"Волейбол-шоу". Спортивне свято для учнів старших класів.

Про матеріал
Завданням фізичної культури в спеціальному закладі загальної середньої освіти є становлення здобувача освіти як свідомого громадянина, здатного вести здоровий спосіб життя та формувати навколо себе безпечне життєве середовище.
Перегляд файлу

Волейбол-шоу

Спортивне свято для учнів старших класів

         Коли твориш добро, сам відчуваєш якесь радісне задоволення

                                                                                      і законну гордість, яка є супутньою

                                                                                      чистому сумлінню.

             Мішель де Монтень

 

        Завдання змагань – показати фізичну підготовку учнів та результат роботи вчителя фізкультури, організувати спортивне дозвілля.

        Діти поділяються на декілька команд. Перед початком свята ведучий представляє команди, суддівську колегію та своїх помічників.

 

Конкурс «Волейбольне жонглювання».

 

      Учасники команд виконують жонглювання у різних варіантах:

- жонглювання правою, потім лівою рукою одним м’ячем;

- жонглювання двома руками одним м’ячем;

- жонглювання двома руками (руки зверху) двома м’ячами;

- жонглювання нижнім прийомом;

- жонглювання в парах одним м’ячем зверху;

- жонглювання в парах двома м’ячами зверху;

- вправа на швидкість реакції.

     Враховується техніка й точність виконання вправ. За кожну вправу дається два очки та враховується час виконання завдання усіма гравцями команди.  

 

Конкурс «Волейбол-снайпер»

 

     На стіні спортзали крейдою намальовані кола. Команди грають у волейбол на точність влучення. Команди стоять у колону по одному, обличчям до стіни з намальованими колами. Перший гравець команди кидає м’яч у коло та йде в кінець колони, другий у цей час ловить м’яч, а потім кидає його у коло тощо. За втрату м’яча команда отримує штрафне очко. Команда-переможець визначається за різницею між кількістю точних влучень у коло та кількістю штрафних очок.

Конкурс «Волейбол плюс акробатика»

 

         Команди шикуються у дві шеренги обличчям один до одного. Між двома шеренгами – мати. Перший гравець виконує перекид уперед та відразу робить передачу м’яча гравцю з іншої команди, який стоїть навпроти. Той ловить пас і виконує те саме, передаючи м’яч наступному гравцеві. Виграє команда, у якої буде більше точних передач.

 

Конкурс «Передача м’ячів по колу»

 

          Кожна команда шикується у коло. В руках у кожного гравця – волейбольний м’яч. За сигналом ведучого, кожний гравець передає м’яча праворуч та приймає його з лівої руки сторони. Втрата м’яча командою вважається програшем. Гра проходить у п’ять таймів.

 

Конкурс «Силовий»

 

         Протягом тридцяти секунд усі учасники команд виконують вправу «пістолетик» на поштовховій нозі. Виграє команда, яка набрала у сумі більшу кількість присідань.

 

Конкурс «Подача»

 

          Усі гравці кожної команди почергово виконують подачі у зони 5,6,1, тобто кожний гравець робить по три подачі. Точне влучення у зону приносить команді два очки. Виграє команда, яка набрала більшу кількість очок.

 

Конкурс «Двостороння гра в парах»

 

        Гравці команд стають парами з двох сторін сітки (по три пари від кожної команди). За свистком ведучого, пари грають у волейбол. Втрата м’яча вважається поразкою – пара залишає майданчик. Виграє команда, чия пара залишиться на майданчику.

     

       Команда-переможець «Волейбол-шоу» визначається за підсумками усіх семи конкурсів. У перервах між конкурсами можна проводити музичні паузи. 

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Інкл
Додано
21 січня 2022
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку