Використання тригерів у презентаціях

Про матеріал
Матеріал допоможе краще опанувати програму Power Point. Використати більше корисних, цікавих можливостей, а саме інстументу тригери у презентаціях
Перегляд файлу

Тригери в презентаціях PowerPoint

Мета: розглянути стандартну можливість PowerPoint - вставку тригерів та навчитись їх використовувати. Тригер - ефект, що спрацьовує після натискання на об'єкт (головна перевага тригерів - при натисканні на  об'єкт слайду не відбувається автоматичний перехід на інший слайд!).

Наприклад, з допомогою тригерів можна створити інтерактивний тест на базі презентації. В якості  варіантів відповіді можуть виступати слова, цифри або зображення. Якщо учень натискає на  неправильний варіант відповіді, то відповідь зникає, в іншому випадку спрацьовує будь-який ефект  анімації, змінює розмір, колір або місце розташування об'єкта.

Крім того, за допомогою тригерів в PowerPoint можуть бути створені вікторини, ігри, інтерактивні  плакати і багато іншого.

Подивіться інструкцію і дізнайтеся, як вставити тригери в презентацію PowerPoint. 1. Відкриємо для зручності область Выделение и видимость: Главная Выделить - Область  выделения.

Вставляємо потрібні фігури на слайд.

2. Відкриваємо область анімації Анимация – Настройка анимации. Добавляємо ефект Входу до «синього  смайлика»;

3. Відкриваємо командою Время… діалогове вікно, в якому натискаємо  Переключатели та Начать выполнение эффекта при щелчке. 

4. Вибираємо фігуру при натисненні якої, відбудеться Вихід «синього смайлика» – Ok.

5. Аналогічно опрацьовуємо інші смали ки та зберігаємо презентацію в свою папку. 7. Демонструємо презентацію (F5) та перевіряємо роботу тригерів натискаючи почергово прямокутники з  текстами.

Домашнє завдання Створити презентацію з тригерами на довільну тему для використання в  навчальному процесі.

docx
Додано
11 березня 2021
Переглядів
1919
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку