Випускний в 11 класі

Про матеріал
Випускний вечір "Небесний зорепад», якщо ви плануєте свято для 11 класників, то це саме для вас
Перегляд файлу

Випускний вечір в Андріївській ЗОШ І-ІІІ ступенів
«Небесний зорепад»

 (Звучить тиха музика)

Ведуча
Летять роки, немов пташина зграя,
Пливуть роки потоком бурних рік,
І мчать вони холодними вітрами,
Біжать мільйонами стежинок і доріг.

Ведучий
Як хочеться сказати: Зупинись!
Постій хвилинку не спіши в дорогу!
А ти біжиш, пливеш і мчиш кудись,
Все далі від батьківського порогу.
Ведуча
- Дорогі гості! Сьогодні для всіх щасливий і урочистий день. Ми всі довго чекали на нього, але на серці в нас не стільки радості, як якогось тихого зворушливого смутку.
Ведучий 
Чому ж так стискається і щемить наше серце ? Може тому, що відлунали шкільні дзвінки і наші учні залишають рідну школу — свій другий дім. А може тому, що закінчується шкільна юність і день сьогоднішній проводить межу між дитинством і дорослим життям.
Ведуча 
Позаду залишилися протоптана стежина до шкільного порогу і до болю знайома мелодія шкільного дзвінка, попереду – незвідана даль.
Ведучий 
З хвилюванням і цікавістю вдивляються в цю далечінь випускники 2017-го року, гордістю і тривогою сповнені погляди їхніх батьків.
Ведуча 
Мої батьки, святі мої батьки.
Чому так мало, часом, пам’ятаєм.
Що невмолимо котяться роки.
Коли в краї далекі відлітаєм.
Ведучий 
Запрошуємо на святковий вечір найдорожчих для випускників людей – їхніх батьків. Зустрічайте батьків: Алдабаєва Богдана – Лілію Володимирівну та Юрія  Олексійовича

Радченко Яни – Катерину Володимирівну та Андрія Анатолійовича

Строгаля Дмитра – Наталію Іванівну та Миколу Вас

Тимар Діани – найціннішу і найдорожчу бабусю,яка її виростила Єлизавету Михайлівну

Яцика Ігоря – Світлану Вікторівну і Олексія  Олек

Яворської Руслани – Оксану Вікторівну та Олександра Миколайовича
(Звучить мелодія батьки всі стоять на сцені)
Ведуча 
Непрохана сльозина у зіницях,
В душі зі смутком радість обнялись
Батьки  сьогодні, як годиться
Зі школою попрощатися зійшлись
Ведучий 
Дорослими вже стали ваші діти
Їх повноліття і тріумфу час настав
Тож прийміть в подарунок квіти
Занесіть їх у цей святковий  зал!
Ведуча. Дякуємо вам за ваших дітей, яких ви разом зі школою навчали 11 років, але це ще не кінець далі їм навчатись вищих навчальних закладах. Тож сили і наснаги вам.  Вам в подарунок особливий букет, який ніколи не зів’яне , а залишиться в вашій памяті.

(4 дівчаток, які виносять корзину з квітами ставлять перед батьками, під оплески батьки сідають, а дівчата виконують танок квітів)

Звучить «Вальс квітів».

Ведуча .  Сьогодні – бал.

Ведучий   Сьогодні – бал.

Ведуча    Принцеси там – біля дзеркал.

Ведучий.           А хто отам стоїть, поглянь?

Ведуча.   Це юнаків зірковий вал!

Ведучий   Бал сьогодні випускний,  Радісний він і  сумний…

Ведуча.    Сьогодні вечір випускний!

    Найкращий вечір – ЗІРКОВИЙ!

Звучать фанфари

Ведучий.  Запрошуємо всіх  на  зірковий бал випускників 2017 року!

Ведуча.   Так приємно побувати на балу!

   Так приємно танцювати на балу!

(виходять 6 маленьких зірочок, які тримають у руках зірки)

Зірка 1. Червневий літній вечір. Подивіться на небо: ще трішечки і ви побачите на ньому мільони яскравих зірок.
Зірка2. Знаєте, а люди кажуть, що, коли народжується дитинка, на небі загоряється її власна зірочка.
Зірка 3. Так – так, а я чула, що, коли з небес зірочка падає, то чиясь душа прощається зі світом білим.
Зірка 4. Як цікаво!!! То виходить, скільки на небі зірочок, стільки у світі діточок?
Зорелік: А хочете дізнатися , чому загоряються зірки? Для того, щоб рано чи пізно кожен із нас знову міг відшукати свою. Ось моя планета, якраз над нами… Але як до неї далеко… У кожної людини свої зорі. Для одних - вони дороговказ, для інших - наукова загадка, а для когось - просто маленькі вогники. Та для вас я засвітив сьогодні ваші зірки. Таких немає ні в кого. Вони сяють, шлють у далеч світло, надіючись на відповідь… Шість яскравих зірок запалали на небосхилі. Тож нехай їхнє світло буде чистим і немеркнучим.
Я залишаю вам дарунок зі своєї маленької планети. Це символ вашої праці і надії, вашого натхнення і сподівань.
(віддає зірку на якій прикріплені атестати директору школи (з атестатами) )

Виходять на сцену маленькі зіроки і виконують танець під пісню у виконанні Тіни Кароль «Намалюю тобі зорі» (6  дітей  танцюють із зірками і кладуть їх на підлогу) На фоні музики ведучий читає слова

Ведучий: Зоряне небо! Споконвіку воно супроводжує земне життя. Ясним сонячним днем і погожої зоряної ночі, ранніми осінніми вечорами та весняними ранками небесні світила були разом з людиною, з її радощами і печалями, буднями і святами.
Ведуча: Зоряне небо - наче казка без слів. Зачудовано дивишся довго-довго, намагаєшся зрозуміти, чому воно так далеко і що означають оті небесні світлячки...
Ведучий: Палають в небі зірочки ліхтарями людської долі, а людина несе у собі світло тієї зірки, під котрою вона народилася.
Ведуча: У яскравій та неповторній галактиці нашої школи найяскравішими зірками сяють для нас випускники. Сьогодні у нас - не одна зірка, а цілий зорепад, бо їх 6 – гарячих, енергійних, молодих, веселих.
Ведучий: Поглянь на небо, скільки там зірок,
І кожна - дивосвіт - притулок мрії,
Ви ж - віддзеркалення, творіння їх думок,
Плекають вас і Віра і Надія,
Ведуча: Любов же спонукає - ну, лети,
Своїм життям Чумацький шлях прикрась,
На сонці залиши свої сліди,
Адже настав вже зоряний твій час.
Ведуча: Право представити випускників надається класному керівнику 11 класу Сорокіній І.П.

Класний керівник: Шановні гості,  батьки, вчителі та всі присутні у цій залі! Зі святом вас, святом, якого немає в жодному календарі. Воно буває лише раз у житті кожної людини, кожного із нас. Сьогодні особливий день для наших випускників. Вони збираються в політ і прагнуть вийти в капітани. А в небі залишають слід їх зоряні ракетоплани.
Донині ви чули про них багато:
Вони одні з кращих в своїй альма-матер.
В навчанні, і в спорті, і в пісні.
І не страшні їм грози зловісні.
Такими ж не бачили ми їх ще зроду!
Вітаймо цю силу! Вітаймо цю вроду!
(Представлення випускників. Випускники виходять на сцену разом з маленькими зірочками, які ставлять їх на зірочки , які вони залишили після танцю)
Зустрічайте сильного духом і тілом - надійного друга і грізного супротивника, який ніколи не відступає перед труднощами, завжди дотримує свого слова, не любить бути залежним і покладатися на когось у своїх справах.
Веселий і безтурботний, впевнений у собі стійко витримував натиск вчителів на уроках, але мовчки стояв на своєму до кінця.  На зірковій доріжці -Богдан Алдабаєв  (маленька зірочка виводить і ставить на зірку)

 Запрошую на сцену вродливу, ніжну, з вишуканим смаком і чарівною усмішкою, завжди в потоці життя, яке сприймає за цікаву гру. Полюбляє жарти, вміє підняти настрій. Любить все неординарне, мріє про життя безхмарне.  Зустрічаємо шаленими оплесками Діану Тимар


Ніжна і тендітна зірка, сяюча промінням доброти. Своїх вершин вона досягала великою працею. Творча і талановита. Надійний товариш і вірна подруга. Промінням доброти огортала навколо себе всіх. ЇЇ милосердям і толерантністю захоплювались друзі. ЇЇ бажання віддати частинку свого серця для блага інших зачаровувало.  Зустрічайте Яворську Руслану

Дозвольте представити вам майбутнього науковця, щирого та привітного, доброзичливого і по-дитячому безпосереднього. Запрошую на сцену наполегливого і трудолюбивого– хлопця із спокійним і врівноваженим характером і інтелектуальними здібностями до навчання. Він досягне в вибраній професії найвищих вершин, дякуючи силі волі, наполегливості, цілеспрямованості і розуму.Учасник олімпіад, переможець в спортивних змаганнях   Зустрічайте - Дмитра Строгаля


Зустрічайте гордість нашої школи відверту та щиру, активну учасницю і неодноразову переможницю районних олімпіад.  На зірковій сцені наполеглива і старанна у навчанні - пунктуальна, бережлива, доброзичлива і просто красуня нашого класу, що розбила не одне хлопчаче серце. Активна учасниця художньої самодіяльності не тільки школи, але й району, має чудовий голос, гарно танцює, активна в громадському житті класу- це наша зірка Яна Радченко


Запрошую на сцену надзвичайно емоційного, енергійного, любителя пригод і сучасної музики, новатора і лідера по натурі, романтичного героя дівочих мрій.
Жвавий та завзятий, доброзичливий і щирий, завжди привітний. Гарний, модний, чесний, добрий Ігор наш благородний, щира посмішка оця завойовує серця. На зірковій дорожці  Ігор Яцик.

Літній вечір, зірки розсипані,
Кожна кличе вас, мерехтить,
Ви летіти в життя покликані,
Вам під зорями цими жить.

Я вітаю вас на цій сцені, і нехай ці зорі завжди сяють для вас (запалюють стоячі феєрверки)

Ведуча: Ось настає справжня зіркова мить нашого вечора. Золотом і сріблом виблискують зірки. Переможним сяйвом освітлений шлях випускників.

Ведучий 
Слава нашій Україні!
Невмируща слава.
Стійте, в цю хвилину 
Лине Гімн держави.

Ведуча: Урочистий вечір з нагоди випуску 2017-го року оголошується відкритим.
(Звучить гімн України)

Ведучий: Слово для зачитання наказу "Про закінчення школи випускниками 2017 року” надається заступнику директора з навчально-виховної роботи Білодід Наталі Леонідівні
Ведуча: Настає врочиста мить!
Має бути тихо, як ніколи.
Щоб атестати вам вручить,
Слово має директор школи

Ведучий До привітального слова запрошуємо Наталю Сергіївну Осипенко.
(Виступ директора, вручення атестатів, які знаходяться на зірці)

Випускник. Скільки різноманітних наказів директора школи чули ми за 11 років навчання у школі. Отож, користуючись нагодою, оголошуємо свій наказ!
Директору школи і завучу школи:
1. Зважаючи на бажання учнів, збільшити кількість уроків фізкультури, трудоваго навчання, інформатики і відповідно зменшити кількість уроків математики, фізики, хімії
2. Ввести уроки перукарства, косметології та дизайну одягу, щоб уникнути підпільного створення зачісок,оригінального макіяжу та створення нової шкільної форми.
3. З метою плідного проведення дозвілля учнів організувати факультатив азартних ігор.
4.Пам’ятайте: йдучи у відпустку обов’язково відвідайте психолога, кардіолога, невропатолага.

5.Звичайно, усе це жарти. А, якщо серйозно, ми дуже вдячні вам, дорогі наші, за все те добро, що ви зробили для нас.

6. (Бере 2 букети і йде дарує директору і завучу)

Ведучий: День сьогодні дійсно чудовий. До нас на свято завітало багато гостей. Привітати випускників прийшли батьки, вчителі, учні, друзі, знайомі.
Ведуча: Також завітали і почесні гості – представники державних установ, шефи. Ми радо представляємо їх. До привітального слова запрошуємо___________
Ведучий: Дорогі випускники! До вас звертається сільський голова Людмила Іванівна П’ятак
Ведуча: Випускників вітає директор ПП «Андріївка» Пивовар Микола Іванович.
Ведучий: Свої поздоровлення вам шлють ваші рідні та друзі (вітають всі друзі під музику)

Ведуча: Дивись, які стали: молоді і завзяті,
Мрії над ними витають крилаті.
Зорі підморгують їм з високості:
Вони ще господарі? Чи, може вже гості?
Ведучий: Слово надається повноправним господарям нашого свята – нашим дорогим випускникам.

Випускниця 1. Шкільне дитинство дзвоником злетіло,
Доросле починається життя.
Нам щойно атестати вручили -
Путівку в невідоме майбуття.
Випускниця 2. Завтра стрінем на світанні
Сонця ясен схід.
Ляже в буйнім квітуванні
Перед нами світ.
Випускниця 3. Закружляє нас з тобою
На прощання вальс.
Рідна школа із любов'ю
Проводжає нас.
Випускниця 4. Як непомітно роки промайнули,
Сьогодні вийдеш за шкільний поріг.
Позаду залишилося дитинство,
Попереду - життєвий шлях проліг.
Випускниця 5. Дитинство наше – зіронько красива!
Прийшла прощатися з тобою нам пора,
І хай бринить в очах сльоза зрадлива,
Підем шукати нового добра.
Випускниця 6 Юність чудова, найкращі роки,
Квітне, як сад навесні.
Робимо ми самостійні кроки,
Віримо в дні ясні.

 

Випускник 1. Шановні гості, дорогі вчителі, батьки, друзі, рідні! Скільки знайомих облич в цьому залі, скільки теплих поглядів, скільки хороших слів! В них – турбота і радість, хвилювання і гордість, збентеження і надія.

Випускник 2. Вітаємо всіх вас на нашім святі, -
Воно і смутком, й радістю дзвенить,-
Це свято зрілості і свято розставання,
Майбутнього прекрасна світла мить!

Випускник 3. Ось і настав цей незвичайний день, день радісний і тривожний, веселий і сумний водночас; день прощання з рідною школою, щирими друзями-однокласниками та добрими наставниками-вчителями.  (Дівчатка виконують пісню «Любима школа»)


Випускник. Позаду залишилися протоптана стежина до шкільного порогу і до болю знайома мелодія шкільного дзвінка, попереду – незвідана даль.
Випускник. З хвилюванням і цікавістю ми вдивляємося в цю далечінь. Гордістю сповнені погляди наших батьків. Скільки радості випромінюють їхні очі, але десь у глибині душі все ж таки затаїлася тривога. Щирі слова подяки хочеться висловити тим, хто прагнув виховати нас, порядними та  чесними людьми, хто любив нас і  поважав, підтримував та оберігав, прокладав місточки до серця кожного учня. Благословенна учительська щедрість!

Випускниця

Ми для вас, дорогі учителі,

Будем вічними учнями в  школі,

Хоч підемо по  рідній землі

І  своєї шукатимем долі.

Випускник

 Хтось садитиме сад і  гай,

 Хліб, як золото, сіяти буде.

 Всі розкриють таланти свої,

Але школу ніхто не  забуде.

Випускниця

Пустували не  раз і  не два,

І  уроки зривати уміли.

В  вас боліла від нас голова,

 Але ви все одно нас любили.

 Випускник

Тож сьогодні пробачте за  все —

Жарти, витівки наші невдалі,

 Час життя вже на  крилах несе

У  невідомі, незвідані далі.

 Випускниця

 За  ту любов, що віддавали,

Серця дитячі зігрівали,

За  все ми вдячні вам без ліку,

 Спасибі ніжне вам, велике.

 

Ведучий: Так, 11 років навчання – це справа нелегка, стільки всього вивчено, переказано, написано і списано. Давайте ж поглянемо, як боролися наші випускники із шкільними буднями

Повернемося  на 11 років назад. Як же ви хотіли йти до школи!! Але не ви одні, батьки теж, ну дуже чекали цієї миті.

( Виходить Яворський Олександр Миколайович сідає на стілець до нього підходить Тимошок Надя )

Доня: Тату, а чому йде дощ?

Тато: ( читає газету) підеш до школи дізнаєшся!

Доня: Тату, а в баби Яги є бабенятка?

Тато: Ну звідки я можу знати!

Доня: Тату, а твоя машина любить цукерки?

Тато: Доню - тато любить цукерки))

Доня:  Тату, а чому сонечко встало?

Тато: Бо…. Йому не спиться!

Доня: Тату а чому котик нявкає!

Тато: Доню, бо він не вміє гавкати!

Доня:  Тату, а коли я піду до школи?

Тато: Завтра, доню!! Завтра!!! І там тобі вчителька розкаже і про мотоцикл, і про котика і про сонечко…нарешті  вже завтра…. (відео про навчання в 1-4 класах)

 

Руслана.Перша вчителько! Рідна і мила,

Ви - проміннячко ніжне ясне,

Ви нам крила любові зростили,

І в серцях наших  завжди ви є. Пісня Яворської Руслани

 

Ведуча. Перша вчителька! Це до неї ви бігали з проблемами і негараздами, це з неї ви цілі уроки не зводили очей, це її ви любили так, як люблять найріднішу людину, це її тихий, ласкавий голос хочеться почути знову і знову .Запрошуємо першу вчительку наших випускників Бунецьку Тамару Віталіївну

 Діма.Здоров’я Вам море. Грошей – гори.
Поваги від людей, любові від дітей
Достатку і щастя ми зичим без ліку,
І довгого, довгого, довгого віку.
Спасибі вам, що з нас людей робили,
Що нас любили, і добра учили.
Спасибі, рідна, вам за все на світі,
Прийміть від нас в дарунок ніжні квіти.(дарує букет квітів під музику)

 

1-й  випускник

Ох, як ми тяжко працювали.

Контрольні й  тести складали,

Було «один», було і  «два»,

Боліла часто голова,

Косило око через парту

Кажу вам щиро і  без жарту.

 

2-й  випускник

Наук багато ми вивчали

Про Піфагора пам’ятали,

І  по-англійськи говорили,

І  формули напам’ять вчили,

Історію не  забували,

Ще й  у футбол в  спортзалі грали.

 

3-й  випускник

У нас історія проста: про школу, учнів, чудеса.

Сама директор в шок прийшла, як результат ДПА побачила.

 

4-й  випускник

Вже рік стурбовані батьки

Куди ж підуть випускники

Проблем у нас є так багато

Придумати, куди вступати

 

5-й  випускник

Чи в універ чи в Кегичівське ПТУ?

Чи зразу в Голівуд. Зірок звичайно в нас багато.

 

6-й  випускник

Щасливий той,
Хто бачить зорі в небі.
Щасливий той, хто засіва поля.
Щасливий той,
Хто може при потребі
Світити нам,
Мов провідна зоря.
Випускник 1 А провідною зорею в нелегкому путі по тернистих стежках дорослого життя стане для кожного з нас ім’я улюбленого вчителя.
Випускниця 2 Одинадцять років ви, дорогі наші вчителі, як яскраві зорі, осявали нам своїм світлом дорогу до знань, зігрівали своїм теплом наші дитячі душі і залишили яскравий слід у серці кожного із нас.
Випускниця 3 Нам здавалося, що ви знаєте і вмієте все. Для нас ви були добрими феями і могутніми Богами.  Ми хотіли бути схожими на вас бо полюбили ваші уроки і вас.

Ведучий:

Запрошуємо  на зірковий Олімп слави для вручення статуетки «Зірка освіти 2017»  наших вчителів

Ведуча Отож, на Зірковий олімп слави запрошується наш головний шкільний Бог – наш директор Осипенко Наталя Сергіївна

Директор Клас цей - скриня діамантів:
Скільки в ньому є талантів -
I поетів, співаків,і спортсменів, й диваків!
Є майбутні журналісти,
Кулінари ,  фінансисти,
Модельєри, танцюристи.
Але, всі вони артисти.

«Зірку 2017 року» в номінації «Історична слава» отримує Яцик Ігор Віталійович
Ведучий Зустрічайте на зірковому Олімпі вчителів української мови та літератури Пятак оксану Іванівну та Грищенко Юлю Вікторівну,
Вчитель Загинули б люди, повірте, без слова,
Бо як би вони спілкуватись могли?
Якби говорити не вміли й читати,
То дикі, печерні ще й досі б були.  

В номінації «Чарівного пера» нагороджується  «Зірка освіти 2017»  Радченко Яна Андріївна

Ведуча. Запрошуємо на сцену учителя іноземної мови Какадій Наталію Вікторівну

Вчитель Іноземна мова допоможе вам усім пізнати світ,
Знати її треба і у сто, і в десять літ. 

В номінації «Закордонної зорі»  нагороджується «Зірка освіти 2017»    Алдабаєв Багдан Юрійович.
 

 

Ведучий На Зірковий олімп слави запрошується учитель біології Какадій Василь Павлович.
Вчитель. Наше серце — дивовижний орган! Воно вміє не лише перекачувати кров, але ще танцювати від радості, завмирати в передчутті, стискається від жалю і обливатися кров'ю. А ще воно може розбитися від болю, розірватися від горя, впасти від розчарування, завмирати в очікуванні, тремтіти від щастя... Серце — найточніший індикатор наших щирих емоцій, а тому цінуйте і бережіть тих людей, які вам його дарують!
В номінації «Палкого серця» нагороджується  «Зірка освіти 2017»   Тимар Діана Юріївна

Ведуча. Зірковий олімп чекає на вчителя фізичної культури  Грищенка Сергія Сергійовича
Вчитель.Сила, спритність і сміливість, ще осанка і фігура –
Все ввійшло в єдине і потрібне слово - фізкультура.

В номінації«Олімпійської слави» нагороджується  «Зірка освіти 2017»    Строгаль Дмитро Миколайович

Ведучий.На зірковий Олімп Слави запрошуються психолог школи Караптан Наталя Григорівна
Вчитель. Дивиться матуся
З ніжністю на доньку.
Від гордості -
Хвилювання у грудях:
На клумбі дочка
Для мами рве квіточки.
А ягідки для мами -
Попереду!

В номінації «Щирої душі та палкого серця» нагороджується  «Зірка освіти 2017» Яворська Руслана Олександрівна

Ведучий: Від людей хороших, стане світ добрішим,

Тільки світ дитинства не повернеш знов,

Зранку і донині, гріє вас і тішить

Батькова надія, мамина любов.

 

Випускники

Найкращі дні для наших матерів –

Це дні, коли щасливі їхні діти.

Від нас залежить, скільки днів таких

Ми можемо для матері зробити.

 

1 випускник: В тобі моє життя, моя душа,

2 випускник:  В тобі зерно моє, мій зародок-початок.

3 випускник: В тобі очей моїх весела гра.

1 випускник: В тобі все основне моє й додаток.

2 випускник: В тобі мій день, в тобі моя краса,

3 випускник: В тобі і ніч моя, і зоряне світання.

1 випускник: В тобі мої загадки й чудеса.

2 випускник: В тобі мій світ, в тобі моє зітхання.

3 випускник: В тобі моя земля і небеса,

1 випускник: В тобі усе моє майбутнє існування.

2 випускник: Щире слово і батьківська ласка

Мені силу й наснагу дало.

3 випускник: І дитинство моє, наче казка,

На рожевих вітрилах пливло.

Випускник. Їм ми завдячуємо своїм життям, їхня безмірна і щира любов надає нам сили в часи розчарувань, надихає під час негараздів, піднімає і бентежить в часи радості.
Випускник. Це вони тримали наші тремтячі ручки, коли ми вперше переступили поріг школи. Це вони крок за кроком долали разом з нами премудрості шкільної науки. Це їм не хочеться вірити в те, що їх діти виросли, і що сьогодні вони востаннє привели нас до школи. І сьогоднішнім нашим нагородам, ми завдячуємо  батькам
Випускник. А без батьків чого ми в світі варті?
Без маминої ласки і тепла,
Без батьківської строгості і жарту,
Без нашого родинного житла.
Випускник  Вони ж нас, як пташок, в гнізді зростили,
Давали дітям раду, як могли,
І в наших душах сонце засвітили,
І крила для польоту нам дали.

Випускниця:
Йдучи - ми залишаємося.
Прагнучи свободи, ми просто просимо більше уваги.
Ми з вами різні.
Але ми - це ви, тільки більш сміливі і сучасні, неспокійні і відверті.
Ми - це ви, якби ви просто стали нами сьогодні.
Ми - це ви в майбутньому. Спасибі Вам, батьки, за сьогодення і за те, що ще чекає нас попереду!
Завдяки Вам, ми впевнено пірнаємо в океан життя.
За кожен день, який був, ми вдячні вам!
За кожен день, що буде - вдячні вам!

 

Випускник 1 Тож слово надається вам, шановні батьки.

(Виступ батьків)
Дорогі наші діти, найкращі для нас,
Ми бажаєм вам щастя і долі,
Вам сьогодні з дитинством прощатися час
А життя – не стежина у полі.
А життя – це не сміх і не жарти.
Та не бійтесь нічого,
У добрий вам час.
Світ чарівний. І жити в нім – варто.
Все здолати потрібно вам буде не раз.
Не впадайте у відчай, боріться,
Йдіть сміливо! У добрий вам, діточки, час!

Дорогі наші діти, ми вирішили привітати вас за народним звичаєм і подарувати …
( Відкриває замотаний рушником горщик) не простий горщик, а чарівний.
Поклали вам у цей горщик жита, щоб веселіше , радісніше вам стало жити.
Та трохи гороху, щоб багатіли потроху.
Вкинули вам і квасолі для гарної творчої долі.
Додали і часнику, щоб усім ви були до смаку.
Та ще мірочку вівса, щоб частіше збиралася шкільна родина вся.
Цей символічний горщик і рецепт передаємо на збереження вам, бо коли ви наступного року зберетеся, у ньому можна буде і кашу зварити, недарма ж вас на все життя будуть називати однокласниками-однокашниками.


На фоні музики ведучі читають слова

Ведучий: Батьки і діти, діти і батьки.
Нерозділиме і одвічне коло.
Ми засіваємо життєве поле,
І не на день минулий — на віки.
Ведуча: Батьки і діти – ми одного кореня,
землі проміння – у серцях у нас.
Жагу любові, пізнання і творення
ми зберегли і маєм про запас.
 

Випускник Всі наші пустощі зносила наш класний керівник, за роки навчання ближче до  нас усіх була Сорокіна Інна Павлівна, яка разом із нами розділяла радощі та незгоди шкільного життя. Кожному вона віддала частину свого серця

Випускник Кожен з нас до того звик,
Що наш класний керівник,
А точніше класна мама,
Завжди поруч, завжди з нами.
Як без неї далі бути,
Навіть важко всім збагнути.

Випускник Хто похвалить, хто посварить?

Хто заступиться, не  зрадить?

 

Випускник Хто нам буде говорити,

Що не  хочемо ми вчити?

 

Випускник Тож ми хочемо і  нині

Ще кілька від вас порад…

Хоч прощаємось ми з  вами —

 Та  згадаєм вас нераз


Випускниця . Нехай яскраве світло цих зірок нагадує вам про нас, випускників 2017 року.
Випускниця. Нехай ніколи не гаснуть зірки в ваших серцях і осяюють все нові і нові душі своїм теплом.
Випускник. Залишивши затишний шкільний дім ми почуватимемось маленькими іскорками в безмежному просторі Всесвіту, і яскравим дороговказом для нас будуть мудрі ваші настанови.Тож слово Вам, Інна Павлівна.

Класний керівник
Дорогі мої випускники ! Палають в небі зірочки, як ліхтарики людської долі. Перед далекою дорогою життя ви загадали свої бажання. Нехай всі вони здійсняться.
Кожен із вас має свою найзаповітнішу мрію. Цінуйте її, любіть, боріться за неї - і тоді в життя кожного увійде надія.
Наша планета величезна, на ній багато доріг. Бажаю вам знайти свою і не збитися із правильного шляху.
Горе, яке розділить із тобою друг, стає меншим у два рази, а радість, з якою ти поділишся з другом, стане у два рази більшою. Вірних друзів вам.
Наступну частину історії писати вам. Намагайтесь зробити на цій сторінці якнайменше помилок.
Покидаючи шкільний  поріг пам'ятайте: справжні скарби - це скарби вашої душі: доброта, щирість, совість.
Не зупиняйтеся! Не згубіться на грішній землі!
Ви злітайте у вись всім на диво,
Залишайте позаду пізні жалі,
Вмійте жити й творити красиво!
Через терни оман, помилок
Ви будуйте мости калинові,
Досягайте у всьому зірок,
Кожен день свій плекайте в любові.

(Випускники саджають класного керівника на стілець кожен бере по квітці підходить дарує квітку а бере ленточку)

 Дорога наша Інна Павлівна! Дякуємо вам , що  сім років ви віддали частинку себе нам.7 довгих і напружених років були ви у нас класним керівником, і мамою, і нянею, і найкращим другом, і справжнім учителем, і мудрим порадником.

1-й випускник Прийміть першу разу за життя, що всі ми в єдине злились І безмежно вдячні за ту любов і ласку, яку дарували ви нам!

2-й випускник Другу разу за любов,  що ви нас так любили, щоб ми щасливими були

3-й випускник Третю розу за терпіння,що ви терпіли всі наші пустощі

4-й випускник Четверту розу прийміть за вашу витримку Тож , дякуємо вам безмежно!
І пробачте за все!

5-й випускник П’яту розу за віру в те, що ми будемо разом і далі дружити і навідувати вас.

6-й випускник Шостою розою ми просимо вибачення,  за всі нерви, які ви витратили на нас

1-й випускник Сьома роза – ви наша гордість, ви наша мама і цього вже ніколи не змінити. Ви ж для всіх були , як мати.
Як мати , нам усе прощали.
І завжди всім допомагали. Ми вас любимо і в серці збережемо!
Класний керівник Проводжаючи вас, даю домашнє завдання на все життя. Пам’ятайте, що кожен із вас – людина. Через все житя пронесіть любов і повагу до своїх батьків. Знайте, там, де впаде сльоза матері, щастя не буде. Сонце сходить тільки там, де вперше ви його побачили. Заради любові – гори переверніть, та не скривдіть нікого.
Тільки батьки та справжні друзі мають право бути у вашому житті порадниками. Дорогі мої діти пронесіть через усе життя - Знання, Науку, Мудрість, Чуйність, Доброту. Трудіться, самостверджуйтеся, любіть, будьте гідними звання Людина. (Перерізає ленточки)
 

Випускник Ну от і все. Останній день і мить,
Остання зустріч, погляди зріднілі.
Душа болить, сльоза в очах тремтить –
Учнівські роки в вирій одлетіли.
Ну от і все, це та остання мить,
Яку ніхто у гості не чекає.
До нас вона розлукою спішить
І нас усіх сьогодні розлучає.

Ведучий Попереду в ціле життя переліт:
будуть незгоди і спрага в дорозі,.
Як стомишся й очі щипатиме піт,
як ти засумуєш, затужиш в дорозі,
Згадай те гніздо, де ти ріс, де мужнів,
згадай наші верби,і луки, і трави,
І вічну тривогу своїх матерів.
І школу, і друзів своїх нелукавих…
Хай буде щаслива дорога твоя у раннім і пізнім світанку….
Тебе зберігає тривога батьків від першого подиху і до останку….

Ведуча. Дорогі друзі,
Сьогодні ви із світлою печаллю
Ступили всі через шкільний поріг
Хай буде вам бентежний вальс прощальний
Провісником незвіданих доріг.

Ведучий
Прощальний вальс… Напевне печалі в ньому трішки більше ніж радості. Але, як би далеко не закинула вас доля, як би нарізно не розійшлися ваші шляхи, у вас назавжди залишиться в пам’яті прощальний вальс.

 ( Виходить маленька дівчинка з повітряними кульками
Підходить до випускників і задає питання:)
- Ти пізнала мене?
- Здається так… Ти – наше дитинство …
- Сьогодні я покидаю вас.
- Не поспішай, побудь ще мить.
- Я буду приходити у ваші сни, а ви згадуйте мене. Пам’ятаєш, як вперше закохалась в русявого хлопчину, що смикав тебе за кіски?
- Пам’ятаю.
- А пам’ятаєш як ти вперше закружляла у вальсі?
- Звичайно!
- А пам’ятаєш, як ти стала королевою школи?
Я завжди буду пам’ятати. Дякуємо тобі за все.
- Прощавайте…
- Почекай, хочеш я для тебе зіроньку дістану, ту маленьку зіроньку згори?
- Якщо візьму її, хіба дорослішою стану!
- Та ні!
- Що ж, зіронько моя, сильніш гори!
- Прощай, дитинство! Ми вже відлітаєм!
- Стривай, давай ми на прощання разом заспіваєм.
(Фінальна пісня про дитинство. Всі випускники  відпускають повітряні кульки)

Ведучий: Випускний вечір з нагоди вручення атестатів учням Андріївської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів оголошується закритим.
(Звучить гімн України)

 

 

docx
Додано
5 грудня 2021
Переглядів
416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку