Віртуальна виставка за повістю Григора Тютюнника "Климко"

Про матеріал
Матеріал може використовуватися як на уроці літератури,так і на виховній годині
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Завідуюча бібліотекою Остапчук Галина Іванівна Відділ освіти Торецької міської ради Донецької області Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16 Торецької міської ради Віртуальна виставка за повістю Григора Тютюнника «Климко»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Дитинство,обпалене війною

Номер слайду 4

Недитяче обличчя війни

Номер слайду 5

Тема «Климко»: зображення тяжких поневірянь Климка у часи фашистської окупації рідного краю. Ідея «Климко»:  прокляття війни, уславлення доброти, милосердя, чуйності, щирості. Жанр «Климко»:  повість автобіографічної трилогії. Особливості повісті «Климко»: у повісті влучно переплітається дійсне життя Климка з минулим. Це дозволяє читачеві більше дізнатися про життя хлопця, про його радощі і страждання, зрозуміти його характер, поведінку,вчинки. Проблематика «Климко»: добро і зло; відповідальність за доручену справу; патріотизм; милосердя і жорстокість.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Григір Тютюнник

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Проблематика «Климко»: добро і зло; відповідальність за доручену справу; патріотизм; милосердя і жорстокість. Болем зайнялися дитячі душі на приниження улюбленої вчительки ; у свій невигадливий спосіб вони дають відсіч кривдникові, помщаючись і за Наталю Миколаївну, і за всіх тих солдаток,що їх до нитки оббирає на базарі запопадливий торгаш. Вони цілком резонно вважають,що такого прощати ніколи не можна, що з подібними людцями треба боротися так само, як і з ворогом. Вчителька має нагоду переконатися в тому,що не намарне їх учила доброти,людяності й справедливості.

Номер слайду 10

Самовідданість і милосердя людської душі

Номер слайду 11

Номер слайду 12

З вірою в любов і милосердя Твори Григіра Тютюнника – це казки про природу, про “братів наших менших”,оповідання та повісті про долю дітей. Климко постає людиною,що дбає не про себе, а про інших. Діти з оповідань Тютюнника змушені нести на собі тягар усенародного горя, не огрублюючись і не черствіючи душею

Номер слайду 13

Юні читачі ! З героєм цієї повісті ви зустрінетесь в бібліотеці. Прочитавши і проаналізувавши повість «Климко»,підведіть підсумок : я відчув…, зрозумів….., подумав…..

ppt
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
1252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку