Виховний захід " Зимові розваги на свіжому повітрі"

Про матеріал

Я проводила цей захід у 1 класі для того, щоб у невимушеній товариській атмосфері діти та батьки отримали урок дружби, взаємодопомоги, підтримки та здорового способу життя.

Перегляд файлу

Свято проводиться на спортивному майданчику або у шкільному дворі.

Діти з батьками діляться на команди і під керівництвом вчителя беруть участь у різних естафетах та іграх.

 

« Найбільша грудка»

 Гравці розподіляються на пари. Визначається час, протягом якого вони повинні утворити зі снігу найбільшу грудку.

 

« Чиї санчата швидші»

 У перегонах на санчатах беруть участь якнайбільше учасників: один сідає на санчата, другий береться за мотузку. За сигналом судді пари вирушають до фінішу. Перемагає найспритніша пара.

 

« Снігова баба»

 Діти ліплять снігову бабу. У ній палицею пробивають отвір і крізь нього пропускають мотузок. Команди з однаковою кількістю гравців за знаком ведучого починають перетягувати мотузок, кожний у свій бік. Перемагає та команда, на чий бік впаде більша частина снігової баби.

 

« Снігові перегони»

 На лінії старту стають гравці. Перед ними чималі снігові кулі. За сигналом судді учасники змагань починають котити їх до фінішу. Перемагає перший.

 

«Влучи сніжкою»

 Дві команди стають ланцюжком одна навпроти одної на відстані 10 кроків. За сигналом судді гравці обох команд кидають сніжками один в одного. Кожен із них має право використати 5 сніжок. Учасникам змагань дозволяється присідати і відхилятися. У кого з гравців влучила сніжка – вибуває з гри, навіть тоді, коли у нього залишилися «набої». Перемагає та команда, у якої залишилося найбільше неушкоджених гравців.

 

« Снайпери»

 На фанері малюють звіра з роззявленою пащею. На відстані 5-10 кроків у колони стають гравці двох команд. Кожний із них по черзі намагається  влучити у пащу звіра. Попередньо визначається кількість сніжок. Які кидають гравці.

 

«Перекоти м’яча»

 Дві команди шикуються одна навпроти одної на відстані 10 кроків. Посередині між ними встановлюють м’яча. За сигналом ведучого команди кидають по м’ячу сніжками. На чий бік відкотиться більше, та команда вважається переможницею.

 

 

«Бери»

 Учасники гри стають на одну лінію. Перед кожним із них ставлять однакові предмети: м’ячики, кубики, палички. Перед гравцями стоїть ведучий, який розповідає якусь історію чи казку, а потім перериває її і говорить: «Бери: раз, дав, три!». При цьому він може розтягувати рахунок на тривалий час, що має ще більше концентрувати увагу гравців. На рахунок «три» учасники повинні якнайшвидше схопити предмети і повернутися на лінію. Хто з гравців виконає завдання останнім, вибуває з гри. Перемагає учасник, який лишається один на один зі своїм суперником  і виграє двобій.

 

2 частина свята відбувається в класі : чаювання з млинцями , які приготували батьки.

 

Вчитель розповідає про звичаї проводів зими, про масляну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                             ТЗОШ № 20

 

 

 

 

 

Сценарій  виховного  заходу

 

« Зимові  розваги  на  свіжому  повітрі»

 

 

 

 

 

Підготувала і провела у 1-А класі

 Стрільчук З. Б.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2012 р.

doc
Додано
6 травня 2018
Переглядів
1430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку