Виступ "Торгівля людьми: причини, наслідки, запобігання"

Про матеріал
Дана розробка допоможе класному керівникові швидко зорієнтуватися у темі торгівлі людьми та доступно її донести до батьків
Перегляд файлу

Виступ на батьківських зборах «Торгівля людьми – актуальна проблема сьогодення»

  • Начебто у сучасному розвинутому світі не повинно бути такої проблеми як рабство. Проте статистика і факти говорять про інше: багато людей потрапляють у сіті работоргівців.

І хоч як моторошно це не звучить, але - особливого поширення набуває торгівля дітьми. Бездоглядність – тільки одна з причин, але ще є викрадені діти та зумисне продані.

Для чого викрадачам діти:

1) для трансплантації органів;

2) для використання у секс-індустрії;

3) як безкоштовну робочу силу.

Дорослих спонукає потрапляти у рабство віра у легке матеріальне збагачення, яке їм обіцяють шахраї. Повідомлення в газетах, журналах, на вивісках та в Інтернеті про швидкі й шалені гроші штовхають молодь до необдуманих вчинків – працювати нелегально за кордоном. Це і пропозиції влаштуватися нянею, танцівницею, хатніми робітниками.

Діти із неблагополучних сімей часто жебракують, вчаться красти, або ж їх перепродують за якісь борги чи продають за гроші, викрадають.

Щоб уникнути такої жахливої проблеми батьки повинні бути повсякчас на зв’язку із своєю дитиною, цікавитися, чим дитина живе, із ким товаришує, чи немає серед знайомих тих, хто пропонує легкі заробітки. Дорослим слід навчати дитину захищати та відстоювати свої права, проводити роз’яснювальні бесіди про проблему торгівлі людей та її наслідки.

Дорослим, що вирішили шукати роботу за кордоном, потрібно обов’язково проконсультуватися із фахівцями, що займаються питанням торгівлі людей, наприклад: Міжнародна організація з міграції, Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда – Україна» або «Міжнародна організація праці».

В Україні актуальною є проблема трудової міграції, сюди ж можна віднести і батьків-вахтовиків. Діти, що залишаються вдома, на вихованні бабусь і дідусів, почуваються самотніми та покинутими і мають ряд психологічних проблем, що негативно впливають на розвиток особистості. Це і пропуски занять без поважних причин, зниження успішності, агресивна та неспокійна поведінка, вживання алкоголю,куріння, психотропних речовин.

Проте деколи такі діти стають самостійнішими, усвідомленими та відповідальними, цінують батьків та їхню працю, що забезпечує фінансовий добробут.

Щоб запобігти негативним наслідкам бездоглядності через заробітчанство, психологи радять:

  • Їхати усією сім’єю, не залишаючи дітей на родичів.
  • Коли неможливо взяти дитину, її слід підготувати, розповівши та пояснивши, чому ви їдете, і що це не назавжди.
  • Повідомте усім родичам та педагогам свій телефон аби в разі необхідності можна було швидко зв’язатися з батьками.
  • Регулярно підтримуйте зв'язок із дитиною; цікавтеся усім, чим вона живе.
docx
Додано
21 жовтня 2019
Переглядів
1353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку