Презентація "День українського добровольця"

Про матеріал
Виховний захід "День українського добровольця" День українського добровольця — свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня.
Перегляд файлу

День українського добровольця




День українського добровольця установлений 17 січня 2017

року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.


Феномен добровольства здавна притаманний українцям

 


Запорозька


Легіон Українських Січових С


 

 

 

 

 

 

 

 

століття


Однією з форм активної участі українського народу захисті Вітчизни з перших днів війни стали народні ополчення


рр.





 


2014 рік

Тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини пішли зі зброєю в руках першими протистояти російській армії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добровольчі батальйони стали точкою опори, від якої Україна змогла відштовхнутися, провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам


13 березня 2014 року секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій доповів у Верховній Раді Закон України "Про Національну гвардію України".

Того дня, цей історичний Закон підтримали 262 народних депутати.



14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що з представників Самооборони Майдану був сформований перший добровольчий батальйон Нацгвардії, а 14 березня 2014 року більш ніж п'ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області для проходження військової підготовки для подальшої участі у військових діях. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.


Вчителі, лікарі, студенти, підприємці, айтішники – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали ідеологічною основою нової української армії.

У березні 2014-го добровольчі батальйони організовувалися у багатьох містах України.





Станом на вересень 2014 року було відомо про існування лише 44 батальйонів територіальної оборони ЗСУ, 32 добровольчих батальйонів патрульної служби міліції, 3 батальйонів особливого призначення Нацгвардії, а також кількох від Добровольчого українського корпусу. З них в активних бойових діях в Донбасі брали участь не всі: цивільний корпус повідомляв про 37 воюючих підрозділів.


"Добровольці".

Арт-проект Андрія Котлярчука.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Позивний Отець Володимир

Про Христа також казали, що Він не воскресне. Деякі і досі впевнені, що Він ніколи не існував. Теж саме сьогодні відбувається і з Україною.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

У У боях за Донбас загинув Герой України, який очолював власний підрозділ "Вовки да Вінчі", Дмитро Коцюбайло

 

Коцюбайло був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України.


Народився "Да Вінчі" на Івано-Франківщині, в селі Задністрянське, а на війну відправився у 18 років - відразу після Майдану і Революції Гідності. Встиг повоювати за Покровськ, Піски, Савур-Могилу, отримав важке поранення від танкового обстрілу. У 21 рік Дмитро став наймолодшим командиром роти, очоливши 1-у штурмову роту ДУК "Правий сектор".

2021 року Зеленський нагородив Коцюбайло званням Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Легендарний Герой України Дмитро Коцюбайло із позивним «Да Вінчі» загинув під Бахмутом 7 березня 2023року під час ворожого обстрілу.


Фотографи розповіли, що стали свідками обстрілу, у результаті якого загинув Дмитро Коцюбайло.


«Це сталось у нас на очах. Обстріл. Ти сказав нам залишитись в укритті. Вибухи, багато вибухів. За хвилину крики: Медика! медика! Да Вінчі! Ми до останнього вірили. Ми до останнього молились. Ти був самим сміливим, самим відчайдушним із всіх, кого ми знали. Ти здавався безсмертним. До кінця днів ми пишатимемось, що знали тебе. Герої не вмирають", - написали Ліберови.


 

Російські загарбники стратили полоненого українського військового. Вони жорстоко розстріляли його за слова "Слава Україні".

Воєнні злочини культивуються у росії. І відбілюються їхньою пропагандою та міфами про

«нацистів». Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їхньої національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата.

Ніхто не зможе сховатись від неї, — написав керівник ОП Андрій Єрмак

у телеграм.


У неділю, 12 березня, СБУ оприлюднила ім'я розстріляного за слова "Слава Україні!" воїна. Ним виявився снайпер 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТрО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорьович. Установлено, що його розстріляли ще 30 грудня 2022 року

Тіло загиблого повернули додому в лютому 2023 року. Олександр Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецькій області. 6 березня президент України Володимир Зеленський відреагував на розстріл росіянами українського полоненого за слова "Слава Україні!" "Герою слава! Героям слава! Слава Україні" - такий напис Володимир Зеленський поширив у своєму телеграм-каналі.


День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців. Рішенням Верховної Ради закарбовано навіки героїзм українських лицарів.




 


 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Московчук Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
1 березня
Переглядів
3368
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку