Виховний захід "Роби добро"

Про матеріал
Мета: виховувати в учнів почуття добра, чуйності, милосердя, поваги до своїх батьків, старших людей; формування в учнів уміння висловлювати моральні судження, відрізняти добро від зла, виховувати високі моральні якості.
Перегляд файлу

                                  Виховний захід

                                      Роби добро

Мета: виховувати в учнів почуття добра, чуйності, милосердя, поваги до своїх батьків, старших людей; формування в учнів уміння висловлювати моральні судження, відрізняти добро від зла, виховувати високі моральні якості.                         

 

Не говори про доброту,

Коли ти нею сам не сяєш,

Коли у радощах витаєш,

Забувши про чужу біду.

 

Бо доброта — не тільки те,

Що обіймає тепле слово.

В цім почутті така основа,

Яка з глибин душі росте.

 

Коли її не маєш ти,

То раниш людяне в людині.

Немає вищої святині,

          Ніж чисте сяйво доброти.

13 листопада – Всесвітній день доброти. Саме цього дня 1998 року на Першій конференції Всесвітнього руху доброти в Токіо було засновано нове свято. Його ініціатором став волонтерський рух “За доброту”, що з’явився в Японії 1997 року.

Офіційно Всесвітній день доброти затвердили у Сінгапурі 18 листопада 2000 року на третій конференції Руху доброти.

Цілі і завдання організації – надихати людей на добрі вчинки і сприяти поліпшенню життя у світі за допомогою добрих вчинків. Всесвітній день доброти, на думку засновників свята, – це можливість нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги у повсякденному житті.

Глобальне прагнення учасників руху – створити світ, здатний співчувати і виявляти доброту. Символом свята є відкрите серце. А суть святкування в тому, щоб нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги в сучасному житті.

Сьогодні ми хочемо перевірити, чи добрі ви люди, чи багато хороших справ зробили ви. Тому запрошуємо всіх до конкурсної програми.

До вашої  уваги перший конкурс. Кожен отримає аркуш зі словом «доброта». Напишіть якнайбільше прикметників, які вказували б на найкращі риси характеру людини і починалися літерами д, о, б, р, о, т, а. Перемагає той, хто добере якнайбільше слів.

        Пісня «Что такое доброта?» у виконанні групи «Лёлик и Барбарики».

Другий конкурс «Погрупуй слова». Розподіліть слова у два конверти: у перший покладіть ті, які вказують на позитивні риси характеру, а в другий – на негативні. Перемагає той, хто правильно і швидко розподілить слова.

До вашої уваги «Єралаш» (серія «Доброта»).

Наступний конкурс «Віднови прислів’я». Є початки і кінцівки прислів’їв. Їх потрібно відновити. Хто виконає завдання швидше, той переможе.

Я сподіваюся, що всі дуже люблять співати. Тому наступний конкурс «Найкращий співак». Спочатку всі разом заспіваємо, так би мовити, потренуємося. А потім позмагаємося, хто краще.

        Чи вмієте ви із літер складати слова?  Я думаю,   що кожен із вас любив гру «Хто найбільше складе слів?» Із літер складіть якнайбільше слів-іменників. У кого більше складених слів, той перемагає.

 

       До вашої уваги сценка «Твори добро»

Ведуча. Прибіг щодуху син до­дому й до тата голосно гука:

Син. А я провідав у лікарні сво­го товариша, дружка.

То ж правда, тату, я чутливий і маю серце золоте?

Ведуча. Замисливсь тато на хви­лину і так йому сказав на те:

Тато. Коли тебе в тяжку хви­лину людина виручить з біди,

Про це добро, аж поки віку, ти, сину, пам'ятай завжди.

Коли ж людині ненароком ти зробиш сам добро колись,

Про це забудь, аж поки віку, мовчи й ніколи не хвались.

 

До вашої уваги «Єралаш» (серія «Вовка – добрая душа»).

А які добрі справи зробили ви? Пригадайте і розкажіть. Конкурс «ТОП - 30 добрих справ». Перевіримо, яка  команда виконала найбільше добрих справ.

 

Останній конкурс «Склади сенкан» до слова добро. Пригадаємо, як складається сенкан: перший рядок – слово, другий рядок – 2 прикметники до цього слова, третій рядок – 3 дієслова, четвертий рядок складається із 4 слів, п’ятий рядок – слово-синонім до першого слова.

Пісня Наталії Май «Я бажаю вам добра»

  Дякуємо всім  за добрі вчинки, за творче ставлення до конкурсних завдань.

Добрі слова – корені.

Добрі думки – квіти.

Добрі справи – плоди.

Добрі серця – сади.

Піклуйтеся про свій сад і не дозволяйте йому зарости бур’янами, наповнюйте його добрими словами, гарними вчинками і сонячним світлом!

 

 Сьогодні ви протоптали стежку доброти. Бажаємо вам,  щоб ця стежка перетворилася на широкий шлях, яким ви будете йти впевнено, даруючи усім радість і любов.

           Дякуємо за увагу!

docx
Додано
26 грудня 2020
Переглядів
2336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку