"Вірусні захворювання" Презентація Біологія 10 клас

Про матеріал

Ця презентація присвячена вивченню вірусних захворювань, які становлять значну загрозу для здоров'я людини і можуть викликати масштабні епідемії.

Перегляд файлу

image

ВІРУСНІ ЗАХВОРЮВАННЯ:

image

THE TRUTH ABOUT FACE MASKS

Останнім часом ми всі дізналися, наскільки небезпечними можуть бути віруси, такі як COVID-19, і як вони можуть швидко поширюватися серед нас. Але COVID-19 - це лише один з численних вірусних патогенів.

imageНайпоширеніші вірусні інфекції

ГРВІ

ГРВІ – це група вірусних інфекцій, які характеризуються загальними проявами (наприклад, підвищення температури, ломота в тілі) та ураженням слизової оболонки дихальних шляхів.

Грип

Грип – гостра вірусна інфекція, зумовлена вірусом грипу. Грип вважається однією з найбільш небезпечною вірусною інфекцією дихальних шляхів, і щорічно нагадує про себе в Україні в холодну пору року.

THE TRUTH ABOUT FACE MASKS

Бронхіт

imageБронхіт – це запальний процес в бронхах, при якому уражається слизова оболонка легенів. Найчастіше збудниками цього захворювання є ті ж віруси, що і викликають ГРВІ, але можливі й інші причини розвитку хвороби (бактерії).

Краснуха

Краснуха – це гостра вірусна інфекція, що супроводжується точково-плямистим висипом, загальним збільшенням лімфатичних вузлів, незначним підвищенням температури тіла та кон’юнктивітом.

ПРОТЯГОМ ЯКОГО ПЕРІОДУ ЛЮДИНА ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗАРАЗНОЮ

 ПІСЛЯ ПОЧАТКУ ПРИЙОМУ АНТИБІОТИКІВ

imageimageimageimage

image

Далеко не всі хвороби лікуються антибіотиками. Щоби не нашкодити здоров’ю, приймайте антибіотики виключно за призначенням лікаря.

Як правило, після початку прийому антибіотиків хвора людина вважається заразною ще протягом однієї доби (як при стрептококовому тонзиліті), хоча інколи цей період може бути і довшим. Наприклад, деякі антибіотики починають діяти пізніше; інколи організм людини потребує більше часу; якщо пацієнт паралельно приймає інші ліки, вони можуть певним чином взаємодіяти з антибіотиками.

imageВажливо закінчити курс прийому антибіотиків, навіть якщо ви вже почуваєтеся краще. В протилежному випадку, інфекція може розвинутися повторно.

pdf
Додав(-ла)
Зозуля Ольга
Пов’язані теми
Біологія, 10 клас, Презентації
До підручника
Біологія (профільний рівень) 10 клас (Межжерін С.В., Межжеріна Я.О., Коршевнюк Т.В.)
Додано
23 травня
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку