Виробництво кольорової металургії у світі

Про матеріал
Кольорова металургія – галузь промисловості, що охоплює добування і збагачення руд кольорових металів, виробництво та обробку кольорових металів та їх сплавів. Продукція кольорової металургії широко використовується у точному машинобудуванні, літакобудуванні, електроніці, робототехніці і т.д. Кольорова металургія в Україні розвинуто недостатньо через брак власної сировини.  Росія – мідь та її сплави, цинк- концентрат, олово, дорогоцінні метали. Узбекистан – мідь Казахстан – свинець, мідь Киргизія – сурма Бразилія, Гвінея, Ямайка, Австралія – боксити 
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кольорова металургія. Вчитель географії Бондарь Ольга Олегівна Зачепилівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

 Кольорова металургія – галузь промисловості, що охоплює добування і збагачення руд кольорових металів, виробництво та обробку кольорових металів та їх сплавів. 

Номер слайду 3

Галузева структура

Номер слайду 4

 Продукція кольорової металургії широко використовується у точному машинобудуванні, літакобудуванні, електроніці, робототехніці і т.д. Кольорова металургія в Україні розвинуто недостатньо через брак власної сировини. 

Номер слайду 5

Номер слайду 6

  Імпортна сировина. Росія – мідь та її сплави, цинк- концентрат, олово, дорогоцінні метали. Узбекистан – мідь Казахстан – свинець, мідь Киргизія – сурма Бразилія, Гвінея, Ямайка, Австралія – боксити 

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Виробництво кольорових металів переважно енергоємне (потребує багато електроенергії), тому підприємства розташовують поблизу джерел дешевої електроенергії. Так, виробництво алюмінію, титану, магнію зосереджено в Запоріжжі й базується на дешевій енергії Дніпрогесу і привізній сировині. До джерел електроенергії тяжіють Костянтинівський цинковий завод і Артемівський завод переробки кольорових металів. 

Номер слайду 9

  Проблеми кольорової металургії Низький вміст кольорових металів в рудах, великі витрати на їх збагачення. Галузь потребує багато енергії і води, а також згубно впливає на довкілля. Наявність в руді кількох металів зумовлює потребу комбінування виробництва. 

Номер слайду 10

  Екологічні проблеми. Забруднення навколишнього середовища в результаті викидів в атмосферу оксиду азоту, сірчистого газу. Забруднення грунтів свинцем, цинком, хромом, міддю. Значні площі земельних ресурсів вилучаються під звалища промислових відходів. 

Номер слайду 11

  Перспективи розвитку Повне використання всіх компонентів руд та відходів виробництва. Очищення викидів у довкілля. Виробництво кольорових металів з вторинної сировини, металобрухту і переробка відходів. Збільшення експортної орієнтації ртутної і титано - магнієвих галузей. 

pptx
Додано
22 січня 2019
Переглядів
1868
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку