Вплив колоніального минулого на сучасну міжнародну спеціалізацію та просторову структуру господарства країн тропічної Африки.

Про матеріал
Як колоніальне минуле вплинуло на сучасну міжнародну спеціалізацію та просторову структуру господарства країн тропічної Африки. Матеріал містить неповний обсяг інформаціїї.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив колоніального минулого на сучасну міжнародну спеціалізацію та просторову структуру господарства країн тропічної Африки. Черняк Аліна 10-А

Номер слайду 2

Під час колоніального періоду більшість країн Африки були під владою європейських держав, які використовували їх ресурси для своєї власної користі.

Номер слайду 3

Найбільшими територіями володіли:01 Франція 03 Німеччина02 Британія04Іспанія06 Бельгія 05 Португалія

Номер слайду 4

Це призвело до формування економіки, що ґрунтується на виробництві та експорті сировинних матеріалів, таких як кава, какао, бавовна та нафта, замість розвитку внутрішнього виробництва та розвитку промисловості. Це зумовило те, що країни Африки стали залежними від своїх колоніальних партнерів у плані зовнішньоекономічних зв'язків. Під час колоніального періоду більшість країн Африки були під владою європейських держав, які використовували їх ресурси для своєї власної користі.

Номер слайду 5

Наприклад, у більшості країн Африки виробництво сировини було зосереджене у південних регіонах, що змусило північні регіони залежати від експорту цих сировинних матеріалів. Колоніальні держави розбивали країни Африки на зони впливу, що стало причиною подальшого розподілу робочих місць та економічних можливостей у різних частинах країн.

Номер слайду 6

/розділеними та спеціалізованими02залежними від експорту сировини03 Залежними від зовнішньої допомоги. У результаті колоніального періоду, виробництво та промисловість у країнах тропічної Африки стали

Номер слайду 7

Колоніальна експлуатація сировини зумовила зростання нерівності в розподілі доходів та розвитку. Коли країни Африки отримували доходи від експорту сировини, ці кошти нерідко концентрувалися в руках колоніальних адміністраторів та заможних еліт, замість інвестування в розвиток внутрішнього господарства. колоніальна система також стимулювала монокультурне сільське господарство, коли великі площі землі були присвоєні для вирощування одного сировинного матеріалу, часто за потребами колоніальних держав.

Номер слайду 8

Сьогодні багато країн тропічної Африки продовжують бути залежними від експорту сировинице залишається основним джерелом доходів. Це створює вразливість до коливань на світовому ринку та зовнішніх шоків. Брак диверсифікації економіки та недостатня розвиненість інших галузей промисловості ускладнюють зусилля країн Африки в досягненні сталого розвитку та зменшенні бідності.

Номер слайду 9

Під час колоніального правління, розподіл землі та ресурсів був часто несправедливим і нерівним: Великі площі землі були присвоєні колоніальними державами та їхніми компаніями для експлуатації сировини, місцеві селяни були змушені обробляти невеликі ділянки або займатися найманою працею. Колоніальна спадщина також вплинула на просторову структуру господарства країн тропічної Африки.

Номер слайду 10

Це спричинило нерівномірний розвиток сільського господарства та виробництва в різних регіонах. Багаті регіони з великими сільськогосподарськими плантаціями і розробленими інфраструктурними мережами мали кращі можливості для експорту, тоді як бідніші регіони залишалися відсталими. Це призвело до нерівності в розвитку різних регіонів та утворення великих просторових розривів.

Номер слайду 11

Колоніальне правління вплинуло на розвиток інфраструктури в Африці. Багато доріг, залізниць та ін. були спрямовані на транспортування сировини до портів для експорту до Європи та інших частин світу.зосередження інфраструктури в обмежених регіонах та відсутності зв'язків між різними частинами країни.

Номер слайду 12

залежності від зовнішньої допомоги та імпортунерівності в розвитку різних регіонів відсутності зв'язків між різними частинами країни. Колоніальне минуле вплинуло на сучасну міжнародну спеціалізацію та просторову структуру господарства країн тропічної Африки, призвело до:

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Костарєва Ельвіра Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
16 травня 2023
Переглядів
2953
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку