Водойми України. Самостійна робота для засвоєння домашнього завдання.

Про матеріал
Скорочений варіант параграфу підручника, для легшого засвоєння учнями матеріалу. Містить інформацію трьох тем. "Водойми України", "Озера і болота", "Чорне море"
Перегляд файлу

Водойми України

На поверхні Землі зустрічається дуже багато водойм _______________________ ____________________________________________. Після дощу вода проходить крізь ________________. Глина не пускає  її далі, тому підземні струмки так як нахилений ________  ____________. Там, де глина близько від поверхні  утворюється _________________. Джерельна вода _____________, ___________, _____________. З джерела витікає ________________. Із струмків утворюється ___________________. Витік це _________________________. Витоком річки може бути ___________, ______________, ______________. Русло це  __________, в якій тече річка. Малосолона вода буде в річці тоді, коли вона буде протікати по ________________. Місце де річка впадає в море, озеро, або іншу річку , називають _____________________.  Притоки це ___________________________ ___________________________________. Притоками Дніпра є річки ___________ ________________________. Щоб визначити де лівий, де правий берег треба ____________________________________________________________________________________________________________________________________________.

У наших річок правий берег ____________________, а лівий _________________.

Річки поділяються на __________________________________, Рівнинні річки _____________________________________________________________. Гірські __________________________________________________________________.

Дніпро __________________________________________________________ ______________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Дністер _______________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Південний Буг  _________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Озеро це ________________________________________________________

______________________________________________________________________Найбільші озера України ________________________________________________

______________________Іх можна побачити в _____________________________.

Болото це _____________________________________________________________

_____________________________________________________________________.

До штучних водойм належать ___________________________________________

______________________________________________________________________

Канали це ____________________________________________________________

____________________________________________________________________

Ставки ________________________________________________________________

______________________________________________________________________. Водосховища _________________________________________________________

________. До них належать _____________________________________________ . Вода має велике значення для людей _____________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Забруднення водойм дуже впливає на _____________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Чорне море

Чорне море одне з  __________________ у світі. Воно знаходиться на ________________________ України. За формою схоже на _____________________. У Чорному морі не дуже багато островів. Острів це ___________________________ _____________________. Найбільші острови Чорного моря це _____________ і ___________. Півострів це _________________

____________________________________________. Найбільшим півостровом є _____________________________. У чорному морі темніша вода через те, що _______________________________ _______________________. Вода менш солона. На глибині понад 200 м. кисень відсутній, тому _____________________________ _____________________________________________________.

Рослинний і тваринний світ Чорного моря.

Рослини і тварини

види

Водорості

 

Молюски

 

Ракоподібні

 

Риби

 

Хижі тварини

 

Ссавці

 

Птахи

 

Жива природа чорного моря охороняється у _______________ _______________________________ заповіднику. На узбережжі Чорного моря знаходяться також природні заповідники_________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

docx
Додано
14 березня 2020
Переглядів
457
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку