Е270 – є небезпечною Е330 канцерогенна. Майонез “Делікатесний” - 6Е: Е270 небезпечна, Е160 – шкідлива для шкіри. Цукерки желейні “Цитрусові дольки” (“Рошен”) 6Е: Е270 – небезпека для дітей, Е330 – канцерогенна, Е120 – небезпечна. Ковбаса сьогодні – це “збір хімічних речовин” із мясним смаком, оскільки на 25% складаються із сої, на 20% із м’яса, на 45% емульсій (шкіра, сухожилля) 7% крохмаль, 3 % харчовідомішки Ми їмо, щоб жити, а не живемо, щоб їсти.

Номер слайду 19

Харчові добавки Їжа, що містить харчові добавки, які не дають продуктам черствіти, окислюватись, пліснявіти,поліпшують зовнішній вигляд. Ці домішки – отрута: Е 121 (цитрусовий червоний) – барвник Е123 (амарант) – барвник Е240 (формальдегід) – консервант Е 100 – 162 – Барвники. Е 200 – 299 – Консерванти. Е 300 – 399 – Антиокислювачі. Е 400 – 499 – Стабілізатори. Е 500 – 599 – Емульгатори. Е 600 – 699 – Підсилювачі смаку (аромату). Е 1000 – підсолоджувачі соків, цукерок, напоїв. Е102,110,120,124,127 – признані небезпечними!!! Наразі в Україні дозволено 190 харчових домішок, а взагалі перелік харчових домішок, які вживають у їжу – у світі сягає 500.

Номер слайду 20

Генетично – модифікований продукт – бомба сповільненої дії: В генетичну структуру яблуні вводять гени, що відповідають за вироблення отрути в скорпіонів, та ніякі плодожерки такі плоди не їдять. Ген, що відповідає за міцність шкіри у риб, вводять з геном помідор. Модифіковану картоплю не їдять колорадські жуки. Сьогодні 60% модифікованої сої, кукурудзи салатної, гороху.

Номер слайду 21

У формулі збалансованого харчування співвідношення білків, жирів і вуглеводів повинен складати 1:1:4 Вітаміни – Білки – Жири – Вуглеводи -

Номер слайду 22

Каша – традиційна їжа нашої кухні Саме слово «каша» означає страву, приготовлену з розтертого зерна. У давні часи кашу готували в печі й без неї не обходилося жодне святкове застілля. І сьогодні для багатьох людей каша залишається традиційною їжею. Чому саме каша? Тому, що крупи є багатим джерелом корисних речовин. Особливо багаті на на них рисові, вівсяні та гречані крупи; пшоняні й манні – трохи бідніші, проте вони легше перетравлюються. Основна користь каш у тому, що після теплового оброблення білок, який у них міститься, добре засвоюється організмом. Крім того, в кашах хє багато вуглеводів, що робить їх гарним джерелом енергії протягом усього дня. Гречана каша. Медики та дієтологи вважають її найкориснішою серед усіх каш. Гречані крупи заслужено посідають перше місце серед усіх злаків за вмістом вітамінів групи В, які відповідають за хороший стан волосся, нігтів та шкіри. Крім того, гречана каша підвищує потенцію, виводить із організму токсини, зменшує ризик серцевих захворювань, запобігає порушенню обміну речовин, зміцнює імунну систему, поліпшує кровообіг, знижує рівень холостерину й цукру та підвищує рівень гемоглобіну в крові. Пшоняна каша – це джерело заліза, без якого неможливий нормальний кровообіг. Крім того, вона постачає фтор, магній, марганець, кремній – усі ті потрібні речовини, які зміцнюють наш організм. Пшоняна каша поліпшує роботу травного тракту, очищує організм, знижує рівень холестерину в крові; її застосовують у дієтах у разі захворювань серцево-судинної системи й печінки.

Номер слайду 23

Вівсяна каша рекомендується в разі захворювань печінки, атеросклерозу та інших недуг. Але найголовніша її цінність – здатність очищати організм від усякого сміття: токсинів і шлаків, зменшувати рівень холестерину в крові, поліпшувати травлення; діяти обволікувально при гастриті й виразці шлунку. Рисову кашу застосовують у програмах схуднення, вона показана людям із підвищеною кислотністю (гастрит, виразка шлунку), допомагає при поносах, зміцнює нервову систему. Загалом, рисова каша дуже корисна для організму. Але користь рису залежить від способу обробки зерен. Найкориснішим вважають коричневий рис, з якого зчищається тільки неїстівне грубе лушпиння, а висівкова оболонка, де й міститься більшість корисних речовин, залишається. Манна каша корисна при хворобах травного тракту, зокрема гастриті, виразці; після операцій, коли потрібно вживати легку їжу; у разі інфаркту міокарда, для зміцнення кісток. Порівняно з іншими крупами, у манній менше вітамінів, але за рахунок того, що вона швидко вариться, корисні речовини в ній не руйнуються.

Номер слайду 24

Їжа, серцю мила Для доброї роботи серця необхідні вітаміни, особливо калій. Він міститься в бананах, абрикосах – свіжих і сушених (куразі), родзинках, фініках, інжирі. Загалом, корисно їсти всі свіжі фрукти. Дуже корисний для серцевого м’язу гранатовий сік. Для доброї роботи серця людині необхідно на тиждень з’їдати не менше 200 грамів червоної риби. Є й доступніші, але не менш корисні продукти – це звичайна вівсяна каша і горіхи (мигдальні та волоські). Корисні для серця жири містяться і в оливковій олії. Не варто забувати і про квасолю, листя шпинату, авокадо і печінку тріски.

Номер слайду 25

Мирослав Дочинець “Многії літа. Благії літа” Те, чого не варто споживати Цукор і продукти з нього варення, джеми, сиропи, ласощі, морозиво, соуси, маринади, гірчицю, все солоне, смажене, копчене, маргарин, газовані води, каву, свинину, ковбаси, макарони, смажену картоплю, печиво,тістечка, білий хліб, несвіжі овочі. Відмовтеся від цього – і відчуєте полегкість. Це – перший крок до здоров’я.

Номер слайду 26

Кодекс довголіття «Вічник» 104 – річний Андрій Ворон – філософ, травознавець, гомеопат. Риба в червоному соусі. Овочева запіканка Коржі картопляні Дідові голубці Буряк із Часником і сливами Грибні котлети Холостяцька вечеря Капуста гостренька Квас із березового соку Виноградни квас «Многії літа. Благії літа»

Номер слайду 27

Регулярне вживання яблук сприяє продовженню терміну життя, а також омолоджуванню організму. Яблука містять елемент епікатехінполіфенол, який має унікальну здатність позитивно впливати на серцево – судинну систему. На 21% знижує процес затвердіння стінок судин, що є однією з головних причин виникнення ризику хвороби серця, інфаркту або інсульту.

Номер слайду 28

Харчування вважається правильним, якщо… вживати різноманітну їжу; дотримуватися санітарно – гігієнічних вимог приготування їжі, збереження харчових продуктів; приймати їжу регулярно; враховуються національні, кліматичні і сезонні особливості; враховуються вікові особливості людини, зберігається нормальна вага тіла.

Номер слайду 29

Питна вода Повинна бути природною, екологічно чистою, містити збалансований склад основних мікро - і мікроелементів, і головне – повинна мати високу природну біоенергетику. В’ялість, втома при невеликих фізичних і розумових навантаженнях свідчить про недостатнє водопостачання до клітин мозку. Правильна організація питного режиму – запорука збереження здоров’я та високий інтелектуальний потенціал школяра.

Номер слайду 30

Вибір на користь здоров’я Особиста гігієна - це основа здорового способу життя, умова ефективного профілактики різних захворювань. Шкіра має потові та сальні залози, вона бере участь у теплообміні. Через шкіру виділяється 10 – 20г поту на годину під час фізичної праці, при високій температурі – до 300 – 500г. За допомогою шкіри організм виділяє оцтову кислоту, ацетон, органічні й неорганічні солі, ферменти. Постійне скупчення цих речовин призводить до розмноження бактерій та грибків. Тому необхідно: щоденно вмиватися, 1 раз на тиждень приймати гарячу ванну, якщо суха шкіра голови, то волосся миють 2 рази на тиждень.

Номер слайду 31

Шкідливі звички і здоров’я Неорганізованість Брехливість Переїдання Куріння Вживання алкоголю, наркотиків і токсичних речовин Азартні ігри Шкідливі звички поволі знищують захисні сили організму й навіть призвести до серйозних захворювань

Номер слайду 32

Шкідливі звички Куріння Алкоголізм Наркоманія

Номер слайду 33

Не будь собі ворогом 30% алкоголю затримується у нервових клітинах головного мозку. Внаслідок одного сп’яніння гине до 20мл клітин головного мозку. Чим молодший організм,тим більш руйнівна дія алкоголю. Закон трьох поколінь. Дослідження французького психіатра Морреля - до четвертого покоління алкоголіків потенціал їхнього родоводу вичерпується. Рід закінчується. Алкогольний плід. Лише 15% дітей, народжених від батьків – п’яниць, розвиваються нормально психічно і фізично . Четверо з п’яти виявляються неповноцінними. У 100% випадків у дітей, які народилися після 6 – 8 років пияцтва батьків, визначається розумова неповноцінність. Від алкоголю щороку помирає 40 тисяч людей. Після вживання алкоголю ймовірність автомобільної аварії збільшується в 32 рази.

Номер слайду 34

Алкоголь Надмірне вживання алкоголю в середньому скорочує тривалість життя на 12 років. Орган, який страждає від зловживання алкоголем чи не найбільше – це печінка. Зловживання алкоголем призводить до відкладення жиру навколо печінки, що може стати причиною гепатиту або цирозу.

Номер слайду 35

Палити – здоров’ю шкодити Одна з головних причин паління у юнаків – прагнення до самовираження, утвердження власної самостійності «дорослості». Тютюн викликає таку саму залежність, як і «важкі» наркотики – героїн та кокаїн. 85% курців хочуть кинути палити, але вдається це зробити лише 10 – 15 % з них. Паління уражує верхні дихальні шляхи та легені, провокує серцево – судинні захворювання. Нервова система, кров, органи травлення страждають при попаданні в організм продуктів горіння тютюну. Від тютюнопаління в Україні гине 20 тис. людей щороку. На планеті кожні 5 секунд помирає 1 людина від тютюнопаління.

Номер слайду 36

Під час згоряння цигарки до 50% нікотину разом із димом потрапляє у повітря, вдихається некурцями, 20% потрапляє в організм людини. У тютюновому димі міститься радіоактивна речовина полоній 210, тому тютюновий дим, радіоактивний. Під час згоряння тютюну утворюється тютюновий дьоготь, що містить 100 різних шкідливих смол. Людина, яка щоденно викурює 1 пачку цигарок, протягом року вводить в організм майже 300г дьогтю.

Номер слайду 37

Правда про наркоманію Офіційно МВС в Україні зареєстровано більше 1 млн. людей. Серед наркозалежних – 95% молодь у віці 15-30 років. 97% наркозалежних спробували наркотики у віці з 12 до 19 років. Кожен 5-ий наркозалежний – жінка. В середньому тривалість життя наркозалежних, які живуть за рахунок ін’єкцій – 5 – 6 років. Щодоби – помирає 329 наркозалежних. Тільки 2% наркозалежних виліковуються, 98% - помирають, не досягнувши 30-річного віку.

Номер слайду 38

Наркоманія Наркоманія – це порожні очі. Важке враження мозку і серця, тіла і душі. Це – інфекційні і венеричні хвороби. Це - зруйновані сім’ї, втрачені таланти, зламані долі. І все це – плата за штучне щастя. Зроби правильний вибір! Шкідливі звички - в нокаут!

Номер слайду 39

Як позбутися шкідливих звичок? Найкраще – не набувати їх. Поставити перед собою чітке рішення:позбутися сьогодні, натомість займаюся улюбленим заняттям спортом. Уникати компаній, в яких шкідливі звичеи мають місце. За кожен “відвойований” день – похвалити себе. Щоб відмовитися від шкідливих звичок треба мати силу волі, почуття високої гідності, бути впевненим у собі.

Номер слайду 40

Екологічні фактори, що негативно впливають на здоров’я людей забруднення води повітря грунту харчових продуктів електромагнітне випромінювання.

Номер слайду 41

Сміття руйнує твоє життя Утворення і накопичення побутових відходів є екологічно небезпечним, так як забруднює навколишнє середовище: грунт, поверхневі грунтові води, атмосферу. Час розкладання твердих побутових відходів Вид сміття Час розкладання в грунті Папір Шкірка від фруктів Газета Сигаретний фільтр Жувальна гумка Консервна банка Підгузник Пластик Пластикова картка (телефонна, банківська) Скло 3 міс. 6 міс. 1 рік 2 роки 5 років від 10-100 років 500 років Від 100-1000 років 1000 років 4000 років Найбільш поширені способи поводження з відходами є: Переробка, компостування, захоронення, спалювання

Номер слайду 42

Дозвілля молоді належить Інтернету Популярність Інтернету виросла з 2% до 30%. На першому місці серед розваг молоді – перегляд телепрограм. Найпопулярніший засіб проведення вільного часу – Інтернет. У мережі приймають і відправляють повідомлення електронною поштою, спілкуються в соціальних мережах, в чатах, на форумах, блогах, знайомляться на сайтах. Відбувається активне перенесення дозвілля молоді в Інтернет – мережу. Результат – зменшення фізичної активності.

Номер слайду 43

Лудоманія або комп’ютерна залежність Людям настільки подобається жити у віртуальному світі, що їм не цікаво у справжньому. Вони просто не знають, як себе поводити, як спілкуватися на словесному рівні, як вирішувати конфлікти, як любити чи гніватися. Книги, газети, журнали читає 10% молоді, слухає радіо – 19%.

Номер слайду 44

Інформаційний простір наповнений підступною рекламою, яка вводить в оману і провокує появу шкідливих звичок. Інтернетизація життя сприяє тому, що людина пізнає світ при умові, що знає іноземну мову. Негативне: зменшується фізична активність, погіршується здоров’я. Хочеш бути здоровим – будь розсудливим.

Номер слайду 45

Молодь обирає активний відпочинок. Туризм Жив собі на світі нікому не відомий Онисим Панкратів. Був він годинникових справ майстер, а потім забажав сісти на велосипед і здійснити подорож навколо світу. Тривала вона 2 роки. Велосипедист проїхав дорогами Європи, США, Японії, Китаю близько 50 тис.км. Дорогою довелося перемінити 52 покришки, 36 камер, 9 ланцюгів, 8 педалей, 4 сідла, 2 керма. Але скільки вражень!

Номер слайду 46

Туризм : оздоровчо-екскурсійний, спортивний, діловий Пішохідний Туризм (тренінг) Кінний туризм Велосипедний туризм Водний туризм Лижний туризм Туризм

Номер слайду 47

Позитивні емоції. Кольоротерапія Червоний колір стимулює нервові центри, ліва півкуля, заряджає енергією печінку та м’язи. Однак варто пам’ятати, що при тривалій дії він може викликати втому і прискорене серцебиття. І тому його слід застосовувати при лікуванні недокрів’я, бронхіальної астми, пневмонії, захворювань ендокринної системи, ревматизму, апатії, патології сітківки око та косоокості. Протипоказаний червоний колір при лихоманці, нервовому збудженні, гіпертонії, запальних процесах, невритах. Погано він впливає і на яскраво-рудих людей. Жовтий і лимонний кольори активізують рухові центри, генерують енергію для м’язів, стимулюють і очищують печінку, кішківник, шкіру, мають жовчогінну і послаблюючу дію. Це кольори радісного настрою. Використовуються при лікуванні цукрового діабету, порушенні травлення, дисфункції жовчного міхура, печінки, кишківника, в офтальмології – при косоокості,слабкозорості, захворюваннях сітківки і судин ока. Не можна використовувати жовті кольори при підвищеній температурі тіла, невралгії, перезбудженні, запаленнях і зорових галюцинаціях. Зелений колір усуває спазми і знижує кров’яний тиск, розширює капіляри, сприяє гарному настрою. Тому застосовується при серцево-судинних захворюваннях, невралгії, астмі, остеохондрозі, безсонні. Також для лікування глаукоми, короткозорості, хвороб сітківки і зорового нерва. Синій колір, навпаки, сприяє спазму судин і підвищує тиск. Має протимікробну дію. Використовують його при дезінфекції приміщень, для лікування хвороб вуха, горла і носа, шлунково-кишкового тракту. Щодо очей – це захворювання рогівки, початкова катаракта, короткозорість. При тривалому впливі синій колір може викликати втому і депресію. Фіолетовий колір стимулює щитовидну залозу, функцію селезінки, підвищує м’язовий тонус. В інших випадках цей колір діє так само, як синій. В офтальмології застосовується апарт, який впливає на очі певним поєднанням кольорових гам. Після такої колірної дії деякі очні захворювання повністю виліковуються, інші значно відступають. Одночасно, як правило, поліпшується загальний стан, проходять головні болі, підвищується апетит, нормалізується сон. Коричневий викликає відчуття фізичного дискомфорту, незручність, часто неприємні емоції. Чорний колір зміцнює м’язи й заспокоює нерви. Білий колір полегшує м’язові спазми. Очищує організм. Рожевий колір допомагає при серцевих спазмах, проблемах з кров’ю та астмі.

Номер слайду 48

Сміхотерапія Сміх підвищує рівень ендорорінд в організмі. В результаті в мозок підсилює більше гормону доломіну, що дає відчуття радості. Це спричинює зміни активності мозкових хвиль і позитивно впливає на пам’ять. Приблизно 1 хвилина сміху на добу прирівнюється до 15 хвилин на велотренажері або 25 хвилин катання на роликах. Доведено, що похмурі і сердиті люди страждають від інфарктів на 35% більше, ніж життєрадісні.

Номер слайду 49

Стосунки між підлітками обох статей Секс, як кажуть, дає крила, І як вітер для вітрила Він несе тебе далеко, Але в ньому небезпека!!! Небажана вагітність Аборт (часто ризикована) Понти (часто ) Ранній шлюб або образлива самотність жінки, яку покинули. Підвищена вірогідність венеричних захворювань.

Номер слайду 50

Україна займає 1 місце в Східній Європі за темпами росту ВІЛ-інфекцій. Офіційно зареєстровано 50 тис. ВІЛ-інфікованих. В Україні 450 тис. молодих людей з подвійним діагнозом ВІЛ–наркоманія. Існує приказка, яка вчить нас поставити стража біля нашого серця, бо серце – це мрії, де народжуються мрія: «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, б оз нього походить життя» (Книга приповістей Соломонових, 4:23). На жаль, у житті є багато спокус, піддавшись яким ми руйнуймо свої мрії ще до того, як вони встигнуть народитися. Легко втратити своє серце. Його охорона вимагає свідомих важкої праці.

Номер слайду 51

Прислів'я Доки здоров’я служить, то людина не тужить. Вартість здоров’я знає лиш той, хто його втрачає. Весела думка – половина здоров’я. Здоровий злидар щастя від хворого багача. Іржа залізо їсть, а чоловіка- хвороба. Де мало сили, то й світ не милий. В здоровому тілі здоровий дух. Бережи одяг, доки новий, а здоров’я – доки молодий. Гіркий тому вік, кому треба лік. Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив.

Номер слайду 52

Життя – це здоров’я, скористайся ним. Життя – це краса, милуйся нею Життя – це багатство, не розтрать його. Життя – це скарб, бережи його. Життя – це мрія, здійсни її. Життя – це пісня, доспівай її. Життя таке чудове, не згуби його, Це твоє життя, борись за нього!

Номер слайду 53

7 квітня – Всесвітній день здоров’я Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я. З'явившись в 1948 році, ця організація об'єднала у своїх рядах представництва 191 держави світу. ЄДНАЙМОСЯ!

Номер слайду 54

Висновки та пропозиції: Пропагувати і формувати позитивну мотивацію на здоровий спосіб життя. Визначитися із напрямом творчого прояву особистості, як альтернативу шкідливим звичкам. Впроваджувати нові форми «здорового дозвілля» молоді. Запроваджувати спеціальні молодіжні державні програми. Найпродуктивніший життєвий досвід засвоюється в підлітковому та юнацькому віці. Недооцінка цього періоду в подальшому не компенсується. Тому ми повинні здобувати знання, опановувати вміння жити в цьому непростому сьогоденні, усвідомлювати свою унікальність та прагнути до розвитку себе як особистості.

Номер слайду 55

ppt
Додано
24 жовтня 2018
Переглядів
1439
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку