Виховний захід "Розмова в дружньому колі на тему: Толерантність - це сучасно."

Про матеріал
Виховний захід. Мета: допомогти учням сформулювати поняття «толерантність»; Розуміти толерантність як один із найнеобхідніших принципів людського буття; Пояснити,чому терпимість є необхідною умовою збереження миру в колективі, в суспільстві, у світі; Вчити прогнозувати, розробляти та втілювати в життя шляхи розв’язання конфліктів, висловлювати власну позицію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розмова в дружньому колі на тему:“Толерантність – це сучасно”

Номер слайду 2

Мета: Допомогти учням сформулювати поняття «толерантність»;Розуміти толерантність як один із найнеобхідніших принципів людського буття;Пояснити,чому терпимість є необхідною умовою збереження миру в колективі, в суспільстві, у світі;Вчити прогнозувати, розробляти та втілювати в життя шляхи розв’язання конфліктів, висловлювати власну позицію.

Номер слайду 3

16 листопадау всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності

Номер слайду 4

Толерантність - це здатність без агресії сприймати думки, поведінку, форми самовираження та спосіб життя іншої людини, які відрізняються від власних.

Номер слайду 5

У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння».

Номер слайду 6

У англійців толерантність розуміють як готовність і здатність без протесту вислухати особу. У французів – як певну свободу іншого, його думки, прагнення, політичних і релігійних поглядів.

Номер слайду 7

В арабському світі толерантність – прощення, терпимість, співчуття іншому. А у персидському – ще й готовність до примирення.

Номер слайду 8

У іспанців толерантність означає здатність визнавати відмінність ідеї інших людей. У китайців бути толерантним – проявляти великодушність по відношенню до інших.

Номер слайду 9

В українців толерантність – це здатність терпіти щось або когось, бути стриманим, стійким.

Номер слайду 10

ТОЛЕРАНТНІСТЬТ - товариськість. О - оптимізм, оригінальність. Л - любов. Е - енергійність. Р - рівність. А - активність. Н - найдійність. Т - тактовність. Н - необхідність, незалежністьІ - ініціативність, інтелегентність. С - співчуття. Т - терпіння. Ь - м’якість, душевність

Номер слайду 11

Дуже важливо в будь-якому колективі дотримуватись правил толерантного спілкування: Бути завжди уважним. Бути терпимим в спорі і аргументувати свою думку. Бути гуманним і милосердним. Не ображати співрозмовника.

Номер слайду 12

інтолерантність – це серйозна загроза життю, здоров’ю та добробуту людей.12 Будь-які прояви інтолерантності мають у своїй основі почуття переваги одного (одних) індивіда над іншим (іншими). У широкому сенсі Інтолерантність передбачає негативні, агресивні прояви, спрямовані проти когось, чий спосіб життя, погляди, особистісні або культурні особливості викликають несхвалення або неприязнь. Інтолерантна особистість або група особистостей вважає себе краще, вище, розумніше тих, проти кого спрямовані стріли їх нетерпимості.інтолерантність

Номер слайду 13

Назвіть риси толерантної особистості13

Номер слайду 14

Зворушлива історія про дружбу, об’єднану спільним болем.

Номер слайду 15

“Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості”. Г. Гвіччардіні – італійський філософ-гуманіст

Номер слайду 16

Клас-це маленька родина. Хочеться, щоб в цій родині завжди панували доброта, повага, допомога, взаєморозуміння і не було б ні лайок , ні сварок.

Номер слайду 17

Якщо кожен один до одного буде терпимим,то разом ми зробимо толерантним наш світ. Наша земля - це місце, де ми можемо любити один одного, дотримуватися традицій і вірити, що ТОЛЕРАНТНІСТЬ ВРЯТУЄ СВІТ

pptx
Додано
1 березня
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку