Винаходи людства, які здивували світ

Про матеріал
матеріал підготовлений для проведення уроку-конференції до тижня інформаткики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Винаходи людства, які здивували світ: топ технологічних проривів»Підготувала вчитель інформатики Товстенко О. О.

Номер слайду 2

Перший серійний прозорий телевізор. На честь десятої річниці з дня заснування китайський виробник електроніки Xiaomi представив новинки, серед яких – прозорий телевізор Mi TV Lux OLED Transparent Edition. У вимкненому стані його дисплей виглядає як звичайний шматок скла. Проте, як стверджує компанія, коли телевізор увімкнений, зображення "ширяє в повітрі".

Номер слайду 3

Компанія позиціонує продукт як перший у світі телевізор з прозорим екраном, що надійшов у масове виробництво. Пристрій з'явився в продажу в Китаї 16 серпня за ціною 7 200 дол. Новинка оснащена великим 55-дюймовим прозорим OLED-екраном товщиною 5,7 мм. Екран забезпечує глибину кольору 10 біт, охоплення в межах 93% колірної гами DCI-P3 з підтримкою відображення 1,07 млрд відтінків кольору і часом відгуку 1 мс. Телевізор має функцію Always On Display, завдяки якій інформація відображається на екрані при вимкненому пристрої.

Номер слайду 4

Революція комп’ютерів. Перше покоління було вакуумні електронні лампи, які сьогодні ще можна побачити в старих телевізорах і радіоприймачах. Друге покоління базою комп’ютерів були транзистори які замінили електронні лампи. Трантизатори значно менше ламп і тому споживалименьше енергіїТрете покоління стала база- інтегрованих пристроїв. Четверте покоління- це покоління комп’ютерної техніки, на базі великих інтегральних схем. Очікується, що п’яте покоління стане базою для створення пристроїв, здатних до імітації мислення.

Номер слайду 5

Соціальні мережіУ 2004-му Марк Цукерберг запускає соцмережу Facebook. Інтернет стає не просто технологічним явищем, а соціальним. Відтепер в лічені секунди можна всьому світу розповісти про свою подорож, дати відгук і знайти друга дитинства. Бізнес також почав по-іншому говорити зі своєю аудиторією. А з появою нових функцій сторінки брендів і медіа в соцмережах стають схожими на окремі сайти. Соціальна мережа – це веб-сайт, який дозволяє тим, хто зареєстрований, спілкуватися з вибраною групою друзів, і це один з кращих способів підтримувати зв’язок. 

Номер слайду 6

Супутниковий інтернет Starlink Starlink — проєкт американської компанії Space. X щодо розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв'язку та запусків великої їх кількості (сузір'я) у космос. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети. Першою компанія почала обслуговувати Канаду та США (2020). Проєкт почався у 2015 році, а перші два супутники було запущено у тестовий політ 22 лютого 2018 року ракетою Falcon 9. Запуск наступної партії сателітів вже із 60-ти одиниць відбувся у травні 2019 року. У січні 2020 року Space. X стала власницею найбільшої кількості супутників на орбіті (180 штук). Space. X допускає можливість продажу супутників, виготовлених на їх платформі, після чого ті зможуть використовуватися у наукових, або військових цілях , а зароблені кошти Ілон Маск планує витратити на розробку ракети Starship для польотів на Марс. У майбутньому компанія має намір розмістити подібне сузір'я і на навколомарсовій орбіті.13 листопада 2021 року ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на орбіту партію з 53 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Номер слайду 7

Революційний шолом віртуальної реальності Oculus Quest 2* У жовтні 2020 року в продаж надійшов шолом віртуальної реальності Oculus Quest 2, розробкою якого займався Facebook. Компанія називає новинку своїм найбільш передовим VR-пристроєм класу "все в одному".* Можна сказати, що в жовтні на ринок уперше вийшов якісний безальтернативний пристрій для занурення у віртуальну реальність за доступною ціною – 300-400 дол. Досі VR-шоломи з такими характеристиками коштували 1-1,5 тис дол.

Номер слайду 8

Наприкінці жовтня Oculus Quest 2 уп'ятеро перевершила попередню модель за популярністю серед покупців. Голова Facebook Марк Цукерберг відзначив, що на Oculus Quest 2 було оформлено в п'ять з гаком разів більше попередніх замовлень, ніж на модель 2019 року. Він заявив, що вихід пристрою став для компанії серйозним просуванням вперед у створенні наступної обчислювальної платформи.

Номер слайду 9

Ігрова консоль Sony Play. Station 5 У листопаді 2020 року в продаж надійшла ігрова приставка нового покоління Sony Play. Station 5. Вона прийшла на заміну Sony Play. Station 4, продаж якої почався в далекому 2013 році. Головная відмінність Sony Play. Station 5 від приставки попереднього покоління – значно більша потужність. Вихід консолі був надзвичайно очікуваний у світі. За перший тиждень їх продано 1,5 млн штук. За кілька днів Sony продала четверту частину планованого до кінця 2020 року обсягу поставок. Через високий попит у світі виник дефіцит пристроїв.

Номер слайду 10

Розумний годинник. У 2000-му IBM представляє прототип розумного годинника, який працює на ОС Linux. Це задає темп для створення повністю нової галузі – фітнес-трекерів, розумних годинників та інших гаджетів, які носяться на тілі і з’єднуються зі смартфоном, ноутбуком або планшетом. Сьогодні таким годинником можна розраховуватися в магазинах, вимірювати пульс і контролювати фізичні навантаження. Тому фітнес-трекери стали популярними серед спортсменів і людей, які ведуть активний спосіб життя.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
13 березня 2023
Переглядів
468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку