Проектувальник розумних будинків та роботів

Про матеріал
Матеріал підходить для використання на уроках інформатики, а також при проведенні тижня інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проектувальник розумних будинків та роботів. Виконала вчитель інформатики Товстенко О. О.

Номер слайду 2

Проектувальник розумних будинків

Номер слайду 3

Розумний будинок. Розумний будинок - це автоматизація частини побутових турбот для полегшення життя домовласника. Як правило, ця смарт-система об'єднує в собі всі інженерні комунікації будинку, що дозволяє комфортно, економно та безпечно ними керувати, в тому числі і віддалено. Сигналізація з автоматичним викликом охорони, сенсорні змішувачі, контроль відключення електроприладів, система голосового управління, автоматичне включення та виключення світла, імітація присутності господарів - все це тільки мала частина того, на що здатний «розумний дім». Крім завдань, система управління Розумний будинок за допомогою датчиків відстежує:високу концентрацію вуглекислого газу та активізує вентиляцію;роботу зволожувача повітря та кондиціонера;відсутність руху та вимикає світло з метою економії;температуру в будинку і вмикає або вимикає підігрів підлоги, стін, радіаторів;витік газу та виникнення диму.

Номер слайду 4

Проектувальник інфраструктури розумного будинку. Професія «Проектувальник інфраструктури розумного будинку» відносно нова для нашої країни та має великий потенціал і перспективи. Ця професія може підійти людям з інженерно-технічною освітою, аналітичним складом розуму і навичками програмування. Коректна робота всієї системи розумних будинків передбачає великий обсяг роботи. У ній беруть участь вузькопрофільні фахівці, які працюють під керівництвом проектувальника. Він керує процесом і контролює роботу на всіх її етапах, а також бере безпосередню участь. Проект, як правило, розробляється індивідуально під кожного клієнта. Після узгодження всіх нюансів, складається технічне завдання і пишеться проект. Замовлення необхідного обладнання та наступні монтажні та пусконалагоджувальні роботи - один з найбільш складних і тривалих етапів всієї роботи. Після програмування і налаштування всіх систем проводиться пробне тестування.

Номер слайду 5

Проектувальник роботів

Номер слайду 6

Попит на роботів із кожним роком збільшується, а отже, знадобляться професіонали, які вмітимуть їх створювати. Зокрема потрібними будуть робототехніки, які працюватимуть у побутовому напрямку. 

Номер слайду 7

Побутовий робот – робот, спеціалізований на допомозі людині в звичайному житті. Побутові роботи мають великий потенціал, в найближчому майбутньому вони будуть дуже широко використовуватись. 

Номер слайду 8

Існують різні види побутових роботів: роботи-іграшки, роботи-помічники (роботи-пилососи) соціальні роботи та інші.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
13 березня 2023
Переглядів
214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку