Вправи для розвитку пам'яті і уваги дітей з ООП

Про матеріал
Дана розробка містить вправи для розвитку пам'яті та уваги у дітей з особливими освітніми потребами. За допомогою даних вправ діти навчаються запам'ятовувати, концентрувати свою увагу на завданнях вчителя та виділяти головне.
Перегляд файлу

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\002-removebg-preview.png 

Вправи для розвитку пам’яті та уваги

  1. Вправа «Швидко назви»

Показуємо дитині картинки і швидко їх прибираємо. Дитина повинна по пам’яті назвати, що бачив.

Вправи та ігри для дітей з особливими освітніми потребами

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\9f31486-lisitsa--depositphotos-633-removebg-preview.png

2. Кілька разів вдаряють по долоні або олівцем об стіл. Дитина повинна сказати, скільки разів.

 

 

 

 

  1. Вправа «Повтори за мною».

Проводиться ритмічний стукіт (паличкою об стіл). Від дитини вимагається повторити його.

  1. Вправа «Покажи».

 

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\002-removebg-preview.png 

Вафельні картинки різні школа дитячий садок, ціна 35 грн - Prom.ua  (ID#1381362520)Виконується який-небудь рух. Дитина по пам’яті повинна його повторити.

  1. Знайди, що змінилося.

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\учите-ь-читает-storybook-к-етям-и-марионетке-выставки-97147024-removebg-preview.pngПеред дитиною кладеться 5-6 іграшок, вона повинна запам'ятати, як вони лежать, а потім закрити очі. В цей час 2 іграшки міняються місцями, потім дитина відкриває очі і повинна зрозуміти, що змінилося, та повернути іграшки на місця. Кількість змінюваних місцями іграшок збільшується, коли дитина може повністю відновити розташування всіх предметів.

 

  1. Вправа «Знайди відмінності».

Дитині пропонуються:

а) серія картинок по дві картинки на кожній картці; у кожній картинці треба знайти п'ять відмінностей;

Вафельні картинки різні школа дитячий садок, ціна 35 грн - Prom.ua  (ID#1381362520)б) картка з зображенням двох картинок, що відрізняються один від одного деталями. Необхідно знайти всі наявні відмінності.

Інструкція:«Подивися уважно на цю картку. На ній зображені дві картинки, що відрізняються одна від одної різними деталями. Необхідно швидко знайти всі наявні відмінності. Починай шукати».

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\002-removebg-preview.png 

C:\Users\Пк\Downloads\unnamed1236-removebg-preview.pngМозаїка для дітей. Магнітна мозаїка для дітейВправа «Викладання візерунка з мозаїки».

Дитині пропонують за карткою-зразком викласти з мозаїки: цифри, букву, простий візерунок і силует. Інструкція: «Подивися, на цій картці зображена цифра (буква, візерунок, силует). З мозаїки потрібно викласти точно таку саму цифру (букву, візерунок, силует), як на картці. Будь уважний. Приступай до роботи».

  1. Вправа «Нанизування намистинок».

 Дитині пропонують за зразком нанизати намисто. C:\Users\Пк\Downloads\28464558-removebg-preview.pngІнструкція: «Подивися на це намальоване намисто. Ти хочеш сам зібрати намисто? Я дам тобі намистинки і дріт, на який потрібно нанизати одну за одною намистинки точно так само, як вони виглядають на малюнку».

 

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\stock-vector-vector-cartoon-red-and-green-christmas-scarf-1137496562-removebg-preview.pngC:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\sfujlim0-900-removebg-preview.pngC:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\7253951880682d2f35502c11daf10dfa3612df5d248_b-removebg-preview.pngC:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\24456-removebg-preview.png
8. Із яких клубків вив’язано шарф? Обведи їх кружечком. Як ти здогадався?  

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\5beea91080f935beea91081866-removebg-preview.pngC:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\index-removebg-preview.png 

 

 

 

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\002-removebg-preview.png 

 

10. Подивись, де розташовані в першій таблиці сонечко, грибочок та квіточка. Закрий малюнок аркушем паперу і намалюй предмети у тому ж порядку (у тих самих клітинках) у другій таблиці.

 

Білий гриб: векторна графіка, зображення, Білий гриб малюнки | Скачати з  Depositphotos®

Розмальовка сонечко для дітей з посмішкою і промінчиками і без, хмарами.  Роздрукувати для малювання з дитиною  

ᐉ Міні рахунковий матеріал Бджілки та квіточки. Роздавальний матеріал.  Ранок (233550) • Краща ціна в Києві, Україні • Купити в Епіцентрі

 

 

 

 


 

11. «Знайди відмінність»

ГалереяРозглянути картинки, знайти відмінності.


C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\002-removebg-preview.png 

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\445429_02-removebg-preview.pngC:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\78920.400-removebg-preview.png

C:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\002-removebg-preview.pngC:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\art20202u_01-943-650-removebg-preview.pngC:\Users\Пк\Desktop\педагогічні сходинки\art20201u_01-removebg-preview.png 

docx
Додано
20 лютого
Переглядів
307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку