Виступ для агітбригади "Первоцвіти"

Про матеріал
Виступ для агітбригади на захист первоцвітів. Чи може бути щось красивішим за квітку, що розкриває назустріч сонцю свої пелюстки? Чи може бути щось красивішим від пелюсток, що тягнуться до сонця, вкриті, мов намисто, краплинками роси?
Перегляд файлу

Шановні друзі! Ще зовсім трішки і настане надворі весна – час пробудження природи, радісних сподівань і світлих надій.

Чи може бути щось красивішим за квітку, що розкриває назустріч сонцю свої пелюстки? Чи може бути щось красивішим від пелюсток, що тягнуться до сонця, вкриті, мов намисто, краплинками роси?

Кожної весни під лісовим покровом відбувається чудо. Зацвітають ранньоквітучі рослини. Первоцвіти. Це підсніжник, проліска, конвалія, сон – трава. Яка краса!

  Первоцвіти – перша рослинка весни! Не знищуйте їх! З приходом перших весняних днів з- під снігу пробиваються перші первістки оновленої землі, тендітні квіти – провісники весни.

Ранньоквітучі рослини – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Як мало ми знаємо про ці дивні рослини – первоцвіти. Їм не страшні ні раптовий сніг, ні люті морози – до примх погоди вони прекрасно пристосувались.

Первоцвітами називають низку видів дикорослих рослин, що квітують наприкінці зими та на початку весни: підсніжник, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, проліска дволистна, примули та інші.

Хоча деякі досить поширені на нашій території, але загалом вони є рідкісними, знаходяться на межі зникнення і взяті під особливу охорону держави, занесені до Червоної книги України. Тобто, за жодних обставин, збір та торгівля ними заборонені та караються законом.

Тому попросимо всіх небайдужих прислухатися до порад, а ще краще – до свого розуму, і совісті, та активно підтримати зусилля для збереження нашого майбутнього та майбутнього наших дітей і всіх наступних поколінь.

Всі ці квіти потребують нашого захисту. Не знищуйте квіти! Квітка у вазі – полонянка, яка приречена на загибель. Хай лісові квіти тішать око, серце і душу всіх, хто прийде слідом за вами.

Я закликаю всіх: малечу, юних, дорослих та людей поважного віку, - бережіть світ, що оточує вас, бо тільки краса врятує його.

Первоцвіти – перша посмішка весни! Не знищуйте їх! Збережемо природу!

 

 

docx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
30 березня 2019
Переглядів
467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку